
نماینده مردم ایذه در مجلس شورای اسلامی:
طرح فدک تشنگی ایذه را درمان میکند
نماینده مردم ایذه در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح فدک با برداشت ۱۷۰ میلیون مترمکعب از دریاچه کارون۳ و سرمایهگذاری ۱۴هزار میلیارد تومانی، انتقال آب شرب و کشاورزی به ایذه، باغملک و شهرهای همجوار را طی سالهای آینده محقق میکند.
فرشاد ابراهیمپور در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ پیرامون طرح فدک و طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری اظهار کرد: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری و سامانه انتقال آب شرب و کشاورزی ایذه، موسوم به سامانه فدک، دو موضوع کاملاً مستقل از یکدیگرند و هیچگونه ارتباطی ندارند. سامانه فدک، پروژهای است که با هدف انتقال آب شرب و کشاورزی به شهرستانهای ایذه، باغملک، صیدون، هفتکل و رامهرمز تعریف شده و حدود ۱۷۰ میلیون مترمکعب مجوز برداشت آب از دریاچه کارون ۳ برای آن توسط شورای عالی آب کشور صادر گردیده است.
وی افزود: مجوز ترک تشریفات این پروژه در کمیته اقتصادی دولت به تصویب رسیده و با امضای سه وزیر و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به تأیید نهایی رسیده است. در سفر اخیر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور به استان خوزستان، قرارداد اجرای این طرح میان وزارت نیرو، به نمایندگی از سازمان آب و برق خوزستان، و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا منعقد شد. مقرر شده است که عملیات اجرایی در پنج جبهه کاری آغاز شود.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی گفت: ارزش ریالی این قرارداد ۱۴ هزار میلیارد تومان است که ۴۰ درصد آن باید از محل اعتبارات عمومی دولت تأمین شود. از این میزان، تاکنون ۲ میلیارد و ۷۰۰ هزار تومان در سفر رئیسجمهور به خوزستان مصوب شده است. از این رقم، ۴۰۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه به وزارت نیرو پرداخت شده و ۹۰۰ میلیارد تومان دیگر در بودجه سال ۱۴۰۱ کشور درج گردیده است.
وی افزود: طرح مولدسازی اراضی متعلق به سازمان آب و برق نیز در استان خوزستان به تصویب داخلی رسیده و در وزارت نیرو پیگیری شده است. اکنون این طرح در مرحله اجرایی قرار دارد. هدف نهایی این پروژه، انتقال سالانه ۱۱/۱ مترمکعب آب از دریاچه کارون ۳ به دشتهای منطقه با استفاده از ۱۰ دستگاه پمپ است که شامل حوزه آبگیر، تونلهای انتقال، پلهای ارتباطی، سامانه تصفیهخانه و سیستم برقرسانی میشود.
ابراهیمپور بیانکرد: بخشهایی از مطالعات اجرایی این پروژه توسط شرکت اروندان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا انجام شده و عملیات اجرایی در حال آغاز است. اولویت اشتغال در این پروژه با فرزندان ایذهای است که خارج از شهرستان فعالیت میکنند و به نیروی قرارگاه تعلق دارند. در صورت نیاز، نیروی کار جدید نیز جذب خواهد شد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اما در خصوص طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری باید گفت که پس از سفر معظمله به خوزستان در دهه ۷۰، این طرح به عنوان راهکار اصلی توسعه استان مطرح شد. فاز اول طرح شامل ۲۵۰ هزار هکتار بود که ۵۰ هزار هکتار آن در استان ایلام واقع شده است. برای اجرای فاز اول، مبلغ یک و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به جهاد نصر اختصاص یافت.
ابراهیمپور با اشاره به سهم منطقه منکشت از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقاممعظم رهبری در استان خوزستان گفت: با وجود تخصیص این منابع، به دلیل برخی اشکالات فنی و مدیریتی، اجرای کامل طرح میسر نشد و تنها ادعا شد که ۲۵۰ هزار هکتار آمادهسازی شده است. متأسفانه سهم منطقه منگشت از این طرح صفر درصد بوده و این مسئله ریشه بسیاری از مشکلات امروز منطقه است. در حالی که اراضی پایاب سدهای کارون ۳، کارون ۴ و عباسپور در منطقه وجود دارد، به دلیل عدم پیگیری مناسب در زمان تصویب طرح، این مناطق از مزایای آن محروم ماندند.
وی افزود: در حال حاضر نسبت اراضی آبی به کل اراضی استان خوزستان ۷۹ درصد است، اما این نسبت در منطقه ما تنها ۱۵ درصد است که نشاندهنده فاصله زیاد با سایر نقاط استان است. با تلاشهای صورتگرفته، در فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، حدود ۱۴ هزار هکتار اراضی از جمله هزار هکتار در میدان، هزار هکتار در سوسن و ۲ هزار هکتار در دزپارت به طرح اضافه شدهاند و آماده اجرای عملیات اجرایی هستند.
ابراهیمپور بیان کرد: برای تأمین منابع مالی فاز دوم، در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ پیشبینی شد که دولت سهام خود در شرکت توسعه نیشکر را به فروش برساند. سهم دولت حدود ۲۰ درصد بود که ارزش آن در زمان تصویب حدود ۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشد. با پایان مهلت قانونی، این سهام در سال ۱۴۰۳ برای پرداخت دیون به تأمین اجتماعی واگذار شد. بدین ترتیب، منابع لازم برای اجرای فاز دوم طرح هنوز به طور کامل فراهم نشده و نیازمند پیگیری جدیتر است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!