حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
خوزستان استانی پیشرو در تولید است
معاون برنامه‌ریزی فرمانداری ویژه دزفول:

خوزستان استانی پیشرو در تولید است

معاون برنامه‌ریزی فرمانداری ویژه دزفول خوزستان را یکی از استان‌های پیشرو در تولید دانست و گفت: سیاست‌های استان در شهرستان‌های مختلف در بازه زمانی مشخص تبیین و طرح‌های مدنظر اعلام و اجرا خواهند شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»؛ محمد ریحانی‌نژاد روز سه‌شنبه در نشست تشریح نحوه تدوین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سالن نشست‌های فرمانداری ویژه دزفول اظهار کرد: ۱۰ طرح در حوزه سرمایه‌گذاری طی هشت ماه اخیر در خوزستان تهیه و برای معاون وزیر ارسال شده است.

وی بر ضرورت تنظیم سند آمایش سرزمین برای شهرهای مختلف تأکید کرد و افزود: ناهماهنگی دستگاه‌های مختلف و نبود اطلاعات جامع در هر حوزه، آسیب‌های زیادی به استان وارد کرده که نیاز است سند آمایش سرزمین برای هر شهرستان تهیه و ظرفیت‌ها برای اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری مشخص شوند تا با گرفتن استعلام‌های لازم و تأمین زمین نسبت به اجرای طرح‌ها در افق ۲۰ یا ۳۰ ساله اقدام کرد.

معاون مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال معاونت اقتصادی استانداری خوزستان با بیان اینکه زنجیره ارزش برای طرح‌های اقتصادی خوزستان به‌درستی تعریف نشده است، گفت: بر اساس سند توسعه، پنج شهر خوزستان در زمینه احداث پارک، سه شهر در زمینه توریسم‌درمانی و سه شهر در زمینه ارزآوری فعالیت خواهند کرد و در واقع همه سرمایه‌گذاری‌ها به این سمت سوق خواهد یافت.

وی بر ضرورت همپوشانی سرمایه‌گذاری و توجیه‌پذیری طرح‌ها تأکید و افزود: باید طرح‌های ملی سرمایه‌گذاری برای هر شهرستان ارائه و طرح‌های خرد در زیرمجموعه آنها اجرا شوند تا شاهد توسعه شهرهای مختلف در حوزه‌های مختلف باشیم.

ریحانی‌نژاد بیان کرد: شاخص‌هایی چون زنجیره ارزش، ترانزیت، محیط‌زیست، پدافند و بازار هدف باید در طرح‌های مطرح شده در نظر گرفته شوند تا بتوان آنها را اجرا کرد.

وی ضمن ابراز تأسف از اینکه مدیریت در خوزستان بر اساس اطلاعات نیست، خاطرنشان کرد: پس از انجام آمایش سرزمینی شهر، باید در خصوص جذب سرمایه‌گذار در حوزه مطرح شده اقدام و از ظرفیت هر شهرستان به‌خوبی استفاده کرد.

وی افزود: دزفول، اهواز و آبادان جزو شهرهایی هستند که در زمینه توریسم‌درمانی سرمایه‌گذاری خواهند کرد البته باید در صورت نیاز از مشاوره اساتید دانشگاهی نیز دراین‌خصوص استفاده کرد و چشم‌انداز طولانی‌مدت برای طرح‌ها در سند توسعه در نظر گرفت.

این مقام مسئول تأکید کرد: اجرای طرح‌های توسعه موجب حذف دلالی خواهد بود؛ زیرا در سال‌های اخیر برخی افراد باهدف استفاده از تسهیلات دولتی به نام سرمایه‌گذار ورود کردند و سال‌ها اجرای طرح‌ها را به عقب انداختند.

وی از تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری بدون نام باهدف بهره‌مندی فعالان اقتصادی خبر داد و افزود: سرمایه‌گذاران در این روش به‌صورت هدفمند برای مشارکت اقتصادی در استان حمایت می‌شوند.

ریحانی‌نژاد ضمن انتقاد از برخی صنایع تصریح کرد: برخی صنایع بزرگ مالیاتشان را در تهران پرداخت می‌کنند درحالی‌که از منابع مالی بانک‌های خوزستان استفاده می‌کنند در واقع تا زمانی که حساب‌های آنها به خوزستان منتقل نشود نباید به آنها وام داده شود.

وی با بیان اینکه سند توسعه دو شهرستان خوزستان تهیه و ۱۷ شهرستان در نوبت بررسی استانی است، افزود: ۴۰درصد منابع مالی به علت نداشتن آمایش سرزمینی از بین رفتند؛ شهرستان دزفول ۱۰ روز برای ارائه طرح‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف فرصت دارد؛ در این مدت باید طرح‌های ملی و خرد به معاونت برنامه‌ریزی فرمانداری ارائه و در نشست بعدی کارشناسی شوند.

وی خاطرنشان کرد: دزفول در حوزه‌های گردشگری، بهداشت و درمان و کشاورزی طرح‌های ملی ارائه خواهد کرد و در زیرمجموعه هر حوزه نیز طرح‌های خرد اجرا خواهد شد.

دولت سیاست‌های خود را بر پایه سرمایه‌گذاری و تولید برنامه‌ریزی کرده است

سید علی پژمان نیز در این نشست اظهار کرد: دولت سیاست‌های خود را بر پایه سرمایه‌گذاری و تولید برنامه‌ریزی کرده است که باید در زمینه‌های مختلف اجرا شوند.

