
«رهیاب» بررسی کرد؛
تولید بومی ضامن اقتدار ملی
در راستای تحقق شعار سال، دو بانوی کارآفرین اندیمشکی با تکیه بر سنت ایرانی، موفق به راهاندازی کارگاههای تولید غذا و بستهبندی ادویهجات شدند و با اشتغالزایی برای زنان، اقتصاد بومی را رونق دادند.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ از سال ۱۳۸۹ تا به امروز، ۱۵ سال است که رهبر انقلاب سالها را با شعارهای اقتصاد محوری نامگذاری کرده تا اهمیت اقتصاد و تولید داخلی را برای مسئولین در هر مسئولیت و ارگانی نشان دهد.
اگر نگاهی به شعارهای این ۱۵ سال بیاندازیم، اولویت و اغلب تاکید رهبر انقلاب بر تولید داخلی و سرمایه گذاری داخلی است. تاکیدی که در سخنرانیهای ایشان نیز کاملا ملموس است و از دیدار با مردم تا مسئولین قوای مخالف به آن اشاره دارد. در واقع نگاه رهبر انقلاب حضور همه طیفها در این امر مهم است، از مردم که شاکله اقتصاد جامعه را دست دارند و از مسئولین که سیاستگذاری اقتصاد و البته تنظیم و نظارت را در دست دارند.
رهبر انقلاب در یکی از سخنرانیهایشان با تاکید بر اینکه در احقاق شعار سال با منع کردن مسئولان و ارگانها در چاپ بنر و پوستر برای گرامیداشت شعار سال و بهجای آن، عملی کردن آن و تاثیرگذاری آن در کف جامعه و در سفره مردم، به خوبی همه مسیر را برای ما نشان داد. یعنی بهجای حرف زدن و گرامیداشتها در مراسم و در سخنرانیها باید همه ما در احقاق شعار سال و کمک به رشد و تولید داخلی گام برداریم، گامی که ملموس باشد.
اما در سالهای گذشته اقدامات مثبت و عملی نیز بر خلاف برخی ادارات و بانکها، انجام شده و کمکی بوده به رشد و تولید داخلی، اقدامی که مثل همیشه بسیج در راس آنها است. بسیج و کمیتهامداد و بنیاد برکت و برخی دیگر از ادارات که دلسوزانه به جای انباشت سرمایه خود بفکر مردم و حرکت روی به جلوی اقتصاد ایران اسلامی هستند. پرداخت وامهای خوداشتغالی در راس همه این امور بوده است. وامهای که به افراد کم بضاعت و متخصص و کاربلد و یا حتی فقط با ایده داده شده تا در محله و روستا و شهر خود بتوانند اشتغالی بیافرینند و به زندگی خود و حتی شاید به زندکی دیگران رونقی دهند و چرخ کوچکی از چرخهای بسیار اقتصاد کشور را به حرکت درآورند.
نقشه راهی برای کمک به تولید ملی
در اندیمشک اما شهر پر از استعداد طبیعی و انسانی از این دست کارآفرینیها و خود اشتغالیها کم نبوده است. اقداماتی که با کمک دستگاههایی مانند بسیج و دیگر ارگانها توانستهاند چند نفر را مشغول به کار کنند و اقتصاد محله و روستا را رونقی دهند و حتی به صادرات محصول خود و ارزآوری نیز برسند. و چه چیزی بهتر از اینکه یک کارآفرین به موفقیت برسد و شعار سالی که رهبر انقلاب بارها و بارها بر آن تاکید داشته است را عملی کند.
در این گزارش به سراغ دونفر از کارآفرینهای خانم که در تولید داخلی با استفاده از سنن اصیل ایرانی و احترام به فرهنگ اسلامی توانستهاند اشتغالی بیافرینند و چند نفر را نیز در کنار خود به کار و درآمد برسانند رفتهایم تا هم با آنها و مسیر انها و کسبوکار آنها آشنا شویم و هم شاید نقشه راهی باشد برای آنانی که در اندیشه کمک به تولید ملی حتی در مقیاس خورد هستند برسند.
ناهید عبادی ساکن اندیمشک و متولید سال ۱۳۵۴ است که با مدرک تحصیلی دیپلم توانسته است در شهرستان اندیمشک در تولید ملی و اشتغالزایی موفق عمل کند.
