مشاور عالی قرارگاه مهارت آموزی سربازان:
هیچ سربازی بدون مهارت ترخیص نمیشود
مشاور عالی قرارگاه مهارت آموزی سربازان گفت: در هفت سال گذشته، بیش از یک میلیون سرباز آموزش تخصصی دیده و گواهینامه مهارت دریافت کردهاند.
سردار موسی کمالی در گفتگو با خبرنگار «رهیاب»؛ با اشاره به سفرهای استانی این قرارگاه اظهار کرد: این دوازدهمین سفر استانی ما در راستای ارزیابی و توسعه مهارتآموزی سربازان است که به استان خوزستان اختصاص دارد. ما در جلساتی با فرماندهان سپاه، ارتش و فراجا به بررسی وضعیت مهارتآموزی پرداختهایم. خوشبختانه، مسئولان امر این مأموریت را بهعنوان یک تحول اساسی در نظام سربازی پذیرفتهاند و اقدامات خوبی در حال انجام است.
آمار هفتساله مهارتآموزی در کشور
وی در ادامه به دستاوردهای قرارگاه اشاره کرد و افزود: در طول هفت سال گذشته، بیش از یک میلیون سرباز آموزشهای تخصصی دریافت کرده و گواهینامه مهارت کسب کردهاند. همچنین، یک میلیون نفر دیگر دورههای مهارتهای عمومی شغلی را گذراندهاند.
مشاور عالی قرارگاه مهارت آموزی سربازان گفت: در حوزه تسهیلگری اشتغال، بیش از ۳۰ هزار نفر طی سه تا چهار سال اخیر موفق به دریافت وامهای خوداشتغالی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیونی شدهاند که از این تعداد، ۸ هزار نفر فقط در سال جاری وام گرفتهاند.
برنامههای آینده برای توسعه مهارتآموزی
کمالی با اشاره به برنامههای سال آینده تصریح کرد: هدف ما نهادینهسازی مهارتآموزی در نیروهای مسلح است. این مسیر آغاز شده و باید بهعنوان یک مأموریت سازمانی تثبیت شود. همچنین، در تلاشیم زیرساختهای آموزش مهارتی را بهصورت سامانهای توسعه دهیم و کیفیت آموزشها را ارتقا بخشیم.
وی بیان کرد: هدف اصلی ما، مهارتآموزی مؤثر است؛ یعنی هر سرباز حداقل یک مهارت تخصصی و پنج مهارت عمومی را بیاموزد تا هیچ سربازی بدون مهارت از خدمت ترخیص نشود.
کمالی با تأکید بر نقش نهادهای مختلف در تحقق این هدف افزود: بر اساس سند ملی مهارتآموزی، همه سازمانها موظف به کمک در زمینه آموزش و اشتغال سربازان هستند. ما با سازمانهایی نظیر فنی و حرفهای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، وزارت کار، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت گردشگری تفاهمنامههایی داریم.
دعوت به مشارکت بیشتر سازمانها
وی در ادامه از دیگر نهادهای مرتبط درخواست همکاری کرد و گفت: از همه سازمانهایی که در حوزه آموزش و اشتغال جوانان نقش دارند، تقاضا داریم از ظرفیت دوران سربازی بهرهبرداری کنند. این همکاری میتواند به توانمندسازی جوانان و افزایش فرصتهای شغلی آنها کمک شایانی کند.
مشاور عالی قرارگاه مهارتآموزی تأکید کرد: مهارتآموزی در دوران سربازی نباید صرفاً یک دوره آموزشی باشد، بلکه هدف، توانمندسازی سربازان برای ورود به بازار کار است. ما میخواهیم سربازی به فرصتی برای کسب مهارت تبدیل شود تا جوانان پس از خدمت، با آمادگی بیشتر وارد بازار کار شوند.
کمالی ضمن قدردانی از تلاشهای صورتگرفته در استان خوزستان گفت: الحمدلله مسئولان این استان توجه ویژهای به مهارتآموزی دارند. امیدواریم با تداوم این برنامهها، شاهد سربازانی توانمند و آماده برای ورود به جامعه باشیم.
انتهای خبر/