
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان مطرح کرد:
مدیریت تنش آبی در شهرها و روستاهای خوزستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان اقدامات انجامشده برای مدیریت تنشهای آبی در استان را تشریح کرد و گفت: تاکنون با تدابیر و برنامهریزی توانستهایم تنش آبی در خوزستان را کنترل و مدیریت کنیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ صابر علیدادی دوشنبه ۶ مردادماه در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کنونی منابع آبی خوزستان اظهار کرد: استان خوزستان دارای ۸۴ شهر و ۴ هزار و ۳۰۰ روستا است که از این تعداد، ۳ هزار و ۱۰۰ روستا تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند که در تابستان جاری، هفت شهر و ۵۵۰ روستا با چالش کمآبی مواجه هستند که شهرهای آبادان و خرمشهر در صدر این فهرست قرار دارند.
وی افزود: پس از این دو شهر، مناطق اندیکا، هندیجان، بخشی از شادگان، حاشیه اهواز و امیدیه نیز با تنش آبی دستوپنجه نرم میکنند که با تدابیر و برنامهریزی توانستیم تنش آبی در خوزستان را کنترل و مدیریت کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با برنامه زمانبندی شدهای که در استان اتخاذ کردهایم و تأمین پمپها و نصب دیزل ژنراتور در تأسیسات آبرسانی با وجود خشکسالی که امسال در کشور وجود دارد ما در وضعیت بهتری نسبت به دیگر استانها هستیم و برنامه زمانبندی مناسبی تدوین و ارائه شده است که طبق همان برنامه در حال کار هستیم و در شهرستان آبادان در سالهای گذشته در شهر هم تنش وجود داشت اما امسال با اجرای پروژههای کوتاهمدت توانستهایم تا این لحظه تنش در این شهرستان را کنترل کنیم.
دلایل اصلی تنش آبی در استان
وی با اشاره به عوامل مؤثر در بروز این شرایط، افزود: کاهش منابع آبی ناشی از خشکسالیهای پیاپی، افت کیفیت آب رودخانهها به دلیل افزایش آلایندهها، تأثیر جزر و مد دریا و افزایش شوری آب، بهویژه در مناطق جنوبی استان و فرسودگی بخشی از شبکههای آبرسانی و نیاز به نوسازی زیرساختها از مهمترین دلایل تنش آبی است که اقدامات قابلتوجهی در یک سال گذشته برای عبور از تنش آبی در خوزستان انجام شده است و نمونه آن تامین آب شهرستان دهدز و ۳۸ روستا از دریاچه سد کارون سه بود که برای اولینبار در کشور توسط متخصصان شرکت آب و فاضلاب خوزستان انجام شده است.
اقدامات انجامشده برای مقابله با بحران آب
علیدادی با اشاره به برنامههای اجراشده از سال گذشته تاکنون، تصریح کرد: بازسازی و اصلاح ۳۶۰ کیلومتر از شبکه توزیع آب، توسعه و بهینهسازی ۳۵۰ کیلومتر خطوط انتقال آب، بهسازی تصفیهخانه شماره ۲ اهواز، راهاندازی آبشیرینکنهای جدید در آبادان و ماهشهر، حفر و تجهیز ۲۵ حلقه چاه آب شرب در شهرهای شوش، کرخه، دزفول، اندیمشک، ایذه و شوشتر و استقرار ۱۰۰ تانکر سیار برای آبرسانی به مناطق بحرانی، از جمله ۴۰ تانکر در آبادان و ۱۵ تانکر در ایذه از مهمترین اقدامات مقابله با تنش آبی خوزستان بود که انجام شده است.
پیشبینی وضعیت آبی تا پایان تابستان
این مقام مسئول پیشبینی کرد که تنش آبی در برخی مناطق تا پایان فصل گرم سال ادامه خواهد داشت، اما با اقدامات انجامشده، شدت این چالشها کاهش یافته است.
وی به بهبود نسبی وضعیت آب شرب در آبادان و خرمشهر اشاره کرد و عنوان کرد: با وجود افزایش شوری آب رودخانههای کارون و بهمنشیر، اختلاط منابع آبی از طریق طرح غدیر «رودخانه دز» توانسته بخشی از نیاز این دو شهر را تأمین کند و افتتاح بزرگترین آب شیرینکن خوزستان در تأمین آب آبادان بسیار حائز اهمیت بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: مهمترین مشکلات بخش آهودشت در شهرستان کرخه که از تأسیسات موسوم به «خلیفهحیدر» تأمین میشود برق است نه تأمین آب. خطوط این شبکه خیلی طولانی است و وقتی برق میرود به روستاهایی که در انتهای مسیر قرار دارند آب نمیرسد. دیزل در حال تعمیر است و افزایش ظرفیت در بخش تأمین در حال انجام است.
وی افزود: همچنین با اداره برق مذاکراتی کردیم که به شبکه برق شهر متصل شود. برای تعمیر شکستگیهای خط و مشکل کیفیت آب مصوب کردیم که چهار دستگاه ماشینآلات «بیک بکهول» برای شوش و کرخه به صورت استیجاری اختصاص پیدا کند. همچنین پروژه دیگری در حال اجراست که با تکمیل آن مشکل کاملا برطرف میشود.
نیاز به همکاری بیندستگاهی
علیدادی تأکید کرد: موضوعات مربوط به آب یک مقوله چندوجهی و میانبخشی بوده که مستلزم همگرایی و همراهی سایر دستگاهای مرتبط و ذینفع و همچنین صرفهجویی و استفاده بهینه مشترکان و مصرفکنندگان بخش آب است. مثلا در روستاها شبکهای برای تأمین آب احشام سبک و سنگین و دامداریها و همچنین باغات و درختان ندارد و اکثریت از آب لولهکشی برای این مصارف استفاده میکنند. همچنین تأمین و توزیع تعداد زیادی از روستاها زیر نظر آبفا نیست که تلاش دوچندان نهادهای مسئول در این بخش را میطلبد. این مسائل باعث میشود که ما دو تا سه برابر وظیفه تأمین و توزیع را انجام دهیم اما بازهم در مناطقی دچار کمبود و ناپایداری آب باشیم.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!