حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
روایت هفتم دی‎‌ماه؛

وقتی اهوازی‌ها برای همیشه طومار فتنه را پیچیدند

مردم خوزستان روز هفتم دی‌ماه سال 88 آغازگر حماسه نهم دی‌ماه سال ۸۸ شدند و با خلق حماسه‌ی ۷دی، زمینه‌ساز حرکتی شدند که در نهم دی‌ماه، دودمان فتنه‌گران را بر باد داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی«رهیاب»؛ درسال۸۸ و درپی برگزاری انتخابات خرداد ماه، آشوب‌های خیابانی درتهران و دیگر نقاط کشور شکل گرفت و زخمی عمیق روایتگر هشت ماه مظلومیت تام و تمام انقلاب است.

با وجود حضور بی نظیر مردم در پای صندوق‌های رأی، اعتراضات گسترده به فتنه و آشوب خیابانی منجر شد و این فرصت را از کشور و نظام سلب کرد که در مجامع بین المللی از این حمایت بی چون و چرای مردم از کشور و نظام بهره ببرند و اقتدار کشور اسلامی ایران را بیش از پیش به رخ جهانیان بکشانند؛ این آشوب‌ها و اغتشاشات ناشی از آن حتی سبب شد  بسیاری از این فرصت استفاده کنند و به نفع اهداف خود بهره ببرند. هر چند بعدها آنچه در پس پرده پنهان بود، نمایان شد و دست دشمن قسم خورده ای رو شد که سال‌ها برای رسیدن به این روزها و آشوب‌ها و اغتشاشات برنامه ریزی کرده بود.

فتنه ۸۸ از حساس‌ترین مقاطع انقلاب اسلامی است که دشمنان حقیقی نظام با پیچیده‌ترین ترفندها به خیمه انقلاب یورش برده بودند. یورش و تهاجمی از جنس نرم که ذهن‌ها و قلب‌ها را، اندیشه و اعتقادات را نشانه گرفته و باورها را سست و متزلزل ساخته بود.

فتنه ی که پادزهری جزء بصیرت نداشت و در آن دوران که دشمن روزبه روز جری‌تر شده و باوری را نشانه می گرفت، ۶ دی ۸۸ عزیزترین و بنیادی ترین باور ملت ایران به دست اشقیا و دیکتاتور مسلکان مورد هتاکی قرار گرفت و خیمه‌های عزاداری سوزانده شد.

 روزی که مردم اهواز تاریخ ساز شدند

 روز عاشورای حسینی روزهای غم انگیزی برای ملت ایران رقم خورد و همین موضوع باعث لبریز شدن صبر ملت مسلمان ایران و در نهایت انفجار خیره کننده مردم  و حضور آنها در صحنه از هر طیف و قشری شد.

هفتم دی‌ماه ۸۸  ورق برگشت مردم پایتخت مهر و ایثار،خوزستان بلافاصله پس از بی حرمتی به عاشورای حسینی در کمتر از چند ساعت خودجوش به صحنه آمده و بصیرتی بی بدیل را جاودانه ساخته و فتنه گران را به زباله دان تاریخ فرستادند و سرآغازی شدند بر پایان ۸ ماه لشکرکشی خیابانی.سیاسی و غیر سیاسی، حزب اللهی و غیر حزب اللهی و حتی  کسانی که اندکی شور حسینی و سیاسی و ملی داشتند همه به صحنه آمدند.

این هتک حرمت به عاشورا و عزاداران حسینی، مردم خوزستان را خشمگین، نگران و چشمشان را گریان کرد و با حماسه‌ای بی بدیل تاریخ ساز شدند.

مردم خوزستان روز هفتم دی‌ماه همان سال با تجمع در خیابان‌ها این فتنه‌گری را محکوم کردند وآغازگر حماسه نهم دی‌ماه سال ۸۸ شدند و با خلق حماسه‌ی ۷دی، زمینه‌ساز حرکتی شدند که در نهم دی‌ماه، دودمان فتنه‌گران را بر باد داد. ریشه هفتم دی درعلاقه‌های دینی و ارادت عمیق مردم به ائمه اطهاررقم خورده است و مردم خوزستان همواره طرفدار و حامی انقلاب بودند و درهمه لحظه‌های حساس و نیاز جان فشانی‌ها کرده اند و به قول معروف دین خود را به اسلام ادا کردند.
 
هفتم دی یک حقیقت برخاسته از بصیرت مردم اهواز است که نباید به آن بی تفاوت بود.سبب شد مردم در حمایت از ولایت و مقام معظّم رهبری باری دیگر برای حرکتی عظیم به صحنه بیایند و دست در دست هم علیه تمام آنهایی که شعائر دینی و اعتقادات آن‌ها را به سخره گرفته بودند متحد شوند تا دنیا بار دیگر ببیند ملت ایران تمام قد پای نظام و انقلاب‌شان مانده اند.
 
