حالت تاریک
جمعه, 28 اردیبهشت 1403
مدیرکل امور روستایی استانداری خوزستان مطرح کرد:

آسفالت معابر یک هزار و ۶۰۰ روستای خوزستان

آسفالت معابر یک هزار و ۶۰۰ روستای خوزستان

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: اجرای آسفالت در یک هزار و ۶۰۰ روستا با مساحتی بالغ بر ۵ میلیون مترمربع، اقدام بی‌نظیر دولت سیزدهم برای ارتقای وضعیت روستاهای این استان بوده است.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی  استانداری؛ مرتضی باوی اظهار کرد: اقدامات دولت سیزدهم در توسعه و محرومیت‌زدایی از روستاهای خوزستان طی ۴۵ سال گذشته بی‌نظیر بوده است.

 وی افزود: سه هزار و ۱۰۱ طرح روستایی شامل آسفالت معابر، خرید ماشین‌آلات، روشنایی معابر و احداث بوستان و انواع طرح‌های عمرانی سال گذشته در روستاهای خوزستان به بهره‌برداری رسید که اجرای این تعداد طی یک سال نشان از حجم بالای طرح‌های اجرا شده در روستاهای استان است.

 مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان با اشاره به اقدام‌های انجام شده برای تجهیز ناوگان ماشین‌آلات خدماتی و عمرانی روستاهای استان گفت: طی سه سال گذشته، ۱۷۰ خودروی خدماتی و عمرانی میان دهیاری‌های روستاهای خوزستان توزیع شده که در هیچ دوره‌ای این تعداد ماشین‌آلات به دهیاری‌های استان تحویل نشده است.

 برای نخستین بار اعتبار آلایندگی به روستاهای خوزستان تخصیص داده شد

 باوی با بیان اینکه خوزستان دارای ۳۰ شهرستان، ۷۱ بخش، و ۴ هزار و ۳۹ روستاست، گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار نفر معادل ۲۵ درصد کل جمعیت خوزستان ساکن روستاها هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۱۶۷ روستای استان دارای شورای اسلامی است.

 وی شوراهای اسلامی شهر و روستا را رنگین کمانی از وحدت اقوام دانست و عنوان کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا مظهر وحدت و همدلی میان اقوام مختلف برای مدیریت شهری و روستایی و پیشرفت کشور است.

  مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری با بیان اینکه پیش از انقلاب مردم هیچ دخالتی در اداره روستاها نداشتند، بیان کرد: تشکیل شوراهای شهر و روستا با فرمان تاریخی امام راحل در ۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ موجب شد تا مردم در اداره روستا صاحب نقش شوند.

باوی اظهار داشت: باتوجه‌به نگاه ویژه دولت سیزدهم به محرومیت‌زدایی در کشور و به‌ویژه استان خوزستان، برای نخستین بار اعتبارات آلایندگی به شهرها و روستاهای خوزستان تخصیص داده شد که سهم روستاهای خوزستان از این اعتبارات ۳۰ هزار میلیارد ریال بوده که به حساب روستاها واریز شده است.

 اختصاص تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی برای کارآفرینی در روستاها

 وی ایجاد اشتغال و کارآفرینی روستایی را از طرح‌های اولویت‌دار دولت سیزدهم دانست و ادامه داد: تمام کارآفرینان و کارفرمایان روستایی می‌توانند برای ایجاد شغل روستایی از تسهیلات تبصره ۱۸ با بهره چهار درصد، بازپرداخت چهارساله و تنفس یک‌ساله بهره‌مند شوند.

 مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گفت: هر کارآفرین روستایی می‌تواند با مراجعه به سامانه و بارگذاری اطلاعات موردنیاز تا سقف یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات برای فعال‌سازی کسب‌وکار روستایی اقدام کند.

 نخستین اقامتگاه بوم‌گردی دهیاری‌های کشور در خوزستان ایجاد شد

 باوی با بیان اینکه خوشه‌های کسب‌وکار روستایی در صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان به تصویب رسیده است، افزود: اقدام‌های مهمی برای توسعه گردشگری روستایی در خوزستان انجام شده که ایجاد نخستین اقامتگاه بوم‌گردی دهیاری‌های کشور در روستای آهنگران بهبهان یکی از این اقدام‌های مهم است.

وی تصریح کرد: شوراها و دهیاری‌های متقاضی احداث اقامتگاه بوم‌گردی در روستا می‌توانند با مراجعه به میراث‌فرهنگی و یا بخشداری‌ها درخواست خود را ثبت کنند تا مجوزهای لازم در کمترین زمان ممکن صادر شود.

  مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بیمه را مهم‌ترین مطالبه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا دانست و گفت: تاکنون ردیف اعتباری برای تأمین اجتماعی تعریف نشده است که باتوجه‌به اعلام وزیر کشور، پیگیری برای تأمین اعتبار مورد نیاز برای بیمه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا ادامه دارد که در صورت تحقق‌بخشی از مطالبه اعضای شوراهای اسلامی برطرف می‌شود.

 ۱۹۹ خانم عضو شوراهای روستایی خوزستان است

 باوی با اشاره به ضرورت نقش‌آفرینی مردمی در اداره روستاها بیان کرد: ۱۹۹ بانو عضو شوراهای اسلامی روستایی در خوزستان هستند که این مهم جلوه‌ای از نقش‌آفرینی بانوان در اداره روستاست.

 وی با تأکید بر لزوم اهتمام جدی‌تر اعضای شوراهای اسلامی روستایی به اجرای طرح تکام افزود: طرح تکام مخفف توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه است که به‌طورجدی در دستور کار وزارت کشور است که با اجرای صحیح این طرح مدیریت مردم بر اداره روستا محقق می‌شود.

 مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری با بیان اینکه خوزستان در سال گذشته رتبه اول کشوری در اجرای طرح تکام را کسب کرده است، ادامه داد: تمام شوراهای اسلامی روستایی موظف به ایجاد کمیته‌های و هیأت‌های اندیشه‌ورز در روستاها در قالب طرح تکام هستند تا مردم در اداره روستا مشارکت فعال داشته باشند.

باوی تسلط اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا بر قوانین را ضروری دانست و عنوان کرد: بیشتر آرایی که در هیأت‌های حل اختلاف شهرستان و استان صادر می‌شود ناشی از جهل اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا به قانون و وظایف ذاتی شوراهاست.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از