شهریاری استعفا داد و رفت؛
آغاز تغییرات جدی در هلدینگ خلیجفارس
با انتصاب محمد شریعتمداری به مدیرعاملی هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس، گمانهزنیهایی جدی درباره سرنوشت باشگاه استقلال شنیده شده است.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» به نقل از شبکه اطّلاعرسانی «راه دانا»؛ شب گذشته از کانالهای نزدیک به هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس و از سمت منابع غیررسمی، بالاخره خبر جایگزینی محمد شریعتمداری، سیاستمدار و مدیر اجرایی اصلاحطلب بهجای عبدالعلی علی عسکری، مدیرعامل سابق این هلدینگ و رئیس اسبق سازمان صداوسیما منتشر شد. اگر چه این عزل و نصب بر روی مسائل نفتی - پتروشیمی تأثیر زیادی خواهد داشت؛ اما به علت سهامداری هلدینگ در باشگاه استقلال، اثر خود بر فوتبال باشگاهی ایران را هم خواهد گذاشت.
شمارش معکوسی که برای هواداران استقلال کشنده بود، بالاخره به ساعت صفر رسید و علی عسکری، مهمترین و اصلیترین حامی و پشتوانه احمد شهریاری، رئیس هیئتمدیره باشگاه استقلال تلویحاً از سمت خود برکنار شد و جایش را به کسی داد که پیشتر در دولت حسن روحانی برای مدتی کوتاه، سرپرستی وزارت ورزش و جوانان را نیز برعهده داشت؛ اما برای آبیها بدون تردید خروج شهریاری از حلقه تصمیمگیرنده هلدینگ برای مدیریت کلان باشگاه استقلال، اتفاق کمی نیست.
شهریاری از بدو ورود به باشگاه استقلال و اخذ سمت نماینده تامالاختیار هلدینگ در باشگاه، با رزومهای بهغایت منفی کارش را شروع کرد. شهریاری همانی بود که باشگاه صبا باتری را به خاک سیاه نشاند و هر چه در مدیریت ورزش بلد نبود را به کار گرفت تا این باشگاه در نهایت هرگز قد علم نکند. از کلکل با مصطفی آجورلو، مدیرعامل وقت باشگاه نظامی پاس تهران گرفته تا تأسیس استادیومی در صباشهر و هزارانهزار تصمیم نادرست دیگر که اگر جای صحیحی بود، هرگز ریاست هیئتمدیره استقلال به او نمیرسید.
بااینحال زور لابیهای شهریاری بیش از تخصص و سابقهاش چربید و چند صباحی بر کرسی مدیریت باشگاه استقلال نشست؛ روزهایی تیرهوتار برای هواداران آبی که از جواد نکونام گرفته تا پیتسو موسیمانه، همه گرفتار آن شدهاند و بسیاری هم کسی جز احمد شهریاری و فرشید سمیعی را مقصر این تیرهروزیها نمیدانند. بااینهمه؛ گفته میشود شهریاری که از برکناری علی عسکری بو برده بود، در این سفر اخیر همراه با استقلال به دبی نرفت و با نوشتن استعفایش، از سمت خود کناره گرفت.
حالا با انتصاب محمد شریعتمداری، گفته میشود که سید ضیاءالدین شجاعیبرهان و محمد دادکان بهعنوان مسئول ورزش هلدینگ خلیجفارس و چیدمان هیئتمدیره باشگاه استقلال انتخاب شدهاند. محمد دادکان یکی از رؤسای موفق تاریخ فدراسیون فوتبال و از بازیکنان اسبق تیم فوتبال پرسپولیس بوده و شجاعیبرهان هم ریاست شستا را برای مدتی برعهده داشت که شنیدهشدن این انتصابات در حوالی ورزش هلدینگ، خود میتواند باعث بروز امیدواری در بین استقلالیها باشد.
همچنین از علی تاجرنیا، عضو اسبق هیئتمدیره بهعنوان گزینه ریاست هیئتمدیره استقلال نامبرده میشود. تا ۴۸ ساعت آینده و بعد از رسمی شدن حضور شریعتمداری در هلدینگ خلیجفارس پس از مراسم تودیع و معارفه، باید منتظر ماند تا اعضای جدید هیئتمدیره و بهتبع آن مدیرعامل باشگاه استقلال مشخص شوند؛ اما به نظر میرسد حضور مثلث شجاعیبرهان، دادکان و تاجرنیا در باشگاه استقلال و ورزش هلدینگ قطعی است و فقط کاغذبازیهای مرسوم اداری است که باقیمانده.
علی تاجرنیا با این وضعیت و تحولات؛ جانشین احمد شهریاری شده و بهعنوان نماینده تامالاختیار هلدینگ خلیجفارس در حوزه استقلال فعالیت خواهد داشت. پس از این انتصاب بلافاصله تغییر در هیئتمدیره در دستور کار قرار خواهد گرفت که این تغییر بستگی به شرایط زیادی دارد. بهاحتمال زیاد فعلاً دو تغییر و در پایان فصل سه تغییر دیگر در هیئتمدیره انجام خواهد شد تا بهنوعی خانهتکانی صورت بگیرد و در نتیجه وضعیت مدیرعامل باشگاه استقلال نیز بستگی به این تغییرات خواهد داشت.
شنیده میشود سمیعی مدت زیادی بر سمت مدیرعاملی باشگاه استقلال باقی نخواهد ماند و نفرات نزدیک به دادکان یا تاجرنیا به صدارت باشگاه خواهند رسید. بدون تردید باشگاه استقلال پس از دوران سیاه مدیریتی امثال شهریاری بر آنف دچار مشکلات بسیار زیادی شده و از یک تیم قهرمان و همیشه مدعی، تبدیل به تیمی معمولی در حد صبا باتری شده که گذار از دوره فعلی نیازمند مدیریتی صحیح و تصمیماتی استراتژیک شامل برخی از زیرفصلهای ذیل خواهد بود؛
۱- جذب اسپانسر: باشگاه استقلال برخلاف پرسپولیس، حامی مالی جدی ندارد و همه هزینههای آن برعهده هلدینگ بوده است.
۲- نقلوانتقالات باشگاه استقلال در این فصل با تصمیم نکونام، بدتری نقلوانتقالات حداقل چندین سال اخیر بوده که در زمستان نیازمند تغییر جدی است.
۳- اوضاع در آکادمی استقلال مطلوب نیست و استقلال بهمانند صبا، تیمی معمولی شده است.
۴- هیئتمدیره باشگاه استقلال بسیار منفعل شده و تبدیل به جایی شده که اعضا فقط به فکر حقالجلسه باشند، نه درآمدزایی و ایدهپردازی برای تیم و باشگاه.
۵- ساختار اداری - اجرایی باشگاه به حدی فشل است که هر لیدری بتواند به ارکان آن نفوذ کند. این مسئله قطعاً نیاز به بازنگریهای اساسی خواهد داشت.
انتهای خبر/