حالت تاریک
شنبه, 06 مرداد 1403
رهیاب گزارش می دهد؛

بسیج اندیشه‌ای بالنده،در جغرافیای انقلاب اسلامی

بسیج اندیشه‌ای بالنده،در جغرافیای انقلاب اسلامی

امروز بسیج تنها نام یک تشکل شبه نظامی مردمی در پهنه‌ی جمهوری اسلامی نیست، بلکه اندیشه‌ای بالنده، ایمانی شکوهمند و عملی شایسته و گسترده در جغرافیای انقلاب اسلامی است.

به گزارش‌خبرنگار شبکه اطلاع رسانی«رهیاب»؛بسیج یک واژه در میان واژگان نیست بلکه کلمه‌ی طیبه‌ای است که در آن روح خدایی دمیده شده است و به وسعت تاریخ و جغرافیای زیست انسانی متروح و معنا یافته است.

امروز بسیج تنها نام یک تشکل شبه نظامی مردمی در پهنه‌ی جمهوری اسلامی نیست، بلکه اندیشه‌ای بالنده، ایمانی شکوهمند و عملی شایسته و گسترده در جغرافیای انقلاب اسلامی است.

بسیج تنها جمع گاه جوان و پیر و زن و مرد پرشور و اشتیاق ایرانی نیست که از سرزمین و حکومت خود دفاع می کند، بلکه میقات همه پا برهنگان تاریخ است که بر دوش خود زخم تازیانه‌های استکبار را تجربه کرده اند و امروز با فرهنگ إیثار ومقاومت و جهاد و شهادت به پا خاسته‌اند تا حق تاریخی خود را از غاصبان و ستمگران بازستانند و فردا را برای دولت ظهور، که صلح و عدالت و سعادت را برای بشریت تحت ستم استکبار به ارمغان خواهد آورد، فراهم و آماده سازند.

هفته بسیج، یادآور فراخوان تاریخی امام خمینی رضوان الله تعالی علیه از همه جوانان پاکباز است که برای حراست و صیانت از ایمان و اعتقاد خویش با یکدست سلاح و با دست دیگر قران بگیرند و از حیثیت و شرافت خود دفاع کنند وبه جهانیان این نوید را بدهند که اگر مؤمن و پایدار باشند ،استکبار هیچ غلطی نمی تواند بکند و کاخ های شیشه ای آنان با سنگ های انقلاب و انتفاضه تَرَک خواهد برداشت و هرگز تارهای تنیده شده بر اطراف این جامِ شیشه ای عمرشان در برابر فرود آمدن سجیل أبابیل، آن را از خرد شدن و از هم پاشیدن نجات نخواهد داد چرا که " إنّ اوهن البیوت لبیت العنکبوت ".

در دوم آذر ماه ۱۳۶۷ و در شرایطی که دفاع مقدس پس از هشت سال به پایان رسیده بود، امام امت (ره) با استفاده از تعبیر قرآنی شجره طیبه،درخصوص بسیج فرمودند:«بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می‌دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند.»

و مقام معظم رهبری نیز طی سالیان زعامتشان بارها همین معنا را متذکر شده اند که راز و رمز پیروزی در نظام جمهوری اسلامی این است «که قطعاً حرکت بسیجی در کشور ما پیروز است. شرط اصلی‌ای که این پیروزی دارد این است که همه‌ی ما -جوانها و غیر جوانها- تقوا را و حُسن عمل را برای خودمان یک وظیفه بدانیم... تقوا لازم است؛ خودتان را مراقبت کنید؛ هم مراقبت شخصی کنید، هم مراقبت گروهی کنید. اگر این‌[طور] شد، خدا فرمود: اِنَّ اللهَ مَعَ الَّذینَ اتَّقَوا وَ الَّذینَ هُم مُحسِنُون‌؛کسانی که تقوا پیشه کنند و نیکو عمل بکنند، مَعَ الَّذینَ، خدا با اینها است. اینکه خدا با یک جمعی باشد، خیلی مسئله‌ی مهمّی است.» 