وی در گفتگو با خبرنگار «رهیاب» از اندیمشک؛ اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ گروهی جهادی بودیم که با تکیه بر تواناییهای فردی، به انجام کارهای دستی، آشپزی و فعالیتهای مختلف مشغول بودیم. اما با شیوع کرونا، شرایط تغییر کرد و برای حفظ سلامت و رعایت بهداشت، تصمیم گرفتیم کارگاه تولیدی راهاندازی کنیم.
وی افزود: بخاطر حفظ سلامت مردم دنبال دریافت نشان استاندارد سیب سلامت و ایجاد شرایط مناسب کارگاهی بودیم. پس از تأمین این شرایط، به تولید مواد غذایی آماده و نیمهآماده پرداختیم؛ محصولاتی از جمله انواع ساندویچهای خانگی، فلافلهای متنوع «مانند فلافل مرغ، عدس و ماش»، کپه گوشت و دیگر غذاهای سنتی را تولید و به بازار عرضه کردیم.
کارفرین موفق در ادامه گفت: یکی از اهداف مهم ما، اشتغالزایی برای بانوانی بود که نیاز به کار داشتند. تلاش کردیم محیطی امن و مناسب ایجاد کنیم تا زنان بتوانند در شرایطی راحت مشغول به فعالیت شوند.
وی افزود: با گسترش کارگاه، قصد داریم فعالیت را به دو شیفت افزایش دهیم تا زمینه اشتغال برای ۵۰ تا ۶۰ نفر فراهم شود. هدف بعدی ما صادرات محصولات به استانهای همجوار است تا بتوانیم بازار گستردهتری را پوشش دهیم.
عبادی گفت: فعالیت ما شامل تولید محصولات پخته و نیمهآماده است که در سطح شهرستان عرضه میشوند. همچنین از طریق فروشگاههای همکار، محصولات به دست مشتریان میرسد. در حال حاضر، نزدیک به ۱۰ نفر بهطور مستقیم در مجموعه ما مشغول فعالیت هستند و امیدواریم بتوانیم این تعداد را افزایش دهیم.
شهره آریایی راد یک کارآفرین دیگر موفق از شهرستان اندیمشک است که با سالها تلاش و پشتکار توانسته است کسبوکار خود را در زمینه تولید و بستهبندی ادویهجات و حبوبات راهاندازی کند. او از سال ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و تنها پس از دو سال موفق به دریافت سیب سلامت برای محصولاتش شد.
شهره آراییراد در گفتگو با خبرنگار «رهیاب» از اندیمشک؛ پیرامون موفقیت کسبوکار تولیدی خود اظهار کرد: من هیچگاه از کار خسته نمیشوم، زیرا کارآفرینی نهتنها برای من یک شغل، بلکه یک مأموریت و یک انگیزه بیپایان است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدا به دنبال ایجاد فرصتی بودم که بتوانم نهتنها خودم، افزود: همیشه بدنبال این بودم چندین نفر را در کنار هم به درآمد و موفقیت برسانم، همین اشتیاق باعث شده که همیشه با انرژی و ایدههای نوین به مسیر خود ادامه دهم.
کارآفربن موفق گفت: با نگاه دقیق و آیندهنگر، بهترین دستگاههای بستهبندی و فرآوری را از سراسر کشور تهیه کردم و در حال حاضر با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفتهای همچون دستگاه تماماتومات بستهبندی، آسیابها، دستگاه پرس سلفون، دستگاه چاپ لیبل و تاریخزن، توانستهام فرآیند تولید را به سطحی حرفهای و کارآمد برسانم این دستگاهها از جمله دستگاههای بود که توانستم با وامی که بسیج گرفتم تهیه کنم.
وی معتقد است که تولید باید بر پایه سفارش انجام شود و در این خصوص بیان کرد: از انجام معاملات قرضی خودداری میکنم تا بتواند حقوق کارکنان و همکاران خود را بهصورت نقدی پرداخت کنم. با این رویکرد، همکاری با بسیاری از مشتریان بزرگ، از جمله فروشگاههای زنجیرهای، را تنها در صورت تسویهحساب منظم و بهموقع میپذیرم.
وی افزود: یکی از مهمترین ویژگیهای کسبوکار من، ارائه ترکیبات ویژهای از محصولات است که در هیچ کارگاه یا کارخانهای مشابه آن یافت نمیشود و با نوآوری و خلاقیت، توانستهام محصولاتی منحصربهفرد ارائه دهم که مورد توجه نهادهای دولتی، از جمله وزارتخانهها و دادگستری، قرار گرفته است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!