«رهیاب» بررسی کرد؛
سرنوشت دوئل اداره برق و شهرداری دزفول
در ماجرای دوئل شهرداری و اداره برق دزفول، مسببین و مقصرین را باید با هم دید و منتظر تدبیر فرماندار ویژه ماند.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» از دزفول؛ ماجرا از بدهی برق شهرداری دزفول شروع شد. سازمانها و بخشهای مختلف شهرداری دزفول حدود ۱۷۰ میلیارد ریال بدهی برقی داشتند و شرکت توزیع برق شهرستان اقدام به قطع یکساعته برق این شهرداری کرد.
پس از قطع برق، شهرداری دزفول اقدام به درگیری در اداره برق ناحیه شمال و سپس کشاندن درگیری به منطقه سوم شعبان دزفول و مسدودکردن راه ورودی به این منطقه با بیل مکانیکی کرد.
قرار بر قطع برق نبود
محمد عتاب اهوازی در اینباره میگوید: اداره برق دزفول طی نامهای کتبی اعلام کرد شهرداری ۱۲۰ میلیارد ریال بدهی برق دارد و خواستار پرداخت بدهی شده بود.
وی افزود: این در حالی است که بدهی اعلام شده متعلق به تمام شهرداریها از جمله شهرداری سیاهمنصور، صفیآباد و شمسآباد بود که خارج از محدوده شهر است و ارتباطی با شهرداری دزفول ندارد.
شهردار دزفول گفت: پس از اعلام بدهی، خواستار بیان دوره زمان مصرف و میزان برق مصرفی شدیم تا بدهی را پرداخت کنیم ولی اداره برق بدون هماهنگی، اقدام به اجرای حکم و وصول ۳۰ میلیارد ریال از حساب شهرداری کرد.
وی ادامه داد: این در حالی بود که شهرداری ۶۲۰ میلیارد ریال از اداره برق طلب دارد و ۲ ملک یکهزار متری شهرداری نیز در تصرف اداره برق است.
عتاب اهوازی عنوان کرد: پس از این موضوع، شهرداری نیز اقدام به اجرای حکم و برداشت ۹۰ میلیارد ریال از مطالباتش از حساب اداره برق کرد که پس از آن با متوسل شدن به فرماندار اعلام کردند با وجود چنین برداشتی امکان پرداخت حقوق کارکنان را نخواهند داشت.
وی افزود: فرمانداری ویژه دزفول به عنوان متولی حل اختلاف بین دستگاههای اجرایی، نشستی برگزار کرد و در این نشست مقرر شد ریز مطالبات توسط اداره برق ارائه شود و تا زمان مشخص شدن موضوع، اقدامی در راستای قطع برق صورت نگیرد.
شهردار دزفول گفت: با وجود هماهنگی انجام شده، اداره برق در ۶ مرحله اقدام به قطع برق آرامستان، سازمان پسماند، کارخانه آسفالت و شورای شهر کرد که مشکلات زیادی برای سردخانه آرامستان، روند جمعآوری زباله و کارخانه آسفالت پیش آمد.
وی با اشاره به پیگیری این موضوع از طریق فرمانداری ادامه داد: طی نشستی در شورای شهر مقرر شد برق قطع نشود ولی باز هم خلاف آن انجام شد که مجبور شدیم شکایتی در این خصوص از طریق دستگاه قضایی تنظیم کنیم.
عتاب اهوازی بیان کرد: شهرداری ارباب رجوع فراوانی دارد و باید حقوق پرسنل پرداخت شود، بدون هماهنگی برق قطع شد که تعدادی از همکاران که بنا بود با حضور درب اداره برق، تذکر دهند و مانع تردد شوند، ورودی سوم شعبان را مسدود کردند.
از آنجا که کوی سوم شعبان یکی از محلات شهر دزفول و بخش عمدهای از ترددها مربوط به بخش مسکونی آن است، این اقدام متأسفانه تصویری نادرست از شهرستان دزفول در اذهان عمومی و فضای رسانههای داخلی و بیگانه به نمایش گذاشت.
اقدام اداره برق قانونی بود
یک منبع آگاه در این زمینه به خبرنگار ما گفت: اقدام اداره برق، به استناد بخشنامه مصوب دولت و اقدامی قانونی بوده که شامل سایر ادارات شهرستان که بدهی داشتند نیز شده است.
