حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
مصوبه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا؛

عامل نوسانات قیمت گوشت در خوزستان

عامل نوسانات قیمت گوشت در خوزستان

معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: مصوبه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر ممنوعیت انتقال دام سبک و سنگین پرواری به استان موجب شده در بازه‌های مختلف شاهد افزایش و نوسانات قیمت گوشت هستیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتگو با خبرنگارشبکه اطلاع رسانی«رهیاب» گفت: نیاز به یک هزار و ۱۵۰ تن گوشت قرمز گرم و منجمد برای تنظیم  بازار، تا پایان سال جاری برای استان برآورد شده که بعد از هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی، روزانه ۱۰ تن گوشت قرمز منجمد داخلی در حال توزیع است.

عبدالامیر نیرومند با اشاره به اینکه توزیع گوشت قرمز منجمد از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای در حال انجام است، افزود: با وجود عدم کمبود گوشت قرمز در استان، به دلیل شرایط بازار در ایام و مناسبت‌های تقویمی و همچنین با توجه به مصوبه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر ممنوعیت انتقال دام سبک و سنگین پرواری به استان، در بازه‌های مختلف شاهد افزایش و نوسانات قیمت گوشت هستیم.

وی بیان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده تاکنون هیچ گزارشی از قاچاق دام در خوزستان ثبت نشده و مبادی ورودی و خروجی مرز‌ها توسط مرزبانان نیروی انتظامی رصد و کنترل می‌شود.

نیرومند به اقدامات حمایتی دولت از واحد‌های پرورش گاومیش اشاره کرد و گفت: پیگیری واگذاری اراضی ملی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، تشکیل کمیته سرمایه‌گذاری در جهاد کشاورزی و استانداری برای رفع مشکلات سرمایه گذاران و دنبال کردن اختصاص تسهیلات بانکی از جمله اقدامات حمایتی دولت است ضمن اینکه هیچگونه محدودیتی برای صدور مجوز گاو میش‌ داری وجود ندارد.

وی افزود: برای حفظ و حمایت از گاو میش، طرح‌های اصلاح نژاد دام روستایی با رکوردگیری، ثبت مشخصات، هویت‌گذاری و انتقال جنین برای گاو میش‌های استان با هدف حفظ منابع ژنی، اصلاح نژاد و افزایش تولید گاومیش خوزستان در سال‌ های متمادی به صورت رایگان در حال انجام است و برای حمایت از صنعت گاومیش‌داری تسهیلات ویژه اعطا خواهد شد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان توضیح داد: توزیع نهاده‌های دامی موردنیاز گاومیش‌داران، پیگیری خرید و تولید برند شیر این دام توسط شرکت شیر پگاه، حمایت از توسعه گاومیش‌داری صنعتی در دست انجام است.

نیرومند با اشاره به اقدامات انجام شده برای حفظ و حراست از منبع ژن گاومیش خوزستان عنوان کرد: توسعه و گسترش تلقیح مصنوعی در گله‌های پشتیبان، توسعه‌ای و انتقال جنین گاومیش توسط سازمان در حال اجراست و برنامه ریزی‌هایی برای برگزاری جشنواره‌های ملی و استانی برای حفظ ژن در خوزستان صورت گرفته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در خصوص گله‌های پشتیبان نیز اظهار کرد: هفت شهرستان موظف به انتخاب گله‌هایی از گاومیش با مشخصات اعلام شده هستند که به نام پشتیبان معرفی خواهند شد.

نیرومند ادامه داد: این گله‌ها به منظور جمع آوری اطلاعات دقیق اصلاح نژادی (ثبت مشخصات، رکوردگیری شیر، تلقیح مصنوعی) و به منظور تجزیه و تحلیل این اطلاعات و انتخاب کلچه‌های ممتاز از گله‌های داخلی انتخاب و اطلاعات آن‌ها در سامانه اصلاح نژادی وارد و فاز بهره‌برداری خواهد شد.

وی افزود: سالانه ۵۴ هزار و ۹۰۳ تن گوشت قرمز در استان خوزستان تولید می‌شود که این موازنه مثبت در تولید حاصل پیگیری‌ها و اقدامات انجام شده این سازمان از جمله حمایت از احداث واحد‌های کلان دامپروری، افزایش ظرفیت واحد‌های دامداری، انجام امور اصلاح نژادی به منظور افزایش تولید گوشت قرمز، پیگیری تشکیل زنجیره تولید گوشت قرمز و همچنین تولید قراردادی است.

استان خوزستان با دارا بودن ۱۰۶ هزار راس گاو میش، رتبه نخست جمعیت این دام را در کشور دارد.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از