 مردم خوزستان لبیک‌گوی ندای رهبر انقلابند
 
آیت‌الله محسن حیدری در گفتگو با خبرنگارما با اشاره به حضور مردم خوزستان در هفتم دی ماه سال ۱۳۸۸ در مقابله با فتنه‌گران اظهار داشت: مردم استان خوزستان و اهواز به خاطر اصالت تشیعی که دارند همیشه در دفاع از آرمان‌ها پیشتاز بوده‌اند وهمیشه در عرصه‌های مختلف به ویژه جهاد با بیگانگان مانند نیروهای انگلیس در زمان جنگ جهانی اول نیز پیشگام بوده‌اند و این پیشگامی در دوران دفاع مقدس نمود بیشتری پیدا کرد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مردم خوزستان هم در مقابل حمله رژیم بعث عراق به کشور جمهوری اسلامی ایران بیشترین شهدا را تقدیم کردند و هم در تمام صحنه‌های انقلاب چه در زمان پیش از انقلاب و پس از پیروزی انقلاب و هم در دوران حیات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) حضور داشتند.

وی گفت: در زمان زعامت ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه‌ای نیز مردم خوزستان لبیک گوی ندای ایشان بودند و به خاطر بصیرتی که داشتند وقتی حوادث و جریانات روز عاشورا در سال ۱۳۸۸ به وجود آمد، ملت خوزستان روز بعد از آن تجمعی را در حوزه علمیه اهواز انجام دادند و نسبت به آن وقایع تلخ و حرکات ناشایست فتنه‌گران و منافقین ابراز تنفر کردند.
 
شهید خوزستانی در فتنه سال  ۱۳۸۸
 
همچنین دانشجوی شهید یعقوب بروایه تنها شهید خوزستانی است که در فتنه بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸در تهران به شهادت رسید.

وی دانشجوی کار‌شناسی ارشد رشته نمایش در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکز بود که در آشوب‌ها و فتنه بعد از انتخابات ریاست جمهوری، روز شنبه ۲۳ خرداد سال ۱۳۸۸ در تهران مورد اصابت گلوله منافقین قرار گرفت.

این جوان اهوازی، پس از چند روز بستری شدن در بیمارستان لقمان تهران، در روز هفتم تیرماه سال ۱۳۸۸ شربت شهادت را نوشید و پیکر پاکش در زادگاهش روستای بروایه آرام گرفت.
 
 هفتم دی یکی از نشانه‌های بلوغ دینی جامعه
 
آقای سودانی نماینده وقت اهواز در این باره می‌گوید: حرکت هفتم دی مردم اهواز موثر بود و باعث شد فردای آن روز یعنی هشتم دی در مجلس نطق کرده و از رئیس مجلس خواستیم که راهپیمایی کنیم و آن روز نماینده‌های مجلس کفن پوش شده در خیابان های اطراف مجلس راهپیمایی کردند. بنابراین هفتم دی را می‌توان یکی از نشانه های بلوغ دینی جامعه دانست. بدون تعارف باید گفت: حضور مردم و حضور به هنگام مردم دینی این ۸ ماه آشوب ها را خاموش کرد.

 از برجستگی‌های دیگرراهپیمایی هفتم دی ۸۸ اهواز می توان به حضور پرشور بانوان اشاره کرد . با اینکه آن روز، امت حزب الله فقط  قصد داشتند واکنشی نسبت به اتفاقات آن روزها نشان دهند و هیچ تدارک و برنامه ریزی خاصی صورت نگرفته بود و دعوتی نشده بود، زنان غیورانه به صحنه آمدند.
 
مردم اهواز کفن پوش به صحنه آمدند
 
حجت‌الاسلام امینی موحد گفت: کفن پوشی مردم در نوع خود جالب بود . عده‌ای مردم کفن پوشیده و شعارهای انقلابی سر می‌دادند که اصلا ما تصور این نوع حرکات را نداشتیم. یا می‌خواستیم چند پوستر برای آن روز آماده کنیم و پولی نداشتیم که یکی از کانون‌های فرهنگی اهواز گفتند: آماده هستیم پوسترهای شما را به خاطر عشق به حسین (ع) رایگان منتشر کنیم. حالا بماند که جنبش سبزی‌ها دو روز بعد شیشه‌های این کانون فرهنگی را با سنگ پایین آوردند!

این فعال فرهنگی بیان داشت: تجمع هفتم دی ۸۸ به برکت انسجامی بود که بین مساجد و هیئت های مذهبی وجود داشت. این انسجام که محصول دور اندیشی آیت الله جزایری است توانست چشم فتنه را کور کند. حضور پرشور هیئات مذهبی، حجت الاسلام و المسلمین حاجتی و سخنرانی آتشین و انقلابی ایشان در محکومیت فتنه ۸۸ برای همیشه طومار فتنه را در اهواز پیچید.
 
محمد شهباز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رهیاب از اهواز، در این خصوص اظهار داشت: فتنه ۸۸ که ختم به راهپیمایی هفتم دی در اهواز، هشتم دی در زنجان و سپس نهم دی در کشور شد نشان دهنده اتحاد آحاد مردم با گرایش‌های مختلف سیاسی در این راهپیمایی شد که متاسفانه رو به فراموشی است.
 
