
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول مطرح کرد:
اجرای قانون ممنوعیت عرضه قلیان در پارکهای دزفول
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تأکید بر ضرورت حفظ سلامت عمومی، خواستار عملیاتیشدن قانون ممنوعیت عرضه و استعمال قلیان و سایر مواد دخانی در پارکها و فضاهای سبز عمومی توسط دستگاههای اجرایی مرتبط شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» مهشید عصار روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استعمال مواد دخانی بهعنوان یکی از مهمترین عوامل مرگ و بیماری، هرساله موجب مرگ حدود هشت میلیون نفر در جهان میشود که بیش از یک میلیون نفر از متوفیان، خودشان مصرفکننده نبوده و فقط در معرض دود ناشی از مصرف مواد دخانی توسط دیگران یعنی دود دستدوم بودهاند.
وی اظهار کرد: به خطر انداختن سلامت خانوادهای که برای تفریح سالم به پارکها یا اماکن عمومی شهرستان مراجعه میکنند غیرقانونی، غیراخلاقی و بهدوراز فرهنگ انسانی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: استان خوزستان به دلایل مختلف از جمله ریزگردها، بالاترین آمار شیوع آسم و بیماریهای تنفسی را به خود اختصاص داده، از طرفی دود ناشی از قلیان دارای ۴۰۰ ماده سمی و سرطانزا است.
وی افزود: تنباکوهای میوهای با ظاهری جذاب و نامگذاری گولزننده، علاوه بر مواد سمی معمول، حاوی مواد افزودنی مضر دیگری هستند که این افزودنیها نیز میتوانند باعث ایجاد آسم و آلرژی و یا تشدید آن شوند.
عصار خاطرنشان کرد: قانونگذار در راستای حقوق عامه و بهمنظور حفظ سلامت عمومی بهویژه محافظت کودکان و اطرافیان در برابر استنشاق تحمیلی دود محصولات دخانی، استعمال این مواد را بر اساس ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و همچنین ماده هفت آییننامه اجرایی این قانون، در کلیه اماکن عمومی، پارکها و بوستانها ممنوع اعلام کرده است.
وی تصریح کرد: در این مورد به حقوق افرادی که نمیخواهند از مواد دخانی آسیب ببینند بهویژه کودکان بیتوجهی میشود و سلامت این افراد توسط افراد ناآگاه و یا افراد سودجو تعرض میشود.
این مقام مسئول افزود: درخواست برخورد با استعمال علنی قلیان و یا سد معبر عمومی در سطح پارکها و نوار ساحلی شهر با تبلیغات و عرضه غیرقانونی محصولات دخانی از تقاضاهای پرتکرار و مورد اعتراض مردم در سامانههای بهداشت بوده است و در نشستهای مرتبط از طرف بهداشت از نهادهای ذیربط بهخصوص شهرداری و نیروی انتظامی مطالبه شده است.
وی تأکید کرد: تأمین محیطی سالم و امن برای گردش کلیه افراد خانواده بهویژه اقشار آسیبپذیر مثل کودکان و مادران باردار و سالمندان، در تفریحگاهها و پارکهای شهر و روستا در گرو اجرای صحیح قانون و همکاری همه دستگاههای اجرایی و نظارتی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: در ایام تعطیل که تقاضای بیشتری برای استفاده همشهریان و مسافران از اماکن تفریحی و فضاهای عمومی شهرستان وجود دارد ضرورت هماهنگی و همکاری دستگاههای مجری قانون با مجموعه مدیریت شهری در ایفای نقش مؤثرتر، بسیار بیشتر از پیش احساس میشود.
وی از شهروندان درخواست کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی از جمله تخلفات مربوط به دخانیات، بهصورت ۲۴ ساعته با سامانه شکایات ۱۹۰ تماس بگیرند و در مسیر ارتقای سلامت جامعه همکاری داشته باشند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!