حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
خطوط قرمز نظام در مذاکرات رعایت می‌شود
امام‌جمعه شهرستان ایذه در گفتگو با «رهیاب»:

خطوط قرمز نظام در مذاکرات رعایت می‌شود

امام‌جمعه ایذه با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: این روند نه تنها مغایر با مواضع رهبری نیست بلکه با شروط و چارچوب‌های تعیین‌شده از سوی ایران انجام می‌شود و نگرانی نسبت به آن بی‌مورد است.

حجت‌الاسلام میثم موسوی پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا اظهار کرد: مسئله مذاکره با آمریکا در حال حاضر به عنوان خبر اول در سطح جامعه بین‌المللی مطرح است و این موضوع نکات قابل‌توجهی دارد و سؤالاتی را در افکار عمومی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به جایگاه رهنمودهای مقام معظم رهبری در این زمینه افزود: رهبر معظم انقلاب همواره تأکید داشته‌اند که مذاکره با آمریکا نه هوشمندانه است، نه عاقلانه و نه شرافتمندانه. این موضع بر پایه تجربه‌های گذشته شکل گرفته است؛ چراکه مذاکره با آمریکا تاکنون نتیجه‌ای جز زیان برای ملت ایران در پی نداشته است.

امام‌جمعه شهرستان ایذه گفت: مذاکراتی که در حال حاضر مطرح است، کاملاً غیرمستقیم بوده و موضوع جدیدی نیست. چنین مذاکراتی در دولت‌های پیشین از جمله دولت شهید رئیسی نیز انجام شده و هیچ منافاتی با مواضع رهبر معظم انقلاب و سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ندارد. بنابراین، به‌هیچ‌وجه نباید نگران دوگانگی در تصمیم‌گیری‌های حاکمیت بود، چراکه این روند کاملاً هماهنگ و در چارچوب اصول نظام صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به محتوای مذاکرات اخیر عنوان کرد: تمامی چارچوب‌ها و شرایط از سوی ایران تعیین شده و طرف آمریکایی این شرایط را پذیرفته است. از جمله، ایران مذاکره در سطح روسای جمهور را نپذیرفت و مقرر شد مذاکرات در سطح نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا و وزیر امور خارجه ایران انجام شود. همچنین تأکید آمریکا بر مذاکره مستقیم به‌دلیل اهداف تبلیغاتی و سیاسی نیز از سوی ایران رد شد و صرفاً مطالبی که در راستای حقوق ملت ایران است، بیان خواهد شد.

موسوی بیان کرد: در موضوع کشور واسطه نیز، آمریکا کشورهای امارات، ترکیه و روسیه را پیشنهاد داد، اما ایران با آن‌ها موافقت نکرد و کشور عمان را به عنوان واسطه معرفی کرد. افزون بر این، در نامه‌ای که از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ارسال شد، درخواست‌هایی برای مذاکره درباره موضوعات گسترده‌ای از جمله مسائل منطقه‌ای، موشکی، دفاعی، فرهنگی و هسته‌ای مطرح شده بود که ایران به‌صورت قاطع همه آن‌ها را رد کرد و تنها حاضر به مذاکره درباره مسائل هسته‌ای شد.

وی تصریح کرد: با وجود این چارچوب‌های سخت‌گیرانه، آمریکا مذاکره را پذیرفت، اما دیگر نمی‌تواند بهره‌برداری تبلیغاتی مورد نظر خود را از این روند داشته باشد.

 در ادامه بیان کرد: ما با ورود به این مذاکرات، بهانه را از دست مخالفان و دشمنانی که مدام ادعا می‌کردند جمهوری اسلامی راه گفتگو را بسته، گرفتیم. با این حال، نتیجه این مذاکرات بستگی دارد به اینکه آیا آمریکا به این واقعیت رسیده باشد که تحریم و تهدید علیه ملت ایران بی‌اثر است یا خیر. اگر به این نتیجه رسیده باشد، ممکن است در جهت امضای توافق گام بردارد تا مشکلات خود را در زمینه اجماع‌سازی علیه ایران کاهش دهد. در غیر این صورت، شرایط متفاوت خواهد بود.

موسوی در پایان با تأکید بر اعتماد کامل به تیم مذاکره‌کننده کشور خاطرنشان کرد: قضاوت درباره نتیجه مذاکرات از حالا درست نیست. باید منتظر ماند و دید چه پیش خواهد آمد، اما ما امیدواریم آنچه رقم می‌خورد به خیر و صلاح کشور باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!