
وزیر صنعت معدن و تجارت:
خوزستان نقش کلیدی در اقتصاد کشور دارد
وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: استان خوزستان با ظرفیتهای گسترده صنعتی، معدنی و بازرگانی، نقشی کلیدی در توسعه کشور دارد و با رشد صادرات، جذب سرمایه و برنامهریزی هدفمند در مسیر جهش اقتصادی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ سید محمد اتابک عصر امروز ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۴ در نشست استانداری خوزستان اظهار کرد: استان خوزستان با ظرفیتهای گستردهای که در حوزههای مختلف صنعتی، معدنی و بازرگانی دارد، همواره نقش تعیینکنندهای در توسعه ملی ایفا کرده است. این استان با دارا بودن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ پروانه بهرهبرداری صنعتی، حدود ۱۰ درصد از تعداد کل واحدهای صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است. بررسی حجم سرمایهگذاریها نشان میدهد که سهم سرمایهگذاری در صنایع بزرگ خوزستان به مراتب بیشتر از سهم اشتغال آنهاست، که این موضوع نیاز به توجه بیشتر به توسعه صنایع کوچک و متوسط را دوچندان میکند.
وی افزود: در حال حاضر، حدود ۲ هزار و ۷۰۰ طرح صنعتی دارای جواز تأسیس در حال ساخت هستند که از این میان، بیش از ۴۵۰ طرح به پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد رسیدهاند. سهم استان در برنامه هفتم توسعه به گونهای تدوین شده که تحقق رشد ۸/۵ درصدی در بخش صنعت، ۱۳ درصدی در بخش معدن و ۲۳ درصدی در بازرگانی و خدمات را هدفگذاری کرده است. جایگاه کنونی استان در شاخصهای بازرگانی و صنعت به ترتیب رتبه دوم و سوم کشور است، که نسبت به برنامه، ارتقاء چشمگیری محسوب میشود.
وزری صنعت معدن و تجارت گفت: برنامهریزیهای صورتگرفته در مسیر تحقق اهداف برنامه هفتم، مبتنی بر دادههای میدانی، مأموریتهای ابلاغی و ظرفیتهای بالفعل استان انجام شده است. نگرش دولت چهاردهم نیز با تأکید بر توسعه متوازن و بهرهگیری حداکثری از ظرفیت استانها، همراستا با مسیر ترسیمشده در استان خوزستان است. اقدامات پیشبینیشده در چارچوب این برنامهها، قابلیت تحقق داشته و میتواند به عنوان الگوی موفق در سایر استانها نیز مطرح شود.
اتابک بیان کرد: در حوزه صادرات، هدفگذاری اولیه برای سال گذشته ۴/۳ میلیارد دلار بود که با تلاش مجموعههای بازرگانی، ارتباط مؤثر با کشورهای همسایه و فعالیتهای اتاقهای سهگانه بازرگانی، این رقم به ۸/۵ میلیارد دلار افزایش یافت. این رشد ۵۱ درصدی در ارزش صادرات استان در سال ۱۴۰۲، بیانگر توانمندی بالا و ظرفیت بالفعل استان در بخش بازرگانی خارجی است. در سال جاری نیز برنامههای هدفمندی برای ارتقاء این رقم در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: استان خوزستان در پنج حوزه صنعتی اصلی شامل فولاد، محصولات فولادی، پتروشیمی، سیمان و انرژی برنامهریزی کلانی انجام داده است. در بخش فولاد، هدفگذاری تولید ۱۶ میلیون تن در برنامه توسعه دیده شده است. همچنین در حوزه پتروشیمی، برنامهریزی برای تولید ۲۱ میلیون تن محصول در نظر گرفته شده که با اجرای طرحهای زنجیرهای، توان استان در این حوزه بیش از پیش افزایش خواهد یافت. سیمان نیز با تولید سالانه ۴/۵ میلیون تن، بخشی از این زنجیره صنعتی را کامل میکند.
اتابک در خصوص چالشهای صنایع خوزستان عنوان کرد: یکی از چالشهای اصلی صنایع خوزستان، بهویژه صنایع بزرگ، تأمین پایدار انرژی است. آسیبپذیری موجود در این حوزه نیازمند حمایتهای هدفمند و بستههای حمایتی ویژه از سوی دولت است. تحقق توسعه پایدار در این استان مستلزم مدیریت هوشمند منابع انرژی، همراهی تمام بخشها و اجرای دقیق سیاستهای حمایتی خواهد بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!