
نماینده سابق مردم دشتآزادگان در مجلس شورای اسلامی:
ایران ستون امنیت تنگههای استراتژیک است
نماینده اسبق دشت آزادگان و هویزه گفت: ایران به همراه هند، پاکستان و سریلانکا، ستون اصلی امنیت دریایی در شمال مدار ۱۰ درجه است. سواحل جنوبی ایران، دروازه طلایی اتصال به اقیانوس هند محسوب میشود.
قاسم ساعدی در گفتگو با گروه سیاسی خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: سواحلی که جمهوری اسلامی ایران را بلاواسطه به آبهای اقیانوس هند سومین اقیانوس سوم جهان متصل مینماید و بیش از هر بخش دیگر از مرزهای دریایی کشور امکان بهرهگیری از فرصت دریایی را فراهم آورده است، سواحل جنوبی دروازه طلایی هستند.
وی با اشاره به این که سواحل امکان تجارت با ۳۶ کشور همسایه اقیانوس هند فراهم است، افزود: امکان تجارت با کشورهایی که به تنهایی قریب به یک سوم جمعیت جهان را در خود جای دادهاند همچنین امکان بهرهبرداری از منابع سرشار آبزیان دریایی، انرژی های نو، منابع بستر و زیربستر دریا، توسعه صنعت گردشگری و ارایه خدمات دریایی، حمل و نقل دریایی کالا و ترانزیت آن از طریق فعال سازی کریدور شمال- جنوب، ایجاد اشتغال و توسعه سواحل و بنادر کشور، ارتباط با سایر کشورهای جهان از جمله ظرفیت های موجود این سواحل است.
نماینده اسبق مردم دشت آزادگان و هویزه راهکارهای افزایش بهرهگیری از ظرفیتهای دریا اشاره کرد و گفت: در صورت تخصیص صحیح به امر تولید امکان تولیدات کشور افزایش یافته و باعث رشد قابل ملاحظه تولید ناخالص ملی خواهد شد و این به معنی رفاه بیشتر برای مردم ایران به ویژه ساکنان سواحل مکران است.
وی به بخشهایی از سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان در ششم آذرماه ۸۷ در خصوص سواحل مکران فرمودند: این ساحل عظیم و طولانی بسیار حساس که ما در دریای عمان داریم در واقع یک گنج است و باید این را اعتراف کنیم که این را کشف نکرده بودیم، ساحل دریای عمان و حضور در دریای عمان یک گنج است.
نماینده اسبق مردم دشت آزادگان و هویزه بیان کرد: این دوراندیشی و نگاه راهبردی به سواحل مکران به واقع همان نعمتی است که در دوران زمامداران تحت استثمار قبل از انقلاب سواحل مکران از آن محروم بوده است.
وی در ادامه سخنان خود به اهمیت و نقش دریای خزر در منطقه خاطر نشان کرد: به لحاظ موقعیت ژئواستراتژیک و منابع طبیعی و زیرزمینی به خصوص مخازن عظیم نفت و گاز این منطقه باعث تقابل کشورهای شرق و غرب گردیده است و حضور جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر بر اساس حقوق برابر بر مبنای ۲۰ درصد از سطح و بستر دریایی خزر است که امروز در اجرای تدابیر ابلاغی تحت نظارت و کنترل دقیق نیروی دریایی راهبردی ارتش ایران قرار دارد.
وی افزود: با اشاره به تغییرات تاریخ ساز و شگرف در دنیای امروز تغییرات قابل توجهی در منطقه اقیانوس هند یا شکل گرفته است یا در قلب محیطی دایماً در حال تغییر است. رقابت ژئوپلتیکی در این منطقه منحصر به فرد و دارای ظرفیت بالایی است تا آثار تعیین کننده ای در نظام جهانی برقرار کند.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: تمرکز بر علایق ژئوپلتیکی مشترک و تقویت محیط همکاری با بهره گیری از بسترهای مشترک یعنی ظرفیتهای موجود در اقیانوس هند این امکان را برای کشور های منطقه اقیانوس هند به ویژه بازیگران قدرتمند آن مانند کشورمان ایران فراهم کرده است تا با وجود حضور نامطلوب عناصر استکبار جهانی آینده آن را خودشان ترسیم نمایند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!