حالت تاریک
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
تشریح مهم‌ترین جرایم سایبری؛

سارقان اسکیمری از چه ترفندهایی استفاده می‌کنند؟

سارقان اسکیمری از چه ترفندهایی استفاده می‌کنند؟

رییس پلیس فتا خوزستان با اشاره به اینکه جرایم سایبری با توسعه فناوری و استفاده گسترده از اینترنت، جرایم سایبری نیز به صورت چشمگیری افزایش یافته است، به تشریح مهم‌ترین آنها پرداخت.

به گزارش رهیاب، جرایم سایبری در دنیای امروز به یکی از مهم‌ترین چالش‌های امنیتی جهان تبدیل شده است و با توسعه فناوری و استفاده گسترده از اینترنت، جرایم سایبری نیز به صورت چشمگیری افزایش یافته است، به دلیل پیشرفت‌های سریع فناری و کمتر شدن میزان حمل پول نقد توسط مردم، مجرمان بستر فعالیت‌های خود را به فضای مجازی منتقل کرده‌اند و سعی می‌کنند برای در امان ماندن از افشای هویت خود و دستگیری توسط پلیس، از طریق اینترنت اقدام به کلاهبرداری کنند.

این مجرمان از روش‌های متفاوتی نسبت به کلاهبرداران قدیمی استفاده می‌کنند، جالب است بدانید که برخی از روانشناسان پس از برسی این افراد متوجه شدند که کلاهبرداران نسبت به افراد عادی از هوش بسیار بالاتری برخوردار بوده و همین امر سبب می‌شود به فکر خلق راه‌های جدید و پیچیده‌ای برای کلاهبرداری بیفتند.

سرهنگ کارآگاه علی حسینی روز سه شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای به شیوه‌های جدید و مرسوم کلاهبرداران فضای مجازی با استفاده از تکنولوژی و اینترنت اشاره و اظهار کرد: یکی از انواع جرایم رایانه‌ای، استفاده از دستگاه "اسکیمر" است که در این روش استفاده از کارت بانکی فرصت را برای کلاهبردار فراهم می‌کند تا اطلاعات کارت بانکی را ذخیره کند.

وی افزود: این حالت در بیشتر موارد به دلیل اعتماد فروشنده و خریدار اتفاق می‌افتد که خریدار کارت خود را در اختیار نفر مقابل قرار می‌دهد.

حسینی به ارسال پیامک با شماره شخصی درباره موضوعاتی از جمله سهام عدالت و ابلاغیه‌های قضایی به عنوان دیگر شیوه‌ کلاهبرداری رایانه‌ای اشاره کرد و گفت: در این حالت سارق با ارسال مطالب وسوسه برانگیز لینک‌هایی را ارسال می‌کند که به محض وارد شدن کاربر در لینک مورد نظر، به اطلاعات طعمه خود دسترسی پیدا می‌کند.

رییس پلیس فتا خوزستان توصیه کرد: مردم باید اطلاعیه‌ها و ابلاغیه‌های پلیس فتا را در راستای بالابردن آگاهی خود پیگیری کنند و آگاه باشند که هرگونه ارسال مطالب باید از طریق سامانه‌های رسمی دولت و با پسوند ir باشد.

وی تاکید کرد: کاربران فضای مجازی با رعایت برخی نکات ساده، در بیشتر موارد می‌توانند از وقوع جرم پیشگیری کنند.

حسینی با اشاره به تلاش سربازان سایبری پلیس فتا در راستای حفظ امنیت فضای مجازی اعلام کرد: امسال بیش از ۹۰ درصد از پرونده‌های حوزه جرایم سایبری کشف شد.

رییس پلیس فتا خوزستان خاطرنشان کرد: باتوجه به پویا بودن فضای مجازی، شیوه‌های جرم به صورت لحظه‌ای و روزانه در حال تغییر است بنابراین مردم باید در جهت امنیت و حفاظت از اطلاعات خود همواره اخبار و هشدارهای پلیس فتا را که بیشتر از طریق رسانه‌ها و مراجع رسمی ارایه می‌شود، دنبال و اجرا کنند.

وی در پایان "شهروند قانونمدار و پلیس خدمتگذار" را شعار امسال نیروی انتظامی عنوان کرد و گفت: در مسیر اجرای امور محوله از هیچ تلاشی دریغ نمی‌شود و آمار شهدای گرانقدر فراجا مهر تاییدی بر خدمتگذاری نیروی انتظامی به شمار می‌رود.

یکی از مهمترین دلایلی که مجرمان سایبری می‌توانند در رسیدن به اهداف مجرمانه خود موفق باشند، اعتماد هموطنان به این مجرمان است،اعتمادی که زمینه ساز وقوع بسیاری از جرایم شده و مجرمان سایبری با بهره بردن از شیوه‌های مختلف مهندسی اجتماعی توانسته اند هموطنان را فریب داده و آنها را ترغیب به انجام خواسته‌های خود کنند.

انتهای پیام/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از