وی ادامه داد: عدالت حکم میکند که صیانت از بیتالمال و حقوق شهروندی و نگاه یکسان به همه کاربران شبکه در اولویت باشد نه اینکه برق کارگری که قبض خود را نپرداخته قطع شود ولی ادارات دولتی آن هم مجموعه پردرآمدی چون شهرداری قبض خود را نپرداخته و کسی با آنها برخوردی نکند.
آسایش شهروندان اولویت ماست
علیرضا خردمند فرماندار دزفول گفت: طی جلسهای با حضور مسئولان شهرستان موضوع بررسی و دادستان و ریاست دادگستری بر برخورد قاطع با مرتکبین جرائم حادثه تأکید کرد.
وی ضمن تأکید بر هماهنگی ادارات افزود: این جلسه جهت رفع اختلافات و جلوگیری از تکرار چنین مواردی است.
شهروندان دزفول نیز در پیامهایی، خواستار برخورد با متخلفین حادثه روز گذشته که چهره زشتی از پایتخت مقاومت ایران اسلامی در رسانههای بیگانه نشان داد، شدند.
ورودی کوی شعبان غیرقابل تردد بود
یک شهروند کوی سوم شعبان به خبرنگار ما گفت: زمان حادثه، تعدادی از کارکنان شهرداری در ورودی این کوی تجمع کرده و برخی از آنها به زد و خورد پرداختند.
وی ادامه داد: این تجمع باعث انسداد و ترافیک سنگین مسیر دزفول-اندیمشک شد و همچنین آسفالت ورودی کوی سوم شعبان توسط بیل مکانیکی تخریب شد که تا صبح امروز ورودی، غیرقابل تردد بود.
چشم حامیان شهرداری روشن!
حجتالاسلام مرتضی همتپور از سخنرانان مذهبی و فعالین سیاسی اجتماعی استان خوزستان در اینباره گفت: از شورای تأمین شهرستان دزفول انتظار میرود آمرین و مباشرین هرج و مرج، انسداد و تخریب جاده ورودی کوی سوم شعبان را شناسایی، بازداشت و سیر مراحل پرونده به مردم ارائه شود.
همتپور خطاب به اعضای شورای شهر نیز گفت: از شورای پنج نفره دزفول بابت انتخاب و نظارت بر شهرداری گلایه داریم.
هر ۲ دستگاه در این ماجرا مقصرند
مهدی ابوماهیگیر از فعالین فرهنگی اجتماعی دزفول نیز در اینباره گفت: به نظر من مدیران هر دو دستگاه مقصرند. اما مسبب وضع موجود انتصابات ضعیف و سفارشی و ناهماهنگی دستگاههای اجرایی است.
وی ادامه داد: اما عملیات قطع برق برای مهمترین نهاد خدمترسان شهری، آن هم در پیک مراجعات مردمی و در مقابل فرمانداری، علیالقاعده باید با هماهنگی و اطلاع فرماندار صورت میگرفت. اگر چنین بوده ابتدا باید تدبیر فرماندار را جویا میشدند و اگر چنین نبوده باید دید که چرا نقش نماینده عالی دولت و مدیر ارشد دستگاههای اجرایی حتی برای مدیران تا این اندازه کمرنگ شده است؟
این فعال فرهنگی افزود: لیستهای منفعتطلبانه برخی گروهها به انتخاب مردم آسیب زده است. فدا کردن تخصص همانقدر شوم است که فدا کردن تعهد.
این شهروند دزفولی بیان کرد: اقتضائات غبارآلود انتخابات پیشین شورای دزفول با انتشار بیش از ۲۰ فهرست گوناگون باعث شد شخصا با هیچ گروهی ارتباط نداشته و از هیچ فرد یا لیستی حمایت نکنم. من برای تشخیص خود عملکردها را میسنجم نه افراد و احزاب را.
ابوماهیگیر ادامه داد: همانطور که گفته شد این شورا ناهمگن و پرحاشیه متولد شد و ناخواسته شهرداری را به حاشیه کشانید.
وی در تحلیل ماجرا تأکید کرد: حقیقت نه دیدن بخشی از یک صحنه، بلکه مشاهده کل صحنه است. در ماجرای دیروز مسببین و مقصرین را باید با هم دید. باید دید تدبیر فرماندار چه بوده و چرا شهرداری و برق شهری برای حل اختلاف در هماهنگی با نماینده عالی دولت نبودهاند؟
انتهای خبر/