وی خوزستان را یکی از استان‌های پیشرو در تولید دانست و افزود: سیاست‌های استان در شهرستان‌های مختلف در بازه زمانی مشخص تبیین و طرح‌های مدنظر اعلام و اجرا خواهند شد.

معاون برنامه‌ریزی فرمانداری ویژه دزفول با تأکید بر اینکه امسال چشم‌انداز صادرات، واردات و سرمایه‌گذاری روشن است، گفت: انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران از طرف مسئولان و بانک‌های استان حمایت شوند.

وی به وجود سرمایه‌گذاران بی‌شمار در حوزه‌های مختلف این شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: به علت زیاد بودن طرح‌ها و سرمایه‌گذاران مختلف با مشکل کمبود زمین در دزفول مواجه هستیم و باوجود مشکلات فراوان اقتصادی طرح‌های زیادی در این شهرستان بهره‌برداری می‌شود.

همکاری‌نکردن برخی بانک‌ها با سرمایه‌گذاران

علی فیروزکوهی نیز در این نشست اظهار کرد: باید فرهنگ سرمایه‌گذار مداری در خوزستان اجرا و از آنها در راستای توسعه استان حمایت شود.

وی با اشاره به مشکلات سرمایه‌گذاری در این شهرستان افزود: سرمایه‌گذاران زیادی نیازمند زمین هستند درحالی‌که برخی زمین‌ها از ۲۰ سال پیش در اختیار برخی افراد هستند و خلعیت آنها زمان بر است.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی دزفول ضمن انتقاد از همکاری‌نکردن برخی بانک‌ها با سرمایه‌گذاران تأکید کرد و گفت: همکاری لازم در شهرستان انجام می‌شود؛ ولی برخی بانک‌های استان به‌عنوان ترمزدستی در مقابل سرمایه‌گذاری عمل می‌کنند که باید با پیگیری مسئولان استانی این مشکل را حل کرد.

دزفول در حوزه گردشگری زبانزد عام و خاص است 

مهدی چناری اظهار کرد: دزفول در حوزه گردشگری زبانزد عام و خاص است و طبق آخرین آمار سامانه پایش وزارت میراث‌فرهنگی، بیست و چهارمین شهر گردشگرپذیر کشور و نخستین شهر گردشگرپذیر خوزستان است.

وی به وجود ظرفیت‌های دزفول در حوزه گردشگری آبی و هیجان‌انگیز اشاره کرد و افزود: ظرفیت هتل‌ها و اقامتگاه‌های دزفول از نوروز ۱۴۰۳ تاکنون ۲ برابر شده ولی نیاز است طرح جامعی با عنوان دهکده گردشگری در این شهرستان اجرا شود.

معاون گردشگری اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دزفول گفت: ۸۱ طرح سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری فعال است که ۶ طرح بالای ۷۰ درصد پیشرفت دارند؛ ولی بانک‌های استان همکاری لازم را برای ارائه تسهیلات ندارند که همین امر موجب فراری‌دادن سرمایه‌گذاران می‌شود.

وی به وجود ظرفیت گردشگری برف، آب، مذهبی، تاریخی و طبیعی شهرستان اشاره کرد و خواستار حمایت از سرمایه‌گذاران در راستای اجرای طرح‌ها از طریق مسئولان استانی شد.

تهیه ۶۰ طرح سرمایه‌گذاری شهرداری دزفول

علیرضا فرهادنژاد اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، ۱۴ طرح سرمایه‌گذاری در شهرداری دزفول کلید خورد که برخی از آنها بهره‌برداری و برخی در دستور کار هستند.

وی افزود: اکنون نیز ۶۰ طرح در قالب کتابچه سرمایه‌گذاری دوزبانه فارسی و انگلیسی تهیه شده است.

مدیر حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری دزفول؛ دزفول را بهشت سرمایه‌گذاری در سال‌های آینده دانست و گفت: باوجوداینکه برای وجب‌به‌وجب ساحل رودخانه دز و گردشگری سرمایه‌گذار داریم؛ ولی امور آب شرایط سخت‌گیرانه‌ای دارد که موجب دلسردی سرمایه‌گذاران می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه جذابیت سرمایه‌گذاری به علت گردش بالای مالی در دزفول بسیار بالا است، افزود: اداره کل‌های خوزستان باید در راستای ارائه مجوز همکاری لازم را داشته باشند.

۳۵۰ واحد صنعتی در دزفول فعال است

محمد غلامی به فعالیت ۳۵۰ واحد صنعتی در دزفول اشاره کرد و اظهار کرد: از این تعداد، دو واحد دولتی و بقیه مردمی هستند.

وی با بیان اینکه ۱۲ واحد صنعتی در دزفول غیرفعال است، افزود: طی چهار سال گذشته ۵۰ واحد احیا شدند که اکنون نیازمند تسهیلات هستند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دزفول گفت: حدود ۲۰ تا ۳۰ طرح صنعتی بالای ۷۰ درصد پیشرفت در حال ساخت است که برای تکمیل نیازمند تسهیلات بانکی هستند.

وی سرمایه‌گذاری در این شهرستان را سودآور دانست و خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌ها نیازمند تأمین زیرساخت است؛ اگر توانایی تأمین زیرساخت‌ها به‌ویژه زمین را نداشته باشیم نمی‌توان طرحی را اجرا کرد.

غلامی با بیان اینکه اشتغال در دزفول باید به سمت اقتصاد خرد پیش رود، اضافه کرد: باید در زمینه صنایع پایین‌دستی نیشکری، قندی، صنایع کود و سم کشاورزی در دزفول فعالیت شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!