امامجمعه آبادان، خرمشهر، اندیمشک، دزفول و بندر امام:
آب شرب باکیفیت حق مسلم مردم آبادان است
امامجمعه آبادان گفت: همانگونه که شهرهای دیگر دارای کیفیت مطلوب آب هستند باید مردم این شهرستان نیز به همان کیفیت از نعمت آب بهرهمند شوند.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ حجتالاسلام عبدالحسین غبیشاوی در خطبه دوم این هفته نمازجمعه آبادان اظهار کرد: بهرهبرداری از بزرگترین آبشیرینکن خوزستان در آبادان، اقدام خوبی است؛ ولی برای رسیدن به شرایط مطلوب نیاز به اجرای فعالیتهای عمرانی بیشتری است.
وی با اشاره به وارد مدار شدن تصفیهخانه فاضلاب آبادان افزود: این طرح نیز اقدامی ارزشمند است که در دولت قبلی شروع و در دولت چهاردهم به بهرهبرداری رسید.
امامجمعه آبادان گفت: آبادان و خرمشهر در زمینه فاضلاب چالشهای زیادی دارند که با انجام توجه لازم برای رفع مشکلات، زمینه رضایتمندی بیشتر مردم را فراهم خواهد شد.
غبیشاوی با بیان اینکه وضعیت فاضلاب مردم آبادان را با مشکل جدی روبرو کرده است، افزود: برای رفع مشکل فاضلاب در این دو شهر نیاز به بودجههای بیشتری است و متأسفانه بودجه سالهای قبلی که بهصورت فاینانس بود متوقف شده و باید برای تأمین منابع لازم چارهاندیشی کرد.
وی بیان کرد: آب مورداستفاده مردم آبادان باید بهگونهای مدیریت شود که شاهد برطرفشدن چالش تنش آبی در این شهرستان باشیم.
خطیب جمعه آبادان اظهار کرد: همانگونه که شهرهای دیگر دارای کیفیت مطلوب آب هستند باید مردم این شهرستان نیز به همان کیفیت از نعمت آب بهرهمند شوند.
وی در ادامه با تبریک هفته کتابخوانی گفت: فضای مجازی جای کتابخوانی را گرفته و باید کمک کرد فرهنگ کتابخوانی به خانوادهها بازگردانده شود.
حجتالاسلام محمدجواد عادلپور امامجمعه خرمشهر ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه در مسجد جامع این شهر با اشاره به عواقب پیرشدن جمعیت و سخنان معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: آنطور که مسئولان اعلام کردند تنها کشوری در دنیا هستیم که ظرف ۱۰ سال از ۶ فرزندی به سه فرزندی رسیدهایم، با این روند پیش برویم ۱۰۰ سال دیگر کشوری به نام ایران وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به این نکته باید همهجانبه برای جلوگیری از پیری جمعیت تلاش صورت گیرد، افزود: بهترین ابزار در دست ما؛ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است، این قانون تا کنون بهترین قانون است که همه جوانب را در نظر گرفت.
امامجمعه خرمشهر گفت: قطعی برق برنامهریزی شده در سراسر کشور اعمال شد، بر اساس گفته کارشناسان تأمین گاز و گازوئیل برای نیروگاهها عامل قطعی برق دو ساعته بوده است و وزیر نیرو این را تأیید کردند.
حجتالاسلام عادلپورعنوان کرد: در دولت سیزدهم گاز و گازوئیل نیروگاهها خوب تأمین میشد که هم مصرف مازوت کاهش ۶۰ درصدی پیدا کرده بود.
وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم رویه بر این صورت بوده که از اوایل سال تا فصل سرما ذخایر سوخت پر میشدند تا فصل سرما مشکلی پیش نیاید، اما از اول شهریور تا الان نهتنها این ذخایر سوخت پر نشده، بلکه تخلیه نیز شده است.
عادلپور بیان کرد: در همان زمان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، رسانهها و کارشناسان همگی هشدار قطعی برق در زمستان را میدادند، مسئولان کجا بودند؟ چرا به هشدارها توجه نکردند که حالا این کاهش ذخیره و قطعی برق را به مازوت ربط میدهند.
حجتالاسلام والمسلمین سید کمال موسوی در خطبه اول نماز جمعه این هفته با اشاره به فرا رسیدن ایام فاطمیه اظهار کرد: حضرت زهرا (ع) فضائلی داشتند که بخشی از آنها منحصر به ایشان بوده و مردم نمیتوانند آن را به دست آورند که نمونه آن میتوان به دخت نبی اکرم (ص) بودن اشاره کرد.