این بخش از بیانات معظم له میتواند مددرسان ما برای فهم بهتر از چراییِ تمثیل بسیج به «شجره طیبه» باشد و لذا ما نیز با تمرکز بر همین بخش، کلام خود را پی گرفته و سعی می کنیم به پرسش مطرح شده در عنوان یادداشت پاسخ دهیم. اینکه مقام معظم رهبری تقوی و حسن عمل را -با استظهار به آیات مبارکه قرآن مجید- شرط همراه شدن نصرت الهی و به تبع آن پیروزی دانسته اند؛ خود گویای ماهیت راستین بسیج و ریشه های آن در تاریخ دیروز و فردای بشریت است؛ به این معنا که بسیج صرفا به مفهوم تشکیلات شکل گرفته در ساختار نظام اسلامی مستقر در ایران پس از انقلاب اسلامی نیست بلکه همان دفتر دیرین مجاهدتی است که هر کس در هر زمان و هر مکان مطابق با اصول اساسی آن یعنی مرام و طریقه حقه انبیاء عظام و اولیاء کرامِ ایشان (صلوات الله علیهم اجمعین)؛ عمل نماید، مشمول نام بسیج و بسیجی خواهد بود و صد البته که اگر کسی این نام را یدک بکشد و از محتوای تقوا و حسن عمل تهی باشد مشمول حقیقت این نام نخواهد شد. پیر سفر کرده جماران در کلام نورانی خود به این بی زمانی و بی مکانی مفهوم بسیج اشاره ای لطیف کرده و فرموده اند:

«بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده‌اند.»

پس اگر بسیج به معنای مجموعه ای از انسانهاست که قلوبشان به نور «اصل ثابت» دین خدا و مسیر توحید و حق پرستی روشن شده است و ثمره اعمالشان که فرعی بر آن اصل است آسمان ها را در نوردیده و فلک را سقف شکافته است – بسان حیات مملو از نورانیت و معنویت شهدای اسلام در هشت سال دفاع مقدس- پس چه تعبیری گویاتر از تعبیر قرآنی شجره طیبه میتواند این مفهوم را تداعی کند؟ مجموعه ای از انسانها که در هر برهه ای از تاریخ با رهروی از راه انبیاء، نفیس ترین گوهر هستی خود را در طبق اخلاص نهاده و مشتقانه به دنبال شهادت و دیدن جمال آن زیبای مطلق، در حرکتند و بخشی از این مجموعه عظیم نیز در دل حرکت انقلاب اسلامی مردم ایران به بروز و ظهور رسید. حضرت روح الله در وصف آنان پس از حماسه آفرینی های کربلای پنج فرمود:«گرامی باد بر ملت بزرگ ایران، و بر پیروان شاهد بزرگ، حضرت محمد مصطفی ـ‏‎ ‎‏صلی الله علیه و آله و سلم ـ وجود رادمردانی که راه شهادت را برگزیده اند و در هجرت از‏‎ ‎‏زندگیِ عالم ادنی و جهان سفلی به وادی ایمن و ملکوت اعلا رسیده اند، و در جستجوی‏‎ ‎‏حیاتْ سرچشمه را یافته اند و سیراب و سرمست از جرعۀ ‏‏اِرجِعِی اِلی رَبِّکِ‏‏ - به رؤیت جمال‏‎ ‎‏و کشف رضایت حق نایل آمده اند. «و کَفَی بِهِم فَخراً» [همین افتخار برای آنان بس]‏‏ و چه غافلند دنیاپرستان و‏‎ ‎‏بی خبران که ارزش شهادت را در صحیفه های طبیعت جستجو می کنند و وصف آن را در‏‎ ‎‏سروده ها و حماسه ها و شعرها می جویند و در کشف آن از هنرِ تخیل و کتابِ تعقل مدد‏‎ ‎‏می خواهند. و حاشا که حل این معما جز به عشق میسر نگردد...» 

 

امروز دشمن با راه انداختن جنگهای نیابتی توسط حاکمان وابسته و حکومتهای بی ریشه که از اسلام جز نام و نان بهره ی دیگری ندارند، درصد انحراف و تحریف ظرفیت رها شده ی مستضعفان بویژه جهان اسلام است، این هم پیمان ها یا منافقان و ستون پنجم دشمن در میان امت اسلامی هستند و یا فریب خوردگان بی بصیرت که با نام مقدس جهاد با دمیده شدن بر احساس و عواطف کور آنان ،مقصود استکبار جهانی را تأمین می کنند.

امروز بسیج آن شجره‌ی طیبه است که شاخ و برگ آن به اطراف و اکناف جهان اسلام از ایران و لبنان و عراق و سوریه گرفته تا افغان و حجاز و ... گسترده شده است و صد البته لازم است با مراقبت و مواظبت از آفت زدگی ی میوه های شیرین آن جلوگیری کرد و این مهم جز به مشی در مسیر ولایت و نهراسیدن از هیمنه‌ی دشمن و گرفتار نیامدن در دام فضاسازی مجعول برای ایجاد اختلال در دستگاه محاسباتی خود میسور نیست. "الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا"

پایان پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از