
سلیمی نمین:
برخی از دین ابزار سیاست نژادی ساختند
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: کسانی که حرفها و نظریات سلطهگران را گسترش میدهند سیاسیترین افراد هستند و به نام غیرسیاسی کردن اسلام سیاسیترین اندیشه مطلوب زیادهخواهان را ترویج میکنند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» به نقل از شبکه اطلاعرسانی «راه دانا»؛ عباس سلیمی نمین با اشاره به مقوله تحجرگرایی و تلاش برای جدایی دین از سیاست و سایر فعالیتهای اجتماعی و ابزارهای آن که در پیام تاریخی رهبر انقلاب درباره حوزه مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار کرد: برخی انسانها تمایل دارند که امور برایشان سهل شود، هم مسلمان باشند و هم هزینهای در این وادی پرداخت نکنند، بهعبارتدیگر هم خودشان را یک انسان معتقد و متعبد بدانند و هم برای این اعتقاداتشان هزینهای پذیرا نباشند درحالیکه هیچ انسانی نمیتواند تماماً جاذبه باشد.
وی با بیان اینکه اگر کسی تماماً جاذبه باشد؛ یعنی او انسان متقلبی است، افزود: چنین انسانی توانسته است خود را در منظر همگان خوب جلوه دهد به تعبیر دیگر با هر کسی مثل خودش بوده که برای همه جاذبه داشته است درحالیکه شخصیتهای مانند امیرالمؤمنین (ع) و پیامبر (ص) هم جاذبه داشتند و هم دافعه، جاذبه برای افراد مصلح و دافعه برای کسانی که زیادهخواه و تلاشگر برای تعدی به حقوق دیگران بودند طبیعتاً اینها از پیام عدل علی (ع) و پیام عدل پیامبر اسلام (ص) دفاع نمیکنند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به اینکه امروز هم اسلام که توسط پیامبر اسلام (ص) عرضه شده برخی افراد را جذب میکند و برخی دیگر را دفع میکند، گفت: این اسلام قطعاً صهیونیستها، نژادپرستها، سلطهطلبان و نژادپرستان را دفع میکند.
وی با اشاره به اینکه مگر میشود مسلمان بود و با این تفکرات صفبندی نداشت، ادامه داد: این تفکرات در برابر پیامهای عدالتگستر اسلام صفبندی دارند؛ بنابراین عدهای هم در قبل از انقلاب و هم امروز میخواهند هم مسلمان باشند و هم دافعه نداشته باشند. این ناممکن است و عناصر این چنینی مشکلی دارند که نزد هم قومی به رنگ خود آنها در میآیند و همه را پذیرا هستند، این ممکن نیست چرا که پیامبر گرامی و ائمه اطهار دارای جاذبه و دافعه بودند و اسلام بهطورکلی اینگونه است. هر اندیشهای که بخواهد زندگی بهتری برای بشریت رقم بزند با یک سری موافقان و یک سری مخالفان مواجه است.
بعد از انقلاب در تبیین همه تفکراتی که در حوزه جاری بود مرتکب اشتباه شدیم
سلیمی نمین با انتقاد از کمکاری صورتگرفته در سالهای بعد از انقلاب نسبت به معرفی همه تفکرات حوزوی ادامه داد: ما یک مشکلی را مرتکب شدیم بهطوریکه بعد از انقلاب این مسئله را خیلی در جامعه مطرح نکردیم که همه روحانیت در قبل از انقلاب طرفدار اندیشه امام نبودند، برخی نهتنها نبودند؛ بلکه امام خیلی دلپری از آنها داشت، امام میگفتند بعضی از روحانیون بدتر از ساواکیها بودند.
وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب بهگونهای سخن نگفتیم که برخی روحانیون در سالهای قبل از انقلاب مصلحت خود را بر مصلحت مردم ترجیح میدادند، تصریح کرد: باید این مهم را برای ملت تبیین میکردیم که روحانیونی داشتیم که همه زندگی و هستهای خود را در مسیر تعالی مردم هزینه میکردند و برخی روحانیون را داشتیم که رفاه و آسایش خود را اولویت قرار میدادند؛ ازاینرو هر بخشی از اسلام که با مذاق سرمایهداران و زیادهخواهان جهان سازگار نبود، آن بخش از اسلام تعدیل میکردند.
