کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با «رهیاب»:
بصیرت به معنای شناخت فتنه است
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: بصیرت یعنی شناخت فتنهها و امروز بیش از هر زمان دیگری به این شناخت نیاز داریم.
مجتبی چناری در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» از دزفول؛ اظهار کرد: بصیرت به معنای شناخت فتنه است، بصیرت یعنی بدانیم فتنهها چه هستند و هر زمان فتنههای مخصوص به خود را دارد.
وی افزود: حماسه روز بصیرت و میثاق امت با ولایت، بهدلیل تداوم چند روزه راهپیماییهای مردم در برابر فتنه سال ۱۳۸۸ گرامی داشته میشود اما ضروری است همه ما هر روز نسبت به فتنههای داخل و خارج بصیرت داشته باشیم.
تحلیلگر مسائل سیاسی اتفاقات اخیر سوریه را یک فتنه بزرگ دانست و گفت: ضروری است نسبت به این فتنه علم داشته و آن را به درستی تبیین کنیم تا دشمنان نتوانند ما را در سیاه چالههای ذهنی خود بیاندازند.
چناری خاطرنشان کرد: باید بصیرت داشته باشیم و بدانیم که چگونه حکومتی که هشت سال با ۸۳ گروه مختلف جنگید و توانست پابرجا بماند در ۱۰ روز ساقط شد؟
وی با بیان اینکه ابومحمد جولانی سرباز فراری ارتش سوریه بود که به عراق پناه آورده بود به تشریح چگونگی تشکیل گروه جیش الشام و در ادامه جبهه النصره توسط وی پرداخت و گفت: در آن سالها جبهه النصره با همراهی ارتش آزاد سوریه بر علیه حکومت و مردم جنایات وحشتناکی را رقم زدند و وقتی که داعش از سمت عراق وارد سوریه شد با جبهه النصره هم پیمان شد و تا سال ۲۰۱۶ زیرمجموعه داعش قرار گرفتند، دلیل جدایی از داعش نیز این بود که در آن سال جبهه النصره به عنوان گروه تروریستی معرفی شد، لذا پس از این اتفاقات نام خود را به تحریر الشام تغییر داد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: در آن سالها درگیریها و جنایات این جبهه در سوریه و حتی اختلافات آن با داعش وجود داشت تا اینکه در سال ۲۰۱۸ فتنه سوریه با همت جبهه مقاومت و سردار بزرگ اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی خنثی شد اما همچنان آتش زیر خاکستر بود و ضرورت داشت مدیریت شود.
چناری ادامه داد: در آن زمان ۱۳۰ هزار خانوار تروریستها به ادلب منتقل شدند و تمام هزینههای آن به عهده ترکیه بود و اندیشهها و آموزشها نیز به سمت ترکیه رفت، در آن زمان این جبهه با برنامهریزی آمریکا، اسرائیل و ترکیه به جای سربریدن و جنایات خود اقدام به انجام اقدامات شبه فرهنگی در سوریه کرد و این امر موجب شد تا آمادگیهای مخفیانه این جبهه بالاتر برود و این گونه شد که در یک حرکت غافلگیرانه طی ۱۰ روز حکومت بشار اسد سقوط کرد.
وی با بیان اینکه اتفاقات سوریه برای آمریکا بیشترین منفعت را به دنبال داشت، گفت: آمریکا کاملا از این موضوع با خبر بود چرا که ۱۵ هواپیمای ترابری حامل تجهیزات طی یک ماه در پایگاه سوریه به زمین نشستند و قبل از این اتفاقات ۲۰ کاروان زمینی نیز از عراق وارد سوریه شد. حال باید پرسید چه سودی برای آمریکا داشت؟ از آن جایی که نفت سوریه در منطقه کردنشین قرار داشت، برای این که بتواند نفت سوریه را به صورت رایگان در اختیار داشته باشد، با تمام این وقایع موافق و همراه بود، لذا باید گفت آمریکا آتش افکند و مدیریت کرد.
چناری خاطرنشان کرد: بدیهی است این اتفاقات برای جبهه مقاومت و ایران یک شکست بود، اما قطعا این پایان ماجرا نبوده و نیست و نباید ناامید شویم، یادمان نرود در هشت سال جنگ تحمیلی، رژیم بعث بسیاری از شهرها را تصرف کرد و پیشروی کرد اما مولفه امید موجب شد تا آن حماسه و پیروزی را رقم بزنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون در سوریه اتفاقات و تنشهای فراوانی وجود دارد که بایکوت خبری هستند، افزود: کشتارها، اتفاقات رخ داده در لاذقیه و حمص، تظاهرات دمشق، درخواست مسیحیان سوریه برای مسلح شدن جهت مبارزه با تروریستها و... از جمله اتفاقاتی هستند که بر این اساس پیشبینی میشود سوریه ظرف دو ماه آینده ملتهب شده و وارد بحران شود. از سویی بدترین سناریو برای سوریه تجزیه شدن است که یک خطر بزرگ برای ترکیه نیز محسوب میشود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی بازیگران این حادثه را ترکیه، آمریکا و اسرائیل برشمرد تاکید کرد: ایران هوشیار و قوی است و تجربه بارها ثابت کرده که ایران به خوبی میتواند همه معادلات را به هم بریزد و کنترل منطقه را به خوبی در دست بگیرد لذا اتفاقات منطقه را نباید یک شکست و باخت دائمی تلقی کرد و شاید مقدمهای برای پیروزی جبهه مقاومت است.
انتهای خبر/