
سرپرست اورژانس ۱۱۵ خوزستان مطرح کرد:
انجام ۲۳ مأموریت غرقشدگی توسط اورژانس خوزستان
سرپرست اورژانس ۱۱۵ خوزستان گفت: این مرکز از ابتدای امسال تاکنون، به ۲۳ مأموریت غرقشدگی در حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز اعزام شده، این در حالی است که در طول سال گذشته تعداد مأموریتها، ۶۶ مورد بوده است.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز؛ مهران احمدی بلوطکی با افزایش گرمای هوا در کشور، نسبت به خطرات شنا در کانالهای آب، رودخانهها و دریاچه پشت سدها هشدار داد و اظهار کرد: آشنا نبودن با مهارتهای شنا و اقدام به شناکردن در مناطق خطرناک، عامل اصلی وقوع حوادث غرقشدگی است.
وی افزود: وضعیت آمارها نشان میدهد میزان غرقشدگی در حال افزایش است که مأموریتهای حوزه دانشگاههای علوم پزشکی آبادان و دزفول و دانشکدههای شوشتر و بهبهان را نیز باید در نظر گرفت.
سرپرست اورژانس ۱۱۵ خوزستان با بیان اینکه کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض خطر غرقشدن قرار دارند گفت: در تفریحات آبی از کودکان و نوجوانان مراقبت کنید و نظارت کافی بر شنای فرزندان خود داشته باشید در صورتی که مهارتهای لازم را برای شناکردن نداشته باشند، توصیه میشود از نزدیک شدن به کانالهای آب، رودخانهها و دریاچهها پرهیز کنند.
وی توصیه کرد: شهروندان هنگام وقوع حادثه بهسرعت با همکاران اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند، البته در کنار اورژانس، نیروهای امداد، گروههای غواصی و نجاتغریق هلالاحمر نیز فعالیت میکنند.
بلوطکی اضافه کرد: نیروهای اورژانس ۱۱۵ آموزشهای لازم را در خصوص انجام عملیات احیای غرقشدگان به خوبی فراگرفتهاند و مهارتها و تواناییهای بالایی در برخورد با یک فرد غرق شده دارند.
وی افزود: افراد عادی که قصد کمک کردن به حادثهدیدگان را دارند، چنانچه مهارتهای نجاتغریق را نداشته باشند، مانع اقدامات نیروهای امدادی نشوند و در حین مأموریت، نگرانی مضاعفتری برای نیروها ایجاد نکنند. معمولاً افراد عادی بدون داشتن مهارت لازم در شنا به کمک فرد حادثهدیده میشتابند و خود نیز دچار حادثه میشوند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سواحل، رودخانهها و کانالهای آبی مکرراً از سوی مردم و بهویژه جوانان و نوجوانان مورداستفاده قرار میگیرند، تأکید میشود مدیران شهری و محلی تدابیر لازم را در خصوص ایمنسازی سواحل داشته باشند.
وی ادامه داد: در فصل گرما، دریاچههای پشت سدها، رودخانهها و کانالهای آب جهت شناکردن و فرار از گرما بسیار مورد استفاده مردم قرار میگیرند، بنابراین مدیران باید آمادگی لازم جهت ایمنسازی محیط اطراف رودخانهها و سواحل را داشته باشند و از ظرفیت گروههای نجاتغریق و امدادی در این زمینه استفاده نمایند و همچنین تابلوهای هشدار «شنا ممنوع» و «خطر غرقشدن» در مکانهای حادثهخیز به درستی نصب شود.
بلوطکی تأکید کرد: اگر به مهارتهای شنا آشنا نیستید، بدون همراهداشتن تجهیزات لازم، به شناکردن مبادرت نکنید.
سرپرست اورژانس ۱۱۵ خوزستان توصیه کرد: همچنین نباید تنها شنا کنید و حداقل یک همراه داشته باشید که در صورت بروز حادثه بتواند به شما کمک و یا دیگران را از این حادثه آگاه کند.
وی تصریح کرد: به همین دلیل بر شناکردن در نقاط امن و با حضور گروههای نجاتغریق تأکید میشود؛ بنابراین باید در مناطق مشخصشده و دارای نظارت شنا کنید؛ از شناکردن در آبهای عمیق یا گلآلود خودداری کنید، چون رودخانههای گلآلود ممکن است عمق و جریان آبی پنهان خطرناکی داشته باشند، دورماندن از جریانهای تند، بهویژه بعد از بارندگی یا باز شدن سدها بسیار مهم است چرا که دریاچههای سدها بسیار خطرناک هستند و سالانه تلفاتی از غرقشدگی در این نقاط گزارش میشود.
وی اظهار کرد: با تأمین آمبولانس، نیروی انسانی و توسعه زیرساختهای لازم در این زمینه، راهاندازی اورژانس و امداد ساحلی در دستور کار اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه قرار خواهد گرفت.
بلوطکی اضافه کرد: با این حال، اورژانس ۱۱۵ با دیگر دستگاههای امدادی از جمله هلالاحمر، آتشنشانی، گروههای غواصی و سایر گروههای امدادی، همافزایی لازم را دارد و در صورت نیاز به مداخله، اورژانس نیز از همه ظرفیتهای تخصصی و تجهیزاتی خود در جهت امداد و نجات استفاده خواهد کرد.
در حال حاضر ۱۵۶ دستگاه آمبولانس و ۱۳۰ پایگاه شهری و جادهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خوزستان فعال است و اورژانس هوایی نیز در چهار نقطه استان از جمله دزفول، اهواز، مسجدسلیمان و بهبهان فعالیت دارد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!