حالت تاریک
چهارشنبه, 23 آبان 1403
وعده‌های تکراری و سناریوهای فصل پاییز
«رهیاب» بررسی کرد:

وعده‌های تکراری و سناریوهای فصل پاییز

پرتکرارترین اتفاقاتی که هر سال در پائیز و زمستان رخ می‌دهد، تشدید آلودگی هواست که ماحصل آن برگزاری جلساتی با وعده‌های تکراری است!

 به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»؛ این روزها در اهواز دیگر تبدیل به یک فیلم وحشتناک، تکراری و کلافه‌کننده شده است؛ اینکه هر سال و با رسیدن فصل پاییز، همه از قرمز بودن وضعیت کیفیت هوا بگویند و مسئولین امر مدام تریبون به دست گیرند تکرار مکررات کنند شبیه به یک فیلم شده است که مدام از اول پخش می‌شود و انگار هیچ‌کس هم قصد و عزمی برای تمام‌کردن این ماجرا ندارد.

 این سریال تکراری آلودگی هوا و جلسات کمیته اضطرار نشان از حل‌نشدن معضل آلودگی هوا دارد وگرنه بر اساس شواهد و قرائن بر همه عیان است که شرکت‌های نفتی سهم قابل‌توجهی در آلودگی اهواز دارند.

 بارها رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست اهواز گفته است: صنایع آلاینده فعال در این کلان‌شهر دلیل اصلی آلودگی هوا و تهدید سلامت شهروندان است. شهریورماه سال جاری بود که صغری رستمی در جلسه کارگروه شهرستانی کاهش آلودگی هوا در اهواز که با حضور معاون فرماندار و رؤسای اداره‌های ذی‌ربط با موضوع انتقال شرکت کربن و بررسی وضعیت گاز سوزی فلرهای نفتی و روند طرح تعریف شده در خصوص کاهش و به سوزی تشکیل شد، گفت: صنایع آلاینده بیشترین سهم را در آلودگی هوای شهرستان و تهدید سلامت شهروندان دارند و برابر ماده ۱۴ قانون هوای پاک، در مواردی که کاهش یا از بین بردن آلودگی ناشی از مراکز صنعتی، تولیدی، معدنی، خدماتی، عمومی و کارگاهی به تشخیص سازمان محیط‌زیست فقط از طریق انتقال همه یا بخشی از خطوط تولید یا تأسیسات یا اماکن آن‌ها به نقاط مناسب امکان‌پذیر باشد و یا فعالیت مراکز یادشده در مناطق مسکونی سلامت ساکنان آن مناطق را به خطر بیندازد، مالکان و مدیران واحد موظف هستند در مهلت تعیین شده در طرح انتقال، نسبت به انتقال واحد مربوطه اقدام کنند.

 حالا فرهاد قلی‌نژاد نیز در این باره می‌گوید: از جمله عوامل آلودگی هوا در استان صنایع و کارخانه‌ها، زباله سوزی، سوزاندن بقایای گیاهان و مزارع و مشعل‌های گازی می‌باشند. وی افزود: این سازمان با اقداماتی چون ارسال اخطاریه و پیگیری‌های قضایی در حال بررسی میزان خسارت‌های صنایع آلاینده است تا متخلفین ملزم به نصب سیستم‌های کاهش آلودگی شوند.

 معاون محیط‌زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان گفت: زباله سوزی در اطراف شهرها از جمله شهر اهواز و سوزاندن بقایای محصولات در مزارع از دیگر منابع آلودگی هوا در خوزستان می‌باشند. در جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری مقرر شد در این هفته که ساکن بودن هوا وجود دارد از زباله سوزی و آتش‌زدن بقایای گیاهان جلوگیری شود. قلی‌نژاد از پیشرفت ۶۰ درصدی طرح خاموش‌کردن مشعل‌های گازی در استان خبر داد و گفت: آخرین مهلت برای جمع‌آوری مشعل‌های گازی در سال ۱۴۰۴ است و باید در این امر تسریع شود و هر گونه تأخیر در اجرای این طرح باید جرائم آلودگی هوا اعمال شود و با جدیت این موضوع پیگیری خواهد شد.

 وی عنوان کرد: در جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا استان مقرر شد وضعیت شاخص کیفی هوا رصد شود تا در صورت افزایش میزان آلودگی در خصوص فعالیت مدارس تصمیم‌گیری شود.

داستانی تکراری که هر سال در نیمه دوم سال تکرار می‌شود و با آمدن بهار دوباره تا سال بعد فراموش می‌شود، حمل‌ونقل عمومی ناکارآمد است، بنزین‌ها استاندارد نیستند.

 خودروها فرسوده و آلاینده و صنایع دود مضاعف تولید می‌کنند. راه‌حل‌ها هم روی کاغذ مانده است و هزار بهانه برای اجرانکردن آن‌ها هست، از ابلاغ‌نشدن دستور مسئولین تا ندادن بودجه سازمان برنامه‌وبودجه یا اخذ جریمه‌ای ناقابل از صنایع، قصه تکراری است که برای همه آشناست.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از