حالت تاریک
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
نسل شهید فهمیده مشق مقاومت را به دنیا مخابره کرد
به مناسبت روز نوجوان؛

نسل شهید فهمیده مشق مقاومت را به دنیا مخابره کرد

رهبر انقلاب فرمودند: جوانان و نوجوانان ما در لباس بسیج از ارزش‌ها و شخصیت و جوهره وجودی خویش مردانه دفاع می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی«رهیاب»؛ هشتم آبان ماه به یاد یکی از نوجوانان سیزده ساله‌ای که در اولین ماه‌های جنگ تحمیلی به شهادت رسید، روز نوجوان نامیده شده است.

 در آن روز پاییزی سال ۱۳۵۹، «محمد حسین فهمیده» یکی از ۳۶ هزار دانش آموز شهید ایرانی بود که در ۱۳ سالگی در راه آزادی و شرافت از دشمن نهراسید و با هرچه در توان داشت از وطن خود دفاع کرد.  

محمدحسین در سال ۱۳۴۶ در شهر قم متولد شد. تحصیلات خود را تا سال ۱۳۵۶ در قم و پس از مهاجرت خانواده به کرج، در مدرسه راهنمایی خیابانی ادامه داد. در جریان انقلاب اسلامی مردم ایران، شیفته امام خمینی رحمةالله‌علیه بود و در اولین روزهای تشکیل بسیج مستضعفین در آذر ۱۳۵۸، عضو بسیج شد و تعطیلات تابستان ۱۳۵۹ را به شرکت در آموزش‌های رزمی گذراند.

این نوجوان ۱۳ ساله، پس از آنکه برای خرید نان از خانه خارج شد، پول خرید نان را به یکی از دوستان خود سپرد و از او خواست برای خانه آن‌ها نان ببرد و تا ۳ روز به کسی نگوید که او به جبهه می‌رود.

محمدحسین بارها با مخالفت فرماندهان مواجه شد، بارها دست به کارهایی زد تا به آنها ثابت کند توانایی حضور در جنگ دارد و بارها مجروح شد و پس از ترخیص از بیمارستان دوباره به جبهه‌ها بازگشت. محمدحسین فهمیده سرانجام در جریان محاصره خرمشهر، در حالی که تعدادی نارنجک به کمر خود بسته و نارنجکی هم در دست داشت، از ناحیه پا مجروح شد، اما شجاعانه به سمت تانک‌های عراقی می‌رود و با انفجار نارنجک، موجی از ترس در دل عراقی‌ها می‌اندازد. نیروهای ارتش عراق از ترس عقب‌نشینی می‌کنند و حلقه محاصره شکسته می‌شود.

همان روز محمدحسین فهمیده در «کوت شیخ» خرمشهر و در آن سوی شط خرمشهر به شهادت رسید و بقای تکه تکه شده پیکرش در بهشت زهرای تهران، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱ به خاک سپرده شد.

مقام معظم رهبری طی دیداری با اعضای ستاد یادواره‌های شهید فهمیده، ضمن تجلیل از شهید فهمیده بعنوان یکی از اسطوره‌های به یاد ماندنی در تاریخ ملت ایران فرمودند:  «نوجوانی دوره‌ای است که برای رقم زدن آینده هر فرد نقش حساس و تعیین کننده‌ای دارد و کسانی که به این رشد معنوی، علمی و فکری و کارآیی و قوت جسمی برسند، آینده درخشانی را برای خود تضمین خواهند کرد؛ بنابراین پرداختن به کار تعلیم و تربیت این قشر از جامعه و بالاخص مسئله بسیج که یک امر همه جانبه مادی و معنوی محسوب می‌شود حائز اهمیت است و جوانان و نوجوانان ما در لباس بسیج از ارزش‌ها و شخصیت و جوهره وجودی خویش مردانه دفاع می‌کنند.

همچنین صدای جمهوری اسلامی ایران در آن روز با قطع برنامه‌های خود اعلام کرد که نوجوانی ۱۳ ساله با فداکاری زیر تانک عراقی رفته و آن را منفجر کرده و خود نیز به شهادت رسیده است. امام خمینی رحمةالله‌علیه نیز در پیامی که به مناسبت دومین سال پیروزی انقلاب اسلامی صادر کردند، با یادآوری جانفشانی‌های اقشار مختلف برای پیروزی انقلاب اسلامی و لزوم خودداری مسئولان و گویندگان و نویسندگان از اختلاف، به رشادت و ایثار محمدحسین فهمیده اشاره کرده و فرمودند:«از اول انقلاب تاکنون تمام رنج‌ها و زحمت‌ها و جانبازی‌ها بر دوش این طبقات بوده است و آنان ولی‌نعمت ما بوده‌اند.

