حالت تاریک
دوشنبه, 26 شهریور 1403

نوروزگاه‌‎های عشایری در خوزستان برای مسافران برپاشد

نوروزگاه‌‎های عشایری در خوزستان برای مسافران برپاشد

مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: تلاش شده با فراهم‌ کردن فضای مفرح برای مسافران استراحت موقتی داشته باشند و بانشاط بیشتری به سفر ادامه دهند.

  سید اسکندر موسوی‌زاده در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» پیرامون نوروزگاه‌های عشایری اظهار کرد: برپایی نوروزگاه در سطح کشور در سال‌های اخیر به‌عنوان یک وظیفه در حوزه عشایر مطرح شده که یکی از اهداف آن جلوگیری از تصادفات و تلفات جاده‌ای است.

 وی گفت: طبق تحقیقات انجام شده ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری منتهی به ورودی شهرستان‌ها اتفاق می‌افتد؛ لذا ستاد خدمات سفر وظیفه‌ای برای سازمان امور عشایر در نظر گرفته تا در اردوگاه‌های که در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرستان‌ها توسط اداره‌کل راهداری احداث شده سیاه‌چادر عشایری یا نوروزگاه برپا کند.

 مدیرکل امور عشایر خوزستان افزود: فضای تفریحی و متنوع عشایری در سیاه‌چادرها برپا شده تا مسافران و گردشگران نوروزی در آن استراحت کنند و مسیر را با هوشیاری بیشتری ادامه دهند تا خطرات جاده‌ای کمتر شود.

 موسوی‌زاده به همکاری چند دستگاه در اردوگاه‌های ورودی شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: تلاش شده با فراهم‌ کردن فضای مفرح مسافران استراحت موقتی داشته باشند و بانشاط بیشتری به سفر ادامه دهند.

 وی به حضور راهنمایان برای اطلاع‌رسانی مکان نوروزگاه‌های عشایری به مسافران اشاره کرد و گفت: در این مکان‌ها که تا پانزدهم فروردین‌ماه برپاست ضمن عرضه صنایع‌دستی و محصولات لبنی ضمن رعایت شئونات ماه رمضان موسیقی محلی نیز اجرا خواهد شد.

 موسوی‌زاده عنوان کرد: عشایر را به برپایی نوروزگاه تشویق می‌کنیم تا بتوانند نان محلی، گوشت قرمز، کباب و دیگر محصولات تولیدی خود را به گردشگران عرضه کنند؛ ضمن اینکه تلاش می‌شود نظارت بهداشتی و امنیت نوروزگاه‌ها نیز تأمین و مدیریت شود.

 مدیرکل امور عشایر خوزستان به برپایی ۲۰۰ نوروزگاه در استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تلاش می‌شود خدمات باکیفیتی با مدیریت بیشتر به گردشگران ارائه شود؛ تانکر سیار برای آبرسانی و آرد برای سیاه‌چادرها نیز تأمین می‌شود و در صورت نیاز پنل خورشیدی و کپسول گاز نیز برای برپایی نوروزگاه در اختیار عشایر قرار می‌گیرد.

 موسوی‌زاده بیان کرد: اکنون ۸۷ نوروزگاه در استان خوزستان برپا شده که از این تعداد،۱۶ سیاه‌چادر در دزپارت، ۶ مورد در گتوند، پنج مورد در اندیمشک، ۶ مورد در اندیکا، پنج مورد در مسجدسلیمان، ۱۲ مورد در ایذه، ۱۳ مورد در دزفول، ۶ مورد در رامهرمز، پنج مورد در لالی، دو مورد در شوش، دو مورد در هفتکل و سه مورد در باغملک برپا شده و در بقیه شهرها در حال برپایی است.

 عشایر خوزستان در مکان‌های امن مستقر شوند

 مدیرکل امور عشایر خوزستان در خصوص صدور هشدار قرمز هواشناسی در استان گفت: سامانه بارشی از امشب وارد خوزستان شده و سطح بارش‌ها بالا پیش‌بینی شده است.

 موسوی‌زاده اظهار کرد: با توجه به اینکه سرپناه عشایر چادر است که از استحکام بالایی برخوردار نیست نیاز است توصیه‌های ایمنی رعایت شود.

 وی افزود: با توجه به اسکان عشایر در کنار دریاچه‌های فصلی مسیل‌ها و آبریزها نیاز است در مکان‌های امن مستقر شوند تا در بارش‌های پیش‌رو به آنها آسیب نرسد.

 وی با تأکید بر اینکه اطلاع‌رسانی به عشایر دراین‌خصوص انجام شده گفت: هنگام کوچ و قبل از پایان سال آرد و سوخت موردنیاز عشایر تأمین می‌شود و اکنون مشکلی دراین‌خصوص وجود ندارد.

 مدیرکل امور عشایر بیان کرد: ذخیره آرد نیز در استان فراهم است تا هنگام بروز مشکل موجود باشد.

 انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از