
استاندار خوزستان:
کشت برنج در خوزستان ممنوع شد
استاندار خوزستان با اشاره به تنشهای آبی شدید در استان، از ممنوعیت کشت شلتوک «برنج» به دلیل کمبود منابع آبی خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی استانداری خوزستان؛ سیدمحمدرضا موالیزاده روز چهارشنبه در نشست تنش آبی خوزستان در محل استانداری با تأکید بر شرایط ویژه استان اظهار کرد: از آنجایی که استان آب کافی ندارد باید آب شرب را تا پایان تابستان و پاییز مدیریت کنیم همچنین در چنین شرایطی، امکان کشت محصولات آببر مانند برنج وجود ندارد.
وی افزود: امسال، سال کمآبی برآورد شده و اولویت استان تأمین آب آشامیدنی مردم است.
استاندار خوزستان با اشاره به وضعیت نامناسب آب شرب در شهرهای آبادان و خرمشهر گفت: در برخی مناطق پاییندست، میزان املاح آب به ۲۷ هزار میلیگرم بر لیتر رسیده و نخلستانهای شادگان در حال خشک شدن هستند.
وی با یادآوری افزایش کشت برنج پس از سیل سال ۹۸ افزود: در شرایط پرآبی، مشکلی برای کشت برنج وجود ندارد اما امسال حتی در صورت ذخیره آب، باید برای آشامیدنی مردم صرف شود.
موالیزاده ضمن درخواست از سازمانهای آب و برق و جهاد کشاورزی که با نظارت مستمر از کشت غیرمجاز برنج جلوگیری کنند تصریح کرد: همچنین فرمانداران نیز در شورای تأمین بر این موضوع نظارت خواهند داشت؛ هرگونه کشت آببر از این پس ممنوع بوده و در صورت تخلف، از قوه قهریه استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به همکاری قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در صورت لزوم دادستانی وارد عمل خواهد شد تا از انحراف آب به سمت زمینهای کشاورزی و محرومیت پاییندستها جلوگیری کند.
این مقام مسئول در پایان از مردم و کشاورزان خواست تا بهدلیل امنیت غذایی و سلامت عمومی، همکاری لازم را داشته باشند.
وی تأکید کرد: کشت برنج سودآور است اما آیا وقتی هماستانیهای ما از آب شرب محروم میشوند، این سودآوری قابلقبول است؟
استاندار خوزستان هشدار داد: نظارتهای شدید بر کشت برنج آغاز شده و متخلفان با اقدامات قانونی مواجه خواهند شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!