رهبر ما آن طفل سیزده ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است، با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.خداوندا! من از پیشگاه تو عذر می‌خواهم که کودکان و جوانان عزیز ما خود را فدا کنند و ما بهره‌کشی نماییم. »

البته در این نبرد نابرابر محمدحسین فهمیده تنها نبود و تنها نماند. چرا که در طول سال‌های ۵۹ تا ۶۶، نزدیک به ۳۷۰ هزار نفر از دانش‌آموزان ایرانی به جبهه‌های دفاع از خاک میهن و انقلاب اسلامی شتافتند و بیش از ۱۷ هزار نفر از آنها به شهادت رسیدند.

 ۲هزار و ۳۲۸ جانباز، ۱۱۱۰ آزاده و ۲هزار و۶۳ مفقودالاثر، بخش دیگری از حماسه دانش‌آموزان نوجوان ایران اسلامی در ۸ سال جنگ تحمیلی است.

بهنام، امام را تنها نگذاشت

 پیش از محمد حسین فهمیده، «بهنام محمدی» ۱۳ ساله، ۲۸ مهر ۱۳۵۹ در خرمشهر به شهادت رسید و در شرایطی که هنوز شهر به طول کامل اشغال نشده بود و مردم به دلیل شرایط نامناسب زندگی، خرمشهر را ترک کرده بودند، او در آنجا ماند تا در کنار رزمندگان برای آزادسازی خرمشهر بجنگد. بهنام با سن اندک خود در شناسایی مواضع، تجهیزات و نفرات ارتش بعثی به رزمندگان اسلام کمک می‌کرد.

 نوجوان ۱۳ ساله‌ای که در مواجهه با نیروهای بعثی ادعا می‌کرد برای یافتن مادر خود در خرمشهر مانده و به دنبال خانواده خویش می‌گردد، در وصیت‌نامه خود از بچه‌ها خواسته است که «امام را تنها نگذارند و خدا را فراموش نکنند.»

بهنام محمدی ۱۲ بهمن ۱۳۴۵ در «کوت شیخ»، یعنی محل شهادت محمدحسین فهمیده متولد شده بود و در کنار مدرسه امیرمعزی که امروز نام شهید آلبوغبیش را بر خود دارد به شهادت رسید. مزار او  تا سال ۱۳۸۹ در شهر آبا و اجدادی‌اش مسجدسلیمان دفن بود، در مراسمی باشکوه به قطعه شهدای گمنام در ورودی این شهر منتقل شد.

  سردار حسن شاهوارپور اظهار ضمن گرامیداشت ياد و خاطره دانش‌آموزان شهيدی كه مايه افتخار و عزت همه ملت ما به‌خصوص دانش‌آموزان امروز شدند، اظهار کرد: نقش دانش‌آموزان در پيشرفت،‌ امنيت و توسعه يک جامعه سالم را بايد به خوبی درک كرد و ضمن گراميداشت هفته بسيج دانش‌آموزی، باید پرسيد كه چه اتفاقی رخ داده که امروز به نام نوجوان نام‌گذاری شده است.

 فرمانده سپاه ولی‌عصر(عج) خوزستان بيان كرد: هفته بسیج دانش‌آموزی يادآور گذشته پرافتخارمان است كه در مقطعی از زمان كشور ايران و مردماش برای نجات خود از يوغ بردگی استكبار جهانی، عليه رژيم ستمشاهی به مبارزه برخاست و در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ اوج مبارزات ملت ايران به رهبری امام (ره) بوده است. همه اقشار به ويژه دانش‌‌آموزان به همراه دانشجويان در روز ۱۳ آبان موفق به تسخير لانه جاسوسی آمريكا شدند.

 شاهوارپور افزود: پس از طی اين مراحل استكبار جهانی عليرغم تلاش‌های بی‌شمار خود در زمينه مبارزه با كشور و نظام اسلامی به تحريک صدام برای حمله به كشور مان اقدام كرد كه و در سال‌های جنگ نيز همين دانش‌آموزان وارد صحنه شدند و به كمک هم‌رزمان خود پرداختند و در هشتم آبان۱۳۵۸ نوجوانان گمنامی چون شهيد «فهميده»، «بهنام محمدی» و «عزيزالهی» و ده‌ها دانش‌آموز ديگر، بدون ترس از دشمن و با در دست گرفتن نارنجک به مقابله با دشمن پرداختند تا مردی و آزادگی را در دل مردم زنده كنند.

فرمانده سپاه ولی عصر (عج) خوزستان گفت: اين رشادت‌ها صحنه‌هايی است كه در تاريخ دنيا نادر بوده و جزء افتخارات ملت ايران است، دانش‌آموز امروز ما بايد از اين فداكاری درس بگيرند و بفهمند كه جان دادن برای نجات ملت افتخار بزرگی است.

وی ادامه داد: همه كسانی كه امروز در سنگر علم خدمت می‌كنند آنچه را كه رهبری نظام برای ما ترسيم كرده است را بايد سر لوحه كارشان قرار دهند.

انتهای پیام/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از