حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
بذر مارونی کشاورزی باغملک را متحول کرد
مدیر جهاد کشاورزی باغملک:

بذر مارونی کشاورزی باغملک را متحول کرد

مدیر جهاد کشاورزی باغملک گفت: ورود نخستین بذرهای اصلاح‌شده گندم و کلزا به باغملک در اوایل دهه ۷۰ سرآغاز تحولی بزرگ در کشاورزی منطقه بود.

جهانبخش بهمنی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: نخستین بذر گندم مارونی را در سال ۱۳۷۲ به میزان ۲ تن وارد باغملک کردیم. در آن زمان ارقام قدیمی عملکرد مناسبی نداشتند. ما این بذر را توزیع کردیم، سپس محصول برداشت‌شده را از کشاورزان خریداری و مجدداً تکثیر کردیم. این روند تا فراگیر شدن کشت بذر مارونی در سطح منطقه ادامه یافت. پس از آن، در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴، ارقام اصلاح‌شده‌ای مانند خلیل، کریم، مهرگان و چمران نیز وارد شهرستان شدند.

وی در ادامه به توسعه کشت کلزا و گلرنگ اشاره کرد و افزود: همزمان با گندم، در سال ۱۳۷۳ بذر کلزا و گلرنگ نیز وارد باغملک شد. در آن زمان، کشور به‌شدت نیازمند تأمین روغن بود و بیش از ۸۵ درصد روغن مصرفی از خارج وارد می‌شد. از همین رو، دولت طرح کشت دانه‌های روغنی را در دستور کار قرار داد و ما نیز با هدف تحقق خودکفایی، وارد عمل شدیم.

مدیر جهاد کشاورزی باغملک گفت: اگرچه گلرنگ گیاهی با کیفیت روغنی خوب است، اما به دلیل نبود دستگاه‌های برداشت مناسب و دشواری‌های فنی هنگام برداشت، توسعه آن با مشکلاتی مواجه شد. زمان برداشت گلرنگ بیشتر از گندم و کلزاست و در گذشته امکانات فنی لازم برای برداشت آن در شهرستان وجود نداشت.

وی افزود: کلزا از سال ۱۳۷۳ در الگوی کشت منطقه قرار گرفت و مزایای زیادی به همراه داشت. از جمله، تناوب کشت آن با گندم باعث بهبود عملکرد هر دو محصول شد. با این حال، کشت مستمر کلزا بدون رعایت تناوب مورد تأیید ما نیست و باید چرخه تناوبی رعایت شود تا بهره‌وری حفظ گردد.

 بهمنی گفت: سطح زیر کشت شهرستان باغملک ۴۷ هزار هکتار است که ۴۰ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۷ هزار هکتار آن آبی است. از اراضی آبی، هزار هکتار به کشت گندم اختصاص دارد و دو هزار هکتار نیز به باغ‌ها و محصولات جالیزی مربوط می‌شود. از مجموع کل اراضی نیز ۲۴ هزار هکتار زیر کشت گندم و مابقی به جو اختصاص دارد.

وی به فعالیت جهاد کشاورزی در حوزه خرید تضمینی گندم اشاره کرد و افزود: از سال ۱۳۷۳ خرید گندم را از ۸۰۰ کیلو آغاز کردیم و تا دو سال پیش این میزان به ۳۵ هزار تن رسید. سال گذشته ۳۰ هزار تن گندم خریداری شد. متأسفانه امسال به دلیل کمبود بارندگی، با سالی سخت برای کشاورزان مواجه شدیم. گرچه در پایان فصل، میزان بارندگی بهبود یافت اما آغاز نامطلوب فصل زراعی تأثیر خود را گذاشت.

بهمنی در پایان بر لزوم برنامه‌ریزی علمی تأکید کرد و گفت: همه کشاورزان باید توسعه اراضی خود را تحت نظر کارشناسان جهاد کشاورزی انجام دهند. هرچند ممکن است افراد دیگر از اقشار مختلف وارد عرصه کشاورزی شوند، اما کشاورزان تخصص لازم برای دیگر مشاغل را ندارند. بنابراین، باید کشاورزی را علمی و تخصصی دنبال کرد، اطلاعات اراضی را در سامانه ثبت کرد و الگوی کشت را مشخص نمود تا بتوان در زمان برداشت، برنامه‌ای دقیق برای خرید محصول داشت.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!