
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات خوزستان:
خوزستان میزبان ۸۰۰ موکبدار از سراسر کشور است
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات خوزستان گفت: خوزستان در اجتماع بزرگ مواکب، میزبان ۸۰۰ مدیر موکب از سراسر کشور است که در این همایش آموزشهای لازم ارائه شده و تجربیات موکبداری نیز برای ارائه خدمات هرچه بهتر ارائه میشود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» حجتالاسلام سید احمد موسوی روز دوشنبه در نشست با رسانههای خوزستان با اشاره به اجتماع ملی مواکب اربعین حسینی در اهواز بر ضرورت برنامهریزی زودهنگام و تقویت مشارکت مردمی در مراسم اربعین تأکید کرد و اظهار کرد: در این اجتماع پنج استان و ۸۰۰ مدیر موکب حضور دارند که بهنوعی این اجتماع آموزشی تخصصی جهت ارائه خدمت شایسته و باکیفیت به زائران محسوب میشود و رئیس ستاد عتباتعالیات کشور و تعدادی از مقامات کشور در این همایش، توصیههای خود را برای تقویت فرهنگ موکب و موکبداری و حمایت از آنها ارائه میدهند.
وی افزود: خوزستان بهعنوان اولین استان کشور میزبان این اجتماع بزرگ محسوب میشود و تمامی پشتیبانیهای این اجتماع نیز توسط خیران صورتگرفته است.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتباتعالیات خوزستان گفت: بیشک این اجتماع در ارتقای کیفیت ارائه خدمات به زائران تأثیرگذار است.
برنامهریزی بلندمدت برای اربعین
وی با اشاره به برنامهریزی گسترده برای مراسم اربعین امسال، افزود: برنامهریزی برای ایام اربعین هر سال بلافاصله پس از پایان مراسم سال قبل، آغاز میشود چرا که حجم کار بسیار سنگین و اهمیت این رویداد بزرگ بسیار بالا است.
موسوی بیان کرد: پشتیبانی، مدیریت و برنامهریزی اربعین بر عهده دولت است، اما باید در حوزه زیرساختها، امنیت و خدمات، تمام دستگاهها پایکار باشند.
تقویت نقش مردمی و حمایت از مواکب
وی بر حفظ ماهیت مردمی اربعین تأکید کرد و یادآور شد: بعد مردمی و پشتیبانی از مواکب باید سالبهسال تقویت شود؛ اربعین نباید از این ویژگی خارج شود چرا که یکی از دلایل اصلی انتخاب خوزستان بهعنوان پایتخت مواکب کشور، مشارکت گسترده مردم از اربعین است.
این مقام با بیان اینکه اساسنامه مواکب نیز تهیه و دورههای ویژه آموزشی نیز برای موکبها آغاز شده است، ادامه داد: موکب داران نیز همگی از مردم هستند و دولت و برخی دستگاهها تنها بهعنوان پشتیبان در کنار آنها قرار میگیرند؛ باید خیران و مردم را برای حمایت بیشتر از مواکب جذب و صندوقهای تأمین نیازهای اربعین را نیز، تقویت کنیم.
احداث مجتمعهای خدماتی در مرزهای خوزستان
موسوی از ساخت پنج مجتمع خدماتی در مرزهای استان خبر داد و تصریح کرد: احداث این مجتمعها بر عهده شرکتهای فولاد خوزستان و نفت است که اکنون در پایانه چذابه دو مجموعه تکمیل شده و پیگیر ساخت سه مجتمع دیگر در مرزهای استان هستیم.
وی با اشاره به نیاز زائران به استراحت طولانیمدت، خاطرنشان کرد: باتوجهبه شرایط آبوهوایی خوزستان، باید زیرساختهای لازم برای اسکان و خدماترسانی به زائران فراهم شود، موکبها بهتنهایی ظرفیت محدودی دارند و این مجتمعها میتوانند خدمات گستردهتری ارائه دهند.
خدمات ۳۵ روزه به زائران و تردد ۳ میلیون نفر از مرزهای خوزستان
رئیس ستاد اربعین خوزستان با اشاره به افزایش مدتزمان خدماترسانی به زائران عنوان کرد: سال گذشته به مدت ۳۵ روز در زمان رفتوآمد زائران خدمترسانی شد و امسال نیز همین مدت برنامهریزی شده و پیشبینی میشود حدود سه میلیون زائر از مرزهای استان تردد کنند.
وی ادامه داد: خدمات به زائران از پنج روز به ۳۵ روز افزایشیافته و باتوجهبه شرایط سخت آبوهوایی خوزستان، باید بهصورت ۲۴ ساعته به زائران خدمترسانی کنیم.
اهمیت بازگشت زائران و خدمات ویژه
موسوی همچنین بر لزوم توجه به بازگشت زائران تأکید کرد و افزود: بازگشت زائران بسیار حائز اهمیت است چرا که آنها با خستگی فراوانی مواجه هستند و باید زیرساختهای لازم برای اسکان و استراحت آنها فراهم شود.
وی تصریح کرد: در ایام اربعین اتباع مقیم از مرز شلمچه خارج میشوند و تمامی خدمات مردم ایران را دریافت میکنند، غیرمقیمها نیز بهصورت منظم پیش از سفر به عتبات، در پادگان ثامن، ساماندهی میشوند.
این مقام با اشاره به اینکه امسال ۹۰ موکب توانمند پس از دورههای آموزشی به عراق اعزام میشوند توضیح داد: مواکب خوزستان اکنون ساماندهی و شناسنامهدار شدند تا حمایت از آنها با شرایط بهتری صورت گیرد که یکی از اقدامات ارزشمند در استان بود.
وی بیان کرد: همچنین تا فرارسیدن ایام اربعین امسال زیرساختهای شلمچه نیز به ۵۵ درصد میرسند تا خدمات بهتری به زائران ارائه شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!