
«رهیاب» بررسی کرد؛
کمبود روغن در قطب تولید دانههای روغنی
استان خوزستان در سال گذشته در زمینه تولید محصول کلزا بیش از ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشت پاییزه را به خود اختصاص داده و این سطح کشت بیشترین سطح کشت کلزا در کشور به شمار میرود اما همچنان با کمبود روغن در بازار مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ بر اساس پایشهای میدانی در بسیاری از شهرهای استان خوزستان روغن خوراکی با کمبود محسوسی در بازار مواجه است و همین عامل نیز باعث اعتراض شهروندان در نقاط مختلف استان شده است.
این در حالی است که استان خوزستان در سال گذشته در زمینه تولید محصول کلزا بیش از ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشت پاییزه را به خود اختصاص داده و این سطح کشت بیشترین سطح کشت کلزا در کشور به شمار میرود.
قابل ذکر است برآوردها نشان میدهد که مصرف سالانه روغن نباتی در خوزستان بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن برآورده شده است که با توجه به جمعیت نزدیک به ۵ میلیون نفری به ازای هر نفر ۲۰ کیلوگرم محاسبه شده است بر همین اساس با توجه ظرفیت ها در داخل استان بیش از ۶۰ هزار تن توسط کارخانههای بومی خوزستان تولید میشود و حدود ۴۰ هزار تن نیز واردات صورت میگیرد.
صادق بهمئی در گفتگو با خبرنگارشبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: مشکل کمبود روغن در بهبهان و برخی شهرهای دیگر، عمومی نیست و بیشتر ناشی از عدم توزیع به موقع یا انتخاب نامناسب زمان خرید توسط مصرفکنندگان است.
وی در ادامه افزود: دلیل اصلی کمبود روغن خوراکی نبود مواد خام کارخانجات تولیدی میباشد که واحدهای تولیدی هم بصورت قطره چکانی روغن به بنکداران مواد غذایی میدهند.
کارشناس حوزه بازار و مدیر اداره صنعت و معدن شهرستان بهبهان در خصوص اعتراض شهروندان بهبهانی نسبت به کاهش عرضه روغن در سطح بازار نیز گفت: البته در سطح شهرستان بهبهان نسبت به بقیه نقاط استان وضعیت بهتر هست و روزانه در سطح بازار بهبهان روغن توزیع میشود و کمبود بصورت حاد نیست.
در ادامه سید معراج موسوی در گفتگو با خبرنگار ما اطهار کرد: شکاف نسبتا زیاد بین میزان تولید داخلی استان با میزان مصرف باعث شده تا در شرایط نوسانات ارزی و تحریمهای موجود با مشکل کاهش عرضه در بازار روغن مواجه شویم و البته این مشکل موقتی است و با واردات سراسری دانه های روغنی و افزایش تولیدات داخل شرایط به تناسب بهتر خواهد شد.
وی در ادامه افزود: متاسفانه الگوی مصرف ما با وجود نوسانات بازار همچنان تغییری نکرده و این عامل باعث میشود تقاضاهای کاذب در سطح بازار پدیدار شود و منجر به یک التهاب خودساخته در عرضه و تقاضای کالاهای اساسی گردد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!