
نماینده مردم بشرویه در مجلس شورای اسلامی:
مردم از حداقلهای درمانی محروماند
نماینده مردم بشرویه، سرایان، طبس و فردوس در مجلس با تأکید بر کمبود جدی پزشک متخصص در مناطق محروم، خواستار حفظ و تقویت روند افزایش ظرفیت پزشکی با اولویت مناطق کمبرخوردار از سوی وزارت بهداشت شد.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» به نقل از شبکه اطّلاعرسانی «راه دانا»؛ محمد نصیری، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطّلاعرسانی راه دانا، با اشاره به وضعیت نگرانکننده دسترسی به خدمات پزشکی در حوزه انتخابیهاش اظهار کرد: در خصوص وضعیت دسترسی به پزشک در حوزه انتخابیه ما، باید بگویم که مردم در زمینه پزشک متخصص و فوقتخصص واقعاً با مشکل جدی مواجه هستند. در شهرستانهای ما، مخصوصاً در بخش تخصص، با محدودیتهای زیادی مواجه هستیم.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید بهصورت جدیتر به رفع این مشکل بپردازد، افزود: در حوزههای مختلف تخصصی، ما کمبود پزشک داریم و این مسئله باعث شده که دسترسی مردم در مناطق محروم به خدمات پزشکی دچار اختلال شود. یکی از راهکارهای اساسی این است که ظرفیتهای تخصصی بالا برود و در عین حال، برنامهریزی شود که این افزایش ظرفیت با اولویت مناطق محروم صورت بگیرد.
دبیر دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و نماینده مردم شهرستانهای بشرویه، سرایان، طبس و فردوس گفت: معتقدم باید سهمیهای خاص برای مناطق محروم در پذیرش رشتههای تخصصی پزشکی در نظر گرفته شود. یعنی ظرفیت پذیرش بهگونهای باشد که بخشی از آن بهصورت اختصاصی برای تربیت پزشکانی باشد که در مناطق محروم خدمت خواهند کرد. این یک ضرورت جدی است، چون این مناطق سالهاست که از این نظر در مضیقهاند و مردم نمیتوانند از حداقلهای درمانی بهرهمند شوند.
در ادامه نصیری درباره تصمیم اخیر وزارت بهداشت برای توقف اجرای افزایش ظرفیت پزشکی در سال جاری، با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: وزارت بهداشت اعلام کرده که میخواهد جلوی افزایش ظرفیت پزشکی را برای امسال بگیرد. اما این اقدام برخلاف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. آن مصوبه الزامآور است و باید اجرا شود. اینکه وزارت بهداشت بخواهد بهصورت مستقل و بدون هماهنگی، جلوی مصوبه را بگیرد، درست نیست.
وی همچنین به نقش نظارتی مجلس در این زمینه اشاره کرد و گفت: مجلس میتواند و باید در برابر چنین تصمیماتی که برخلاف مصالح کشور و نیازهای مناطق محروم است، واکنش نشان دهد. کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در حال پیگیری این موضوع است و بهطور خاص پیگیر این است که افزایش ظرفیت پزشکی با قوت ادامه پیدا کند، چراکه این موضوع، مسئلهای ملی است و صرفاً به یک وزارتخانه محدود نمیشود.
نصیری در پایان بیان کرد: انتظار داریم که هم وزارت بهداشت و هم سایر نهادهای مرتبط، با درک شرایط موجود، همراهی لازم را برای تقویت زیرساختهای درمانی کشور، بهویژه در مناطق کمبرخوردار داشته باشند. اگر ظرفیتسازی علمی و درمانی بهدرستی انجام نشود، آسیبهای آن در سالهای آینده بیشتر خود را نشان خواهد داد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!