بغض عاشورا در اهواز ترکید
 
وی افزود: زمانی که جریان نفوذ با دشمن خارجی نظام همراه شد و حرمت‌ها شکست، مردم متوجه شدند به ساختارهای اصلی نظام و تفکر دینی شان لطمه وارد شده و دیگر بحث یک حزب سیاسی یا یک جریان در میان نبود بلکه نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه در خطر است.
 
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان گفت: مردم خوزستان دیدند که ۶ دی فتنه گران به عاشورای حسینی یورش بردند به همین دلیل کمتر از ۲۴ ساعت احساس کردند که باید واکنش نشان دهند، با وجود اینکه هیچ ابزار رسانه‌ای مثل امروز در اختیار نداشتند به واسطه شبکه گسترده و منسجم مذهبی متشکل از مساجد و هیئات جمع شدند و هزاران انقلابی برای اولین بار در سراسر استان این حرکت فتنه گران را محکوم کردند.
حضور خودجوش مردم هفتم دی را یوم الله کرد
 
شهباز ۹دی ماه را متعلق به تمام مردم دانست و بیان کرد: اگرچه امروز راهپیمایی نهم دی در حال دو قطبی شدن است اما باید به این نکته توجه داشت که سال ۸۸، مردم متوجه تغییر یک دعوای سیاسی به هتک حرمت شدند و دیگر مسئله تقلب در انتخابات مطرح نبود و ماجرای یک چیز دیگر است بنابراین باید اتحاد در این یوم الله را پررنگ تر نشان دهیم و مطرح کنیم که چه اتفاقی مردم را با یکدیگر متحد ساخت.
 
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این باره می‌فرمایند: زمانی‌که مردم یک اتفاقی را رقم بزنند، آن روز، یوم الله نامیده می‌شود یعنی یک مسئول و یا یک نهاد متولی آن نبوده و فراتر از دستگاه‌ها و سازمان‌ها است.
 
شهباز اضافه کرد: بنده با برگزاری گرامیداشت ۷ و۹ دی توسط دستگاه های مختلف مخالف هستم چرا که این روز متعلق به ملت است. مردم باید در این خصوص اقدام کنند و دستگاه ها فقط باید زمینه ی آن را ایجاد کنند.
 
 
 
 
 
 
بصیرت مردم خوزستان
 
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان با بیان اینکه هفتم دی دقیقاً یک روز پس از اتفاقات تلخ فتنه ۸۸ است، گفت: راهپیمایی آن روز، حضور به موقع جریان نخبگانی و توده ای انقلابی را در استان خوزستان نشان می دهد البته این اتفاق فقط مختص به هفتم دی نبوده است بلکه در جریانات دیگری نیز شاهد این نوع رویدادها بوده ایم.
 
وی با اشاره به حادثه چهارشنبه سیاه اهواز در ۲۷ دی ماه سال ۵۷، عنوان کرد: سه شنبه یک روز قبل از چهارشنبه سیاه «شاه ملعون» با وضعیتی ذلیلانه از کشور فرار کرده بود. مرحوم آیت الله خزعلی که انصافاً خدمات زیادی به انقلاب داده اند، هنگام سخنرانی در مسجد صاحب الزمان (عج) کوی انقلاب اهواز، خبر فرار شاه را اطلاع رسانی کردند و مردم شادمان به خیابان ها ریختند.
 
شهباز ادامه داد: بر همین اساس نیز جامعه روحانیت اهواز مصوباتی را در نظر گرفت که یک اجتماع بزرگ مردم در حسینیه اعظم اهواز برپا کنند.
 
وی افزود: هنگام قرائت این مصوبات، خبر حرکت تانک‌ها به سوی حسینیه داده شد و پس از دقایقی تانک‌ها حسینیه را به رگبار بستند و موجب به شهادت رساندن تعدادی از مردم شدند.
 
رئیس حوزه هنری بیان کرد: همان روز که این اجتماع بزرگ در حال برگزاری است استاندار را به تهران احضار می کنند و نماینده وزیر کشور به استان خوزستان می‌آید و می‌گوید که استاندار در همان تهران عزل شده است و برخورد می‌کنیم، می خواهم بگویم که رژیم پهلوی هم تحت تاثیر این بصیرت قرار گرفته بودند.
 
عشق به امام حسین فتنه سال ۸۸ را کور کرد
 
شهباز عنوان کرد: این روز نیز در تاریخ انقلاب، روزی مهم و اثرگذار بوده، نباید فراموش شود که در زمان شاه این اجتماع برجسته برگزارشده و این یک فرهنگ در خوزستان است؛ زمانی که در مورد دین و به خصوص امام حسین (ع) اقدامی صورت می گیرد به سرعت به این موضوع واکنش نشان می‌دهند و یک اجتماع متحد را شکل می دهند.
 
وی در پایان گفت: هفت دی نقطه اوج این نگاه و بصیرت است از این رو حوزه هنری یک کارت پستال با المان های این روز طراحی و تهیه می کند تا یوم الله ۷ دی در خوزستان با یک تصویر شاخص در ذهن ها ثبت و ماندگار شود.
 
 
پایان پیام/
 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!