حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
پیش‌بینی برداشت ۷۵ هزار گندم در اندیمشک
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک مطرح کرد:

پیش‌بینی برداشت ۷۵ هزار گندم در اندیمشک

مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک گفت: علی‌رغم چالش‌های اقلیمی و مشکلات تأمین منابع آبی در سال زراعی ۱۴۰۲، کشاورزان شهرستان اندیمشک با همت مضاعف موفق شدند سطح گسترده‌ای از اراضی را زیر کشت گندم و چغندر قند ببرند.

محمدجعفر آفرین در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»‌؛ اطهار کرد: کشاورزان سختکوش شهرستان اندیمشک، علی‌رغم ناملایمات و مشکلات موجود در ابتدای فصل زراعی ۱۴۰۲، از جمله تأخیر در بارندگی و دشواری در تأمین آب از طریق شبکه‌های آبیاری ناحیه شمال، موفق شدند بیش از ۱۶ هزار هکتار گندم آبی و ۲۵ هزار هکتار گندم دیم را زیر کشت ببرند. در همین راستا، پیش‌بینی می‌شود که ان‌شاءالله امسال بیش از ۷۵ هزار تن گندم تحویل مراکز خرید شود.

وی افزود: هرچند طی دو مرحله، کشاورزان ما دچار خسارات شدید ناشی از سرمازدگی و یخبندان شدند و همچنین خشکسالی در منطقه الوار گرمسیری باعث از بین رفتن بیش از ۱۲ هزار هکتار از مزارع گندم گردید و عملکرد اقتصادی را تحت تأثیر قرار داد، اما وضعیت کلی مزارع رضایت‌بخش است. بر همین مبنا، پیش‌بینی می‌کنیم که بیش از ۱۰۰ دستگاه کمباین وظیفه برداشت مزارع گندم شهرستان را بر عهده داشته باشند.

مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک در راستای حمایت از زارعین گفت: امسال موفق شدیم بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع کود فسفاته و اوره را بین کشاورزان توزیع کنیم. خوشبختانه در سال جاری، کشاورزان ما هیچ مشکلی در تأمین کود مورد نیاز برای محصولات گندم و کلزا نداشتند. در زمینه مبارزه با آفت سن گندم نیز، با توجه به حمله این آفت در مناطق ارتفاعی به دلیل خشکسالی، بیش از ۳۰۰ لیتر حشره‌کش به صورت رایگان بین کشاورزان توزیع شد.

وی بیان کرد: بیش از ۸ هزار نفر از کشاورزان در زمینه تولید محصولات زراعی با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اندیمشک قرارداد کشت منعقد کردند. به این عزیزان، علاوه بر آموزش‌های ترویجی، در قالب مکاتبات اداری نیز خدمات ارائه شد و تعداد زیادی از آن‌ها جهت دریافت تسهیلات کشاورزی به بانک‌های عامل معرفی شدند.

آفرین گفت: در راستای حمایت‌های مالی، از محل بند تفسیری قانون بودجه سال ۱۴۰۳، بیش از ۶ میلیارد تومان سود بانکی، جریمه‌ها و دیرکرد تسهیلات کشاورزانی که قادر به بازپرداخت نبودند، پرداخت شد و وام‌های آنان به مدت یک سال تمدید گردید. سایر کشاورزان دامدار نیز که در سال‌های گذشته دچار ضرر و زیان شده بودند، مشمول استمهال و تمدید تسهیلات شدند.

مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک افزود: در حوزه تأمین بذر، بیش از ۴ هزار تن بذر یارانه‌ای گندم در منطقه الوار گرمسیری، بخش ماو‌ی و بخش مرکزی توزیع شد. امسال برای نخستین بار، توانستیم نیاز کشاورزان به بذر را به صورت کامل تأمین کنیم. دو شرکت عمده تولیدکننده بذر در شهرستان اندیمشک، سالانه بیش از ۱۲ هزار تن بذر گندم را تولید کرده و علاوه بر نیاز شهرستان، بخشی از نیاز استان خوزستان را نیز پوشش می‌دهند.

آفرین در راستای پشتیبانی از کمباینداران بیان کرد: بیش از ۵۰ هزار لیتر گازوئیل با همکاری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، در سه مرحله توزیع شد. برای خرید گندم نیز سه مرکز خرید شامل دو مرکز در بخش الوار و سیلوی شاداب‌دانه در بخش مرکزی در نظر گرفته شده است. پیش‌بینی می‌شود که امسال، هیچ مشکلی در پرداخت هزینه خرید گندم توسط این مراکز وجود نداشته باشد.

وی عنوان کرد: شهرستان اندیمشک دارای ظرفیت ذخیره‌سازی بیش از ۱۲۰ هزار تن گندم است که بخشی از این ظرفیت به شهرستان‌های همجوار نیز اختصاص یافته است. مراکز خرید اندیمشک، علاوه بر خرید گندم کشاورزان شهرستان، قادر به پوشش خرید محصولات زارعین دزفول و اندیمشک نیز خواهند بود.

آفرین در خصوص کشت چغندر قند گفت: امسال بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی شهرستان اندیمشک، عمدتاً در دهستان شهر آزادی، زیر کشت این محصول قرار گرفت. برای حمایت از کشاورزان چغندرکار، بیش از ۷۵۰ تن کود اوره و فسفات در قالب قراردادهای کشت تأمین گردید.

وی افزود: کشاورزان بخش مرکزی شهرستان نیز برای تعدیل و فروش محصول خود با کارخانجات قند در استان‌های اصفهان، شیراز، همدان، کرمانشاه و لرستان قرارداد بسته‌اند. این مدیریت با برگزاری جلسات مشترک با کارخانجات و دعوت از آن‌ها به شهرستان، کشت چغندر را به عنوان یک محصول استراتژیک و توسعه‌ای مورد توجه قرار داده است.

آفرین‌ گفت: چغندر قند به عنوان محصولی مهم در چرخه تناوب زراعی، نقش مؤثری در کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز ایفا می‌کند. خوشبختانه تاکنون مزارع تحت رصد کارشناسان بوده و هیچ‌گونه حمله آفتی گزارش نشده است. برداشت چغندر آغاز شده و اکیپ‌های برداشت عمدتاً متشکل از جوانان شهرک آزادی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. همچنین بیش از ۸۰ دستگاه ماشین سنگین مسئولیت حمل چغندر به کارخانجات مذکور را بر عهده دارند.

وی در خصوص بردلشت چعندر قند در اندیمشک عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود که امسال بیش از ۱۵۰ هزار تن چغندر قند به استان‌های مقصد حمل شود. انتظار داریم با حمایت مسئولان و تسریع در تأمین وسایل حمل‌ونقل، از بروز فساد محصول جلوگیری شود. همچنین، مذاکراتی انجام شده تا کارخانجات بتوانند در دو مرحله نسبت به پرداخت وجه کشاورزان اقدام نمایند.

مدیر جهاد کشاورزی افزود: جهاد کشاورزی شهرستان اندیمشک آمادگی کامل دارد تا در صورت جذب سرمایه‌گذار، زمین مورد نیاز و تسهیلات لازم جهت راه‌اندازی کارخانه قند را فراهم نماید تا این محصول مهم و استراتژیک در منطقه بیش از پیش توسعه یابد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!