حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
تلفیق دین و دموکراتیک
یادداشت؛

تلفیق دین و دموکراتیک

فعال انقلابی در یادداشت خود نوشت: جمهوری اسلامی ایران، با ترکیب دو عنصر جمهوریت «حاکمیت مردم» و اسلامیت «حاکمیت احکام الهی»، الگویی بی‌بدیل در حکومت‌داری معاصر ارائه کرده است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ حجت‌الاسلام‌و المسلمین مهدی بزاز چهره مبارز و فعال انقلابی در یادداشتی برای «رهیاب» نوشت: جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان نظامی مبتنی بر آموزه‌های دینی و مردم‌سالاری دینی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، با رهبری امام خمینی (ره) و همراهی مبارزان و یاران وفادار انقلاب شکل گرفت.

وی در دوران پیش‌وپس از انقلاب، نقش مؤثری در ترویج اندیشه‌های اسلامی و دفاع از آرمان‌های انقلاب ایفا کرده است. 

جمهوری اسلامی؛ تلفیق دین و دموکراتیک 

جمهوری اسلامی ایران، با ترکیب دو عنصر جمهوریت «حاکمیت مردم» و اسلامیت «حاکمیت احکام الهی»، الگویی بی‌بدیل در حکومت‌داری معاصر ارائه کرده است. این نظام با اتکا به آرای عمومی در انتخابات‌های مختلف مانند: انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان و... در عین‌ پایبندی به قوانین اسلامی، توانسته است توازنی میان خواست مردم و ارزش‌های دینی ایجاد کند.

مردم‌سالاری دینی برخلاف نظام‌های سکولار، در جمهوری اسلامی، مردم در چارچوب اسلام حق تعیین سرنوشت خود را دارند. 

ولایت‌فقیه نقش تضمین‌کننده‌ای در عدم انحراف نظام از مسیر اسلام ناب را دارد، و به‌عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین نهاد نظام جمهوری اسلامی است که مطابق قانون اساسی در اعمال مستقیم و غیرمستقیم قدرت سیاسی نقش بسیار مهمی دارد.

«آری به جمهوری اسلامی»؛ چرا و چگونه؟

گفتن «آری» به جمهوری اسلامی به معنای حمایت از یک نظام مبتنی بر: 

۱. استقلال «رهایی از وابستگی به شرق و غرب» 

۲. عدالت اجتماعی «تلاش برای کاهش فاصله طبقاتی» 

۳. پیشرفت علمی و اقتصادی «دستاوردهای هسته‌ای، پزشکی و فناوری» 

۴. مقاومت در برابر استکبار «الهام‌بخش جنبش‌های آزادی‌بخش جهانی» 

مشارکت در انتخابات، دفاع از ارزش‌های انقلاب در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی، مقابله با جنگ نرم دشمنان و... نمونه‌هایی از حمایت یک نظام هستند.

برخی از ویژگی‌های حجت‌الاسلام‌والمسلمین بزاز از چهره‌های مذهبی و انقلابی که در دوران مبارزه با رژیم پهلوی و پس از آن، در تثبیت جمهوری اسلامی نقش فعالی داشته است، عبارت‌اند از: 

مبارزه پیش از انقلاب: فعالیت در روشنگری مردم علیه ظلم و استبداد شاهنشاهی. ترویج اندیشه‌های امام خمینی (ره) نقش ایشان در بسیج مردم و روحانیون برای پیروزی انقلاب. 

فعالیت‌های پس از انقلاب: حضور در عرصه‌های فرهنگی، تبلیغی و اجتماعی برای تحکیم نظام جمهوری اسلامی، دفاع از ولایت‌فقیه تأکید بر ضرورت اتحاد مردم حول محور رهبری، 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بزاز ضمن اشاره به اینکه «جمهوری اسلامی ثمره خون شهیدان است؛ آری به آن، یعنی ادامه‌دادن راه شهدا و امام خمینی (ره) است، گفت: جمهوری اسلامی باوجود دستاوردهای بزرگ، با چالش‌هایی روبرو است که وفاداران به انقلاب می‌توان به مقابله با آنها پرداخت.

وی در پایان افزود: «آری به جمهوری اسلامی» به معنای حمایت از نظامی است که توانسته استقلال، عزت و پیشرفت را برای ایران به ارمغان آورد. نقش یاران انقلابی در تبیین این مسیر و دفاع از آرمان‌های امام خمینی (ره) و شهیدان، نمونه‌ای از وفاداری به ارزش‌های انقلاب است. ادامه این راه نیازمند آگاهی، مشارکت و پایمردی نسل‌های جدید است.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!