این مقام با بیان اینکه چنین تفکری سیاست را به منزله اولویت اصلی اسلام تقلیل میدادند به عبادات فردی درحالیکه عبادات فردی هم برای این است که انسان را برای اداره جامعه بسازد به کار میرود، خاطرنشان کرد: انسانی که خودسازی کرده باشد فردی ایثارگر برای جامعه خواهد شد. ما در این زمینه کوتاهی کردیم و امروز متأسفانه این تفکر هرچند محدود اما در حوزههای ما جا خوش کرده است که چرا باید خودمان را با صهیونیستها درگیر کنیم، چرا باید در برابر زورگوییهای آمریکا بایستیم باید سازش کنیم، چرا باید جنبه سیاسی اسلام را تبلیغ کنیم؟
وی با اشاره به اینکه مبنای این تفکر ایراد اساسی دارد، تأکید کرد: مگر میشود پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار این همه زحمت بکشند برای اینکه انسانها بهتر زندگی کنند و جامعه اسلامی تقویت شود بعد امت اسلامی را رها کنند و بگویند شما در مورد زندگی خود هیچ مسئولیتی نداریم، هر کس بر شما مسلط شود اشکالی ندارد. پیامبر اینهمه خوندل خورده تا به امتهای اسلامی بگوید شما نباید اجازه دهید که هرکسی بر شما مسلط شود. تمام مأموریت پیامبر اکرم (ص) این است که شان انسانها را احیا کند، شان انسانها زمانی احیا میشود که برده انسانهای زیادهخواه نباشند و سلطه زیادهخواهان را نپذیرند؛ چون این پذیرش یعنی تحقیر امت اسلامی.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه اساس این تفکر آنقدر سست است که امروز کسی خریدار آن نیست، ادامه داد: در لفافههای گوناگون این مسائل را مطرح میکنند که مثلاً دیدید گفتیم نباید در مسائل سیاسی دخالت کنیم، دیدید گفتیم جوانان از اسلام دور شدند، درحالیکه با این حرفها میخواهند یک نظریه شیطانی را که درست در نقطه مقابل پیام رسول اکرم است در جامعه جا بیندازند.
وی با اشاره به اینکه هر نظام سیاسی مشکلاتی دارد، عنوان کرد: بزرگ کردن این مشکلات و یک تئوری خاصی را که سلطهگران در جوامع اسلامی گسترش دادند، تقویتکردن یک ترفندی است که باید نسبت به آن هوشیاری و هوشمندی زیادی داشته باشیم.
حمایت از حشدالشعبی و حکم جهاد در برابر داعش ورود مرجعیت نجف به سیاست بود
وی با اشاره به بهرهبرداریهای جریان استکبار از چنین تفکری در جامعه اسلامی تأکید کرد: امروز این تفکر چندان خریداری ندارد، وقتی به عراق توسط آمریکاییها حمله شد و اینها تلاش کردند یک حکومت دستنشانده خودشان را در عراق روی کار بیاورند، یک انتخاب پیشروی همه نحلههای اسلامی قرار گرفت که آیا میشود ما سرنوشت خود را دست صهیونیستها بدهیم، اینکه آمریکا برای ما تصمیمگیری کند امکان ندارد در منطقه صهیونیستها دخالت داده نشوند، وقتی یک نفر را بهگونهای تحت تسلط خود قرار دادند اولین جایی که به سمت آن دست دراز میکند صهیونیستها هستند.
سلیمی نمین با اشاره به اینکه این مسئله پیشروی همه نحلهها و گرایشهای شیعی قرار گرفت که مگر میتوانیم با این حرف که در دوران غیبت امامزمان (عج) نباید در مسائل سیاسی دخالت کرد، سرنوشت خود را رسماً به دست صهیونیستها بدهیم، عنوان کرد: دیدیم که مرجعیت در نجف به میدان آمد، اگرچه تشخیص میزان و نحوه به میدان آمدن مرجعیت به عهده خود مرجعیت است؛ اما به هر صورت وارد عمل شد و از حشدالشعبی حمایت کرد، مرجعیت عراق در موضوع داعش حکم جهاد صادر کرد، این یعنی وارد مسائل سیاسی شد.
