
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان خوزستان:
مذاکره در چارچوب منافع مردم ادامه دارد
رئیس شورای ائمه جمعه خوزستان گفت: در میان هیاهوی سیاسی و پیرامون مذاکرات ایران و غرب نگاهی تاریخی به سیر گفتگوهای چهار دهه اخیر، نشان میدهد که جمهوری اسلامی نه از سر ضعف، بلکه از موضع عزت و منطق وارد میدان گفتگو شده است.
حجتالاسلام والمسلمین جلیل علینژاد در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ پیرامون مذارکرات اخیر اظهار کرد: مذاکرات در جمهوری اسلامی ایران، امری تازه یا مقطعی نیست، بلکه تجربهای تاریخی است که در طول بیش از چهار دهه از حیات انقلاب اسلامی تداوم داشته است. حتی در دهه شصت، این ارتباطات بهصورت غیرمستقیم صورت میگرفت و پیامها میان طرفین از طریق واسطههایی چون کشور سوئیس ـ که بهعنوان حافظ منافع ایفای نقش میکرد ـ مبادله میشدند. بنابراین نمیتوان گفت این باب در مقطعی بسته شده است.
وی افزود: اما آنچه امروز در افکار عمومی مشاهده میشود، نوعی تلقی است که گویی اصل مذاکره امری غیرعزتمندانه یا دور از شأن جمهوری اسلامی است. این نگاه در حقیقت حاصل نادیدهانگاشتن برخی واقعیتهای تاریخی و سیاسی است. بهعنوان مثال، در بهمنماه دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، سندی از سوی دولت آمریکا منتشر شد که در آن، بهروشنی خواسته شده بود جمهوری اسلامی ایران از مؤلفههای اصلی قدرت خود همچون فعالیتهای هستهای، برنامه موشکی، حضور منطقهای و حمایت از محور مقاومت، دست بکشد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان خوزستان گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، در واکنش به این سند، تأکید کردند که چنین مذاکرهای نه عزتمندانه است و نه شرافتمندانه، بلکه ناظر بر تسلیم محض است. این موضعگیری در پاسخ به رویکردی بود که طرف آمریکایی با انتشار آن سند دنبال میکرد؛ رویکردی تحقیرآمیز و سلطهطلبانه. اما نکته مهمتر آن است که در پشت صحنه، هدف اصلی دولت آمریکا در واقع جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای بود، موضوعی که در نامهای نیز بهطور غیررسمی اشاره شده بود.
علینژاد بیان کرد: رهبر انقلاب در خصوص انرژی هستهای تصریح کردند که جمهوری اسلامی، نه از سر ناتوانی، بلکه از سر باور دینی و بر مبنای فتوای ایشان، هیچگاه به دنبال ساخت سلاح هستهای نبوده است. با این حال، اگر ارادهای برای این مسیر وجود داشت، ایران از لحاظ علمی و فنی توانمندی لازم را دارا بوده و هست. اما مسیری که برگزیدهایم، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای در چارچوب قوانین بینالمللی است.
وی عنوان کرد: با توجه به این موضع روشن، باید گفت که شرایط امروز با آنچه در بهمنماه دوران ترامپ اعلام شد تفاوت دارد. نمونه آن، مذاکرات اخیر در عمان است که طی آن، لحن آقای «بتکا»، نماینده طرف مقابل، بهگونهای ملتمسانه توصیف شده است. او بهصراحت درخواست میکرد که ایران به سلاح هستهای دست نیابد. چنین تغییری در لحن و موضعگیری، اگرچه میتواند نشانهای از عقبنشینی باشد، اما در عین حال، نیازمند تأمل و دقت است؛ چرا که ممکن است پشت این لحن، همچنان نیتها و اهداف مغرضانهای نهفته باشد.
مذاکره، بهمعنای عقبنشینی یا وادادگی نیست
علینژاد افزود: در این نقطه، باید هوشیار بود که مذاکره، بهمعنای عقبنشینی یا وادادگی نیست. در گذشته نیز، موضع جمهوری اسلامی همواره استوار بوده است و هیچگاه از اصول خود عدول نکردهایم. امروز نیز همان راهبرد دنبال میشود: بیان صریح و شفاف مواضع، در عین گفتگو. این طرف مقابل بوده است که بارها دچار بدعهدی شده و به تعهدات خود پایبند نمانده است. ایران اما، همواره از موضع حق، برای احقاق منافع ملت وارد گفتگو شده است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان خوزستان گفت: نکته مهم آن است که اهداف جمهوری اسلامی در مذاکرات، همواره در راستای حفظ منافع مردم، محرومان و مستضعفان بوده و خواهد بود. ما مذاکره را ابزاری میدانیم در چارچوب راهبردهای انقلاب اسلامی. در این مسیر، قضاوت افکار عمومی، چه در داخل و چه در عرصه بینالملل، حائز اهمیت است. اگر منطق، عقلانیت، و عزت در گفتگو جاری باشد، بدون تردید میتوان به نتایج مؤثر و سازنده دست یافت.
وی افزود: واقعیت آن است که جمهوری اسلامی ایران در طول بیش از چهل سال، برای جهانیان آزموده شده است. اگر طرفهای مقابل واقعاً به درک درستی از جایگاه ایران برسند و صلابت این ملت را باور کنند، آنگاه امکان رسیدن به یک توافق منطقی، محتمل خواهد شد. اما تا آن زمان، شرط اصلی همان چیزی است که رهبر انقلاب همواره بر آن تأکید دارند: حفظ عزت، اقتدار و استقلال.
علینژاد بیان کرد: نهایتاً، باید بدانیم که مذاکره، نوعی جنگ است؛ جنگی از جنس ارادهها، از جنس منطق و زبان. برخی گمان میکنند ورود به مذاکره، نشان تسلیم است؛ در حالی که برعکس، مذاکره از جایگاه قدرت، خود نشانی از توانمندی سیاسی است. به فضل الهی، امروز کسانی که در خط مقدم مذاکرات قرار دارند، با عزت و با پیروی از راهبردهای امامین انقلاب، کار را پیش میبرند. این روند، در خدمت منافع ملت خواهد بود.
وی افزود: همه این تلاشها در چارچوب همان خط و مشیای است که رهبر انقلاب سالهاست بر آن تأکید دارند. هدف، صیانت از منافع ملی، تقویت جبهه مقاومت، و تحقق عدالت برای ملتهای محروم است. اگر این مسیر با جدیت و حکمت ادامه یابد، بدون شک، ایران اسلامی در این عرصه نیز به نتایج مطلوب و افتخارآفرین خواهد رسید.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!