وی افزود: بخشی از ویژگیهای دیگر این حضرت مرتبط با سبک زندگی ایشان بوده که مجدداً مردم در عصر حاضر نمیتوانند این سبک زندگی را انجام دهند، گلین بودن خانه حضرت زهرا(س) و یا آسیاب کردن گندم با دست نیز نمونهای از این موارد است.
امامجمعه اندیمشک با اشاره به بُعد قابل الگوبرداری از زندگی حضرت زهرا (س) گفت: بُعدی از زندگی حضرت زهرا (س) قابل الگوبرداری است؛ ملاکهای حضرت زهرا(س) در انتخاب همسر، زندگی بدون تجملگرایی و تجملپرستی، نفاقستیزی، ظلمستیزی، جهاد تبیین نمونهای از این موارد است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی بیانکرد: فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها موجود قدسىِ والا، انسان برتر و معلّم بشر است.
وی افزود: شرافت انسان این است که پرچمدار ولایت و عدالت باشد و ما این مسیر را باید ادامه دهیم تا پرچم به دست سردمدار اصلی این جریان برسد.
سید کمال موسوی گفت: تقوا مانند لباس است و انسان بدون لباس عقلانیت ندارد و پوشش انسان در زنان و مردان گویای شرافت، عزت، کرامت و فرهنگ است و برهنگی کار موجودات جنگلی است و انسان زمانی که از بهشت اخراج شد برای پوشش خود دست به تهیه لباس با برگهای درخت زد.
وی ادامه داد: توصیه میکنیم که بزرگواران لباس عفت و شرافت را غنیمت بشمارند و انشاالله مایه ناخشنودی شهدا و امامان نشوند.
حجتالاسلام مسعود بهرامپور اظهار کرد: انتظار میرفت در این واقعه مراعات بیشتری از سوی هر دو دستگاه صورت گیرد.
وی افزود: این اتفاق در شرایطی رخ داد که با توجه به تهدیدات دشمن باید اتحاد، یکپارچگی و همدلی ما به نمایش گذاشته شود.
امامجمعه دزفول در ادامه بیان کرد: چنین اتفاقی در همه جا رخ میدهد ولی متأسفانه واقعه دزفول بزرگنمایی شد که انتظار میرفت این اختلاف به جای قطعی برق و تخریب آسفالت از طریق دستگاههای مربوطه پیگیری میشد.
حجتالاسلام جاسم عبادی ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه این هفته بندر امام خمینی (ره) با تسلیت سالروز شهادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: یکی از درسهایی که باید همه مسلمانان از صدیقه کبری (س) یاد بگیرند عمل به تکلیف است.
وی افزود: حضرت زهرا (س) وقتی دیدند جامعه اسلامی دچار انحراف از مسیر وجود مقدس پیغمبر اکرم میشود و بعضی از خواص بیبصیرت به تکلیف خود عمل نمیکنند با همه وجود در دفاع از ولایت پا به صحنه و همه وجود و هستی خود را در دفاع از ولایت گذاشتند.
خطیب جمعه بندر امام خمینی در ادامه با اشاره به مشکلات ناشی از فعالیت صنایع پتروشیمی در منطقه بیان کرد: با وجود بیش از ۲۰ شرکت پتروشیمی و شرکتهای متعدد صنعتی در منطقه و بهتبع آن فعالیت این شرکتها، آلایندگیهای زیستمحیطی فراوانی ایجاد شده است.
حجتالاسلام عبادی بیان کرد: این مسئله مشکلات فراوانی را در بحث محیطزیست برای شهروندان این منطقه ایجاد کرده و بهخاطر همین موضوع امروز شهرهای بندر ماهشهر و بندر امام خمینی یکی از آلودهترین شهرهای کشور هستند.
امامجمعه بندر امام خمینی تصریح کرد: مقرر بود صنایع پتروشیمی و شرکتهای صنعتی در قبال این آلایندگیها یک و نیم درصد حق آلایندگی بپردازند؛ ولی متأسفانه در سالیان گذشته به علت بیتوجهی برخی از نمایندگان مجلس این مقدار به نیم درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این موضوع باید اصلاح شود در غیر این صورت در بلندمدت شهرداریهای بندر امام خمینی، بندر ماهشهر و چمران با چالشهای متعددی مواجه خواهند شد.
انتهای خبر/