وی با بیان اینکه امروز آنقدر مسائل شفاف و صفبندیها روشن است که وقتی میگویند وارد عالم سیاست نشو و یا اینکه سیاست آلوده است؛ یعنی سرنوشت خود را به دست صهیونیستها بده، تأکید کرد: یا ملتهای باید خودشان را اداره کنند یا اداره خود را به زیادهخواهان بدهند، امروز در راس زیادهخواهان جهان نژادپرستان قرار دارند این مسئله کاملاً برای هر انسان مبتدی در عرصه سیاسی روشن است؛ لذا امروز کسی خریدار این توصیهها نیست.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه امروز شیوههای جدید و تکاملیافته برای فریب مردم به کار گرفته میشود، تصریح کرد: امروز با استفاده از جنگ روانی این سیاست را دنبال میکنند، اینکه ما گفتیم وارد مسائل سیاسی نشوید، امروز با سیاسیکاری اسلام را در ایران تضعیف کردید، امروز اسلام را سرافکنده کردید و همه اینها بهخاطر برخی تخلفاتی است که در جامعه صورتگرفته است درحالیکه اینها قیاس معالفارق است چرا که در دوران پیامبر هم برخی از یارانش تخلف میکردند امکان ندارد حکومت تشکیل شود و مشکلی وجود نداشته باشد یا با ذائقه انسانها و نفسانیات آنها اختلاف نداشته باشد.
وی با بیان اینکه امروز حرکت اسلامی در ایران در برابر کسانی قرار گرفته است که اگر پیامبر هم بود در برابر پیامبر اسلام میایستادند، افزود: تردیدی نداریم که امروز جمهوری اسلامی ایران دشمن کسانی ارزیابی میشود که آنها دشمن سرسخت پیامبر و آرامان پیامبر و مبانی که رسول اکرم برای بشریت به ارمغان آورد ایستادند و اگر امروز پیامبر بود اینها همان کسانی بودند که مرتب با پیامبر میجنگیدند.
این پژوهشگر تاریخی با اشاره به اینکه ممکن است در مسیری که طی شده ایرادات و اشکالاتی وجود داشته باشد گفت: نباید این مسئبه توطئه استعماری را به ملت تحمیل کنند، باید این هوشمندی وجود داشته باشد.
برخی به نام غیرسیاسی کردن اسلام سیاسیترین اندیشه زیادهخواهان را ترویج میکنند
سلیمی نمین با اشاره به اینکه متأسفانه باید بگوییم حوزههای علمیه از این زمزمهها تأثیر میگیرد، عنوان کرد: این حرفها بسیار سیاسی است، کسانی که حرفها و نظریات سلطهگران را گسترش میدهند سیاسیترین افراد هستند و به نام غیرسیاسی کردن اسلام سیاسیترین اندیشه مطلوب زیادهخواهان را ترویج میکنند.
وی با اشاره به اینکه کسانی که قبل از انقلاب میگفتند که مسائل سیاسی باید برای دوران ظهور امامزمان بماند امروز سیاسیتر از همه شدند، ادامه داد: مقابله اینها با جمهوری اسلامی ایران بسیار شدید است درحالیکه در دوران پهلوی که دستنشانده صهیونیستها بودند میگفتند نباید وارد مواضع سیاسی شد؛ اما امروز در مقابله با جمهوری اسلامی افراطیترین مواضع سیاسی را میگیرند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به نقش علما در مقابله با سیاستهای تحجرگرایان و استعماری بیان کرد: سابقه فعالیت علما در این زمینه روشن است، اولین باری که انگلیسیها میخواستند سلطهگری را در ایران کلید بزنند آمدند و جنوب کشور را اشغال کردند این مراجع عظام بودند که حکم جهاد دادند و خودشان وارد جنگ با انگلیسیها شدند تا جایی که انگلیسیها را عقب رانده و مجبور کردند که دست از اشغال جنوب کشور بردارند.
سلیمی نمین خاطرنشان کرد: هرگز علمای اسلام این را نمیپسندیدند که بر جامعه اسلامی صهیونیستها و اشرافیت یهود و زیادهخواهان جهان حاکم شوند، علما حاضر نبودند که امت اسلامی تحت سلطه بیگانگان و سرمایهداران خبیثی که زاده خواهی آنها فجایع بزرگی را بر بشریت تحمیل کردند حاکم شوند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!