
دبیر جشنواره هنر انقلاب اسلامی خوزستان:
هنرمند متعهد پرچمدار حقیقت است
دبیر جشنواره هنر انقلاب اسلامی خوزستان گفت: هفته هنر انقلاب، دیگر فقط تجلیل نیست؛ هنرمندانی که خلاقیتشان را وقف حقیقت کردهاند، حالا جریانسازند. چهره سال، نماد الگوسازی و تداوم هنر متعهد در مسیر انقلاب است.»
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ مراسم اختتامیه جشنواره هنر انقلاب اسلامی شامگاه پنجشنبه در کتابخانه مرکزی اهواز برگزار و با معرفی چهره شاخص هنری انقلاب اسلامی در خوزستان به کار خود پایان داد.
این مراسم با حضور جمعی از هنرمندان، مدیران فرهنگی، فعالان رسانهای و علاقهمندان به هنر انقلاب اسلامی برگزار شد. در بخشهای مختلف آیین اختتامیه، از چهرهها و گروههای هنری شاخص استان در عرصههای گوناگون از جمله ادبیات، هنرهای تجسمی، موسیقی و مستندسازی تجلیل بهعمل آمد.
اسماعیل معنوی به عنوان چهره شاخص هنری انقلاب اسلامی در خوزستان، به دلیل فعالیتهای مستمر و اثرگذار در حوزههای مختلف هنری و همچنین نقشآفرینی در تربیت نسل جوان هنرمند، شایسته این عنوان شناخته شد. انتخاب وی، نمادی از تداوم مسیر هنر متعهد در استان و تأکیدی بر لزوم تقویت جریانهای هنری مبتنی بر ارزشهای انقلاب اسلامی است.
حجتالاسلام سید محمدهادی شفیعی در حاشیه این جشنواره در گفتگو با خبرنگار «رهیاب»؛ اظهار کرد: هفته هنر انقلاب اسلامی، هر سال با فرارسیدن سالروز شهادت شهید آوینی آغاز میشود و فرصتی ویژهای برای تجلیل از هنرمندانی است که هنر خود را در خدمت حقیقت و آرمانهای انقلاب اسلامی قرار دادهاند. این هفته، عرصهای است برای قدردانی از چهرههایی که در میدانهای مختلف فرهنگی و هنری، با اخلاص و خلاقیت در مسیر حق گام برداشتهاند.
وی افزود: در آیین اختتامیه این هفته که امشب برگزار میشود، چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۳ معرفی خواهد شد. علاوه بر این، از جمعی دیگر از هنرمندان، حلقههای هنری فعال و هستههای هنری مؤثر که در تربیت هنرمندان و تولید آثار فاخر نقشآفرینی داشتهاند نیز تجلیل بهعمل خواهد آمد. این برنامهها، مقدمهای برای استمرار مسیر هنر متعهد در رشتههای مختلف از جمله تجسمی، تصویری و ادبیات خواهد بود.
دبیر جشنواره هنر انقلاب اسلامی خوزستان بیان کرد: به طور خلاصه، اگر بخواهیم پیام این هفته را در یک جمله بیان کنیم، باید گفت: «سرمایهگذاری خلاقیت و توان هنری در راه اسلام و انقلاب اسلامی، نه تنها مصرف سرمایه هنری نیست، بلکه موجب نعمت و برکت در چشمههای جوشان هنر متعهد خواهد شد». این مسیر، هنرمند را به غنای درونی و تعالی معنوی میرساند و افقهای نوینی در هنر اسلامی میگشاید.
وی عنوان کرد: در مجموع، برگزاری مستمر هفته هنر انقلاب اسلامی طی سالهای اخیر، گامی موفق در جهت الگوسازی هنرمندان متعهد بوده است. چهره سال این رویداد، میتواند الگوی قابلاتکایی برای هنرمندان، بهویژه جوانان استان باشد. خوشبختانه، این هفته توانسته است از فضای انتزاعی فاصله گرفته و به یک بستر انضمامی، ملموس و کاربردی در عرصه هنر انقلاب تبدیل شود.
