رهیاب بررسی کرد؛
سیاست یکبام و دو هوای محیطزیست خوزستان
مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان گفت: عمده آلودگی هوای این روزها ناشی از فعالیتهای صنعتی است و تجمع این آلودگی به دلیل پایداری وضعیت جوی رخداده است.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ در حالی که آخرین دادههای سامانه پایش کیفی هوای کشور نشان میدهد، هوای ۱۸ ایستگاه خوزستان در وضعیت قرمز تنفسی قرار دارد، داود میرشکار در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت آلودگی هوای خوزستان اظهار کرد: این روزها شاهد پایداری هوا و رسیدن لایهمرزی هوا به ۱۱ تا ۱۲ متر هستیم که به حداقل خود کاهشیافته است. علاوه بر این، تولید آلایندهها در تمامی بخشها وجود دارد هر چند در برخی بخشها محدود شده است.
وی افزود: به شرکت کشت و صنعت نیشکر گفتیم در این شرایط آلودگی هوا سوزاندن مزارع نیشکر انجام نشود و وزارت نفت هم باید تولید نفت و فعالیت فلرها را کاهش دهد. کشاورزان بههیچعنوان مزارع را آتش نزنند و در صورت مشاهده این موضوع، شکایت قضایی انجام میشود، به شهرداریها هم اعلام شده است وضعیت پسماندسوزی را رصد و از این اتفاق جلوگیری کنند. به پلیس راهنماییورانندگی نیز اعلام شده است جلوی تردد خودروهای آلاینده را بهویژه در کلانشهرها بگیرند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان گفت: رصدها در حال انجام است تا آلودگی هوا کمی مدیریت شود، اما در مجموع عمده آلودگی این روزها دارای منشأ صنعتی است و تجمع این آلودگی در پی پایداری هوا است.
میرشکار عنوان کرد: بر اساس پیشبینیها این وضعیت آلودگی هوا تا آخر وقت امروز «۲۷ آبانماه» ادامه دارد.
آلودگی هوا و وقوع شرایط «قرمز» و «ناسالم برای همه گروهها» در شهرهای مختلف خوزستان در روز گذشته و امروز «۲۶ و ۲۷ آبانماه» موجب شد کارگروه اضطرار آلودگی هوا فعالیت مدرسهها در اهواز و چند شهر دیگر را غیرحضوری اعلام کند.
وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و... موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیستمحیطی برای ساکنان شده است.
افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا «ناسالم» است، باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیتها را کاهش دهند.
بر اساس طبقهبندی پنجگانه صورتگرفته در شاخص کیفیت هوا «AQI» از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابلقبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
انتهای خبر/