در ادامه این جشنواره محمد شهباز به خبرنگار ما گفت: امشب، شاهد آیین پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی هستیم؛ هفتهای که در سال ۱۴۰۳ نیز همچون سالهای گذشته فرصتی برای درخشش هنرمندان متعهد بود. در این مراسم، چهره برتر هنر انقلاب اسلامی معرفی خواهد شد؛ فردی که با کار گروهی مؤثر، تولیدات هنری او محور خلق آثار بسیاری از هنرمندان دیگر نیز بوده است. این انتخاب، حاصل ارزیابیهای دقیق و امتیازدهی جامع به مجموعه فعالیتهای هنری در طول سال گذشته است.
وی با اشاره به روند انتخاب چهره سال، افزود: جریانسازی هنری مبتنی بر مبانی انقلاب اسلامی، معیار اصلی این انتخاب بوده است. وی همچنین از برنامههای آتی حوزه هنری برای سال ۱۴۰۴ خبر دادند که بر پایه ایستادگی و همبستگی مردم خوزستان، طراحی شده است؛ مفاهیمی که قرار است در قالبهای مختلف هنری همچون موسیقی، نماهنگ، مستند، فیلم، هنرهای تجسمی، شعر و ادبیات به تصویر کشیده شوند.
مسئول حوزه هنری خوزستان گفت: هدف ما آن است که روایتگر شایستهای برای ایستادگی و همبستگی مردم خوزستان باشیم؛ مردمی که همواره در تاریخ، نماد مقاومت و وحدت بودهاند. انتخاب هنرمندان برتر نیز در حوزههای مختلفی از جمله روایتگری تصویری، هنرهای تجسمی، نمایشی و موسیقایی انجام گرفته و تبلور هنر متعهد و انقلابی در استان خوزستان را به نمایش گذاشته است.
در ادامه علی زهیری از آغاز فعالیت حرفهای خود در حوزه هنری میگوید؛ جایی که جرقههای نخستین علاقهمندی او به فیلمسازی و مستندسازی شکل گرفت. وی ده سال پیش، فعالیت خود را از دورههای فیلمسازی در حوزه هنری آغاز کرد و بهمرور وارد عرصه تولید آثار داستانی و مستند شد. زهیری در طول سالهای فعالیتش، آثار متعددی در موضوعات متنوعی همچون دفاع مقدس، مدافعین حرم، مسائل اجتماعی و مطالبهگری تولید کرده است.
از مهمترین آثار اخیر او میتوان به سریال مستند «شباب» اشاره کرد که در ماه رمضان از شبکه خوزستان پخش شد؛ مجموعهای ۲۵ قسمتی با محوریت پیشرفتهای استانی و ملی، که پس از اذان مغرب هر شب روی آنتن رفت. او همچنین مستندی درباره کارگران نیشکر هفتتپه ساخته است؛ موضوعی اجتماعی که از دل رنج و ایستادگی شکل گرفت و به یکی از نمونههای موفق مطالبهگری در چارچوب نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد.
مستندساز فعال و متعهد استان خوزستان درباره انگیزههایش برای انتخاب سوژههای مستند چنین بیان کرد: «همیشه ابتدا نگاه میکنم ببینم این کار هنری چه تاثیری بر هنر انقلاب دارد؛ این تاثیرگذاری، برای من نقطه شروع است». به باور او، ماجراهایی مانند اعتراضات هفتتپه زمانی ارزش مستندسازی دارند که در بستر انقلاب معنا پیدا کنند؛ یعنی نشان دهند چگونه یک اعتراض قانونی و هدفمند، میتواند در ساختار جمهوری اسلامی به نتیجه برسد و الگوسازی کند.
وی در پایان، با نگاهی رو به آینده، به اولویتهای مستندسازی ویژه انقلابی در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: «امروز وقت آن است که با جدیت بیشتری به روایت پیشرفتها بپردازیم. با وجود رشدهای چشمگیر کشور بعد از انقلاب، رسانهها هنوز به اندازه کافی در این زمینه کار نکردهاند». زهیری بر این باور است که ثبت و روایت پیشرفتهای ملی در کنار پرداختن به موضوعات اجتماعی، ضرورتی اساسی در مسیر هنر انقلاب است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!