حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
بنکداران اهواز در محاصره انباشت پسماند
یکی از غرفه‌دار بنکداران مطرح کرد:

بنکداران اهواز در محاصره انباشت پسماند

یکی از غرفه‌داران گفت: با وجود شکایت‌های مکرر فروشندگان هیچ اقدام عملی از سوی شهرداری برای جمع‌آوری پسماند در مجتمع بنکداران اهواز انجام نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از خبرگزاری فارس؛ مجتمع بنکداران اهواز شامل بیش از ۳۰۰ غرفه توزیع و عرضه مواد خوراکی و بهداشتی است و به‌عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مرکز توزیع مواد غذایی در استان خوزستان شناخته می‌شود. این مجموعه نقش حیاتی در زنجیره تأمین مواد غذایی از مزرعه تا سفره مردم ایفا می‌کند و بخش عمده‌ای از نیازهای اساسی شهروندان خوزستانی را پوشش می‌دهد. 

این مجتمع محل اصلی عرضه میوه، سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی و سایر مواد پروتئینی است. بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره‌بار و حتی مغازه‌های محلی از این مرکز کالاهای خود را تهیه می‌کنند، بنابراین سلامت و کیفیت محصولات عرضه شده در این مجتمع و توجه به بهداشت محیط این منطقه مستقیماً بر سلامت عمومی افراد جامعه تأثیرگذار است. 

درعین‌حال باتوجه‌به وسعت خوزستان و پراکندگی جمعیت، مجتمع بنکداران اهواز به‌عنوان یک هاب مرکزی عمل می‌کند که مواد غذایی را به تمام شهرها و روستاهای استان توزیع می‌کند و بی‌توجهی به‌سلامت محیط‌زیست منجر به تهدید امنیت بهداشتی مواد غذایی در سطح منطقه شود.

انباشت پسماند در قلبِ اقتصاد غذایی خوزستان

چندی است که عدم جمع‌آوری پسماند به یکی از اصلی‌ترین معضلات در این مجموعه تبدیل شده است. عدم جمع‌آوری به‌موقع زباله‌ها توسط شهرداری منجر به انباشت زباله در اطراف مجتمع شده است و این کم‌کاری در حالی صورت‌گرفته است که پرداخت عوارض توسط مردم و فروشندگان به شهرداری اهواز به‌موقع انجام شده است. 

علی عباسی یکی از غرفه‌داران با اشاره به اینکه شهرداری به وظیفه‌ای که در قبال جمع‌آوری زباله‌ها دارد عمل نمی‌کند، اظهار کرد: ازآنجاکه این مجتمع تأمین‌کننده اصلی مواد غذایی در سطح استان است، تداوم آلودگی محیطی، سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد. در حال حاضر تجمع زباله‌ها نه‌تنها بوی نامطبوع ایجاد کرده، بلکه باعث جذب حشرات و جوندگان موذی شده که به داخل غرفه‌های مواد غذایی نفوذ می‌کنند. 

وی افزود: اداره بهداشت به دلیل وضعیت نامناسب مجتمع، به غرفه‌داران مواد غذایی اخطارهای مکرر می‌دهد، اما این در حالی است که مشکل اصلی، کوتاهی شهرداری در جمع‌آوری زباله‌ها است. این تناقض مدیریتی باعث فشار مضاعف بر فروشندگان شده، درحالی‌که مقصر اصلی، سیستم نظافتی شهرداری است.

محمد حزباوی یکی دیگر از غرفه‌داران نیز در این باره گفت: به دلیل تجمع زباله‌ها و پسماندهای غذایی، تعداد سوسک، موش و دیگر آفات در محیط بنکداران افزایش‌یافته است. این مسئله نه‌تنها برای فروشندگان، بلکه برای مشتریانی که از نقاط مختلف خوزستان برای خرید مراجعه می‌کنند، تهدید جدی محسوب می‌شود.

سوزاندن لاستیک و زباله در جوار مرکز پخش مواد غذایی

وی ادامه داد: علاوه بر زباله‌های معمولی، تخلیه نخاله‌های ساختمانی در پشت مجتمع بنکداران نیز مشکل دیگری است که به آن توجهی نمی‌شود. حتی در برخی موارد، شاهد آتش‌زدن لاستیک و مواد پلاستیکی در این منطقه هستیم که دود سیاه و سمی تولید می‌کند و سلامت مردم را بیشتر به خطر می‌اندازد.

این غرفه‌دار عنوان کرد: باوجود شکایت‌های مکرر فروشندگان و مردم، هیچ اقدام عملی از سوی شهرداری و دیگر نهادهای مسئول انجام نشده است. این بی‌توجهی نشان‌دهنده ضعف مدیریت شهری در حل مشکلات اساسی شهروندان است. 

وی این را هم گفت که برای حل این بحران، شهرداری باید به‌صورت فوری سامانه جمع‌آوری زباله را اصلاح کند و بر نظافت مستمر مجتمع نظارت داشته باشد. همچنین، برخورد قانونی با تخلیه‌کنندگان نخاله و زباله‌سوزان ضروری است. 

محمدرضا شکری یکی دیگر از غرفه‌داران مواد غذایی در مجموعه بنکداران اهواز افزود: اداره بهداشت نیز باید به‌جای فشار بر غرفه‌داران، با شهرداری و نهادهای مربوطه تعامل جدی‌تری داشته باشد تا مشکل از ریشه حل شود. نظارت مستمر بر وضعیت بهداشتی مجتمع می‌تواند از گسترش آلودگی جلوگیری کند. 

وی ادامه داد: باتوجه‌به اهمیت مجتمع بنکداران در تأمین مواد غذایی خوزستان، استانداری و شورای شهر باید به این موضوع ورود کنند و با اختصاص بودجه و نیروی انسانی کافی، این معضل را به‌صورت اساسی حل کنند چرا که ادامه این وضعیت، سلامت مردم و اقتصاد منطقه را به خطر خواهد انداخت.

علیرضا خضری، کارشناس بهداشت محیط‌زیست گفت: «انباشت پسماند در مراکز عرضه مواد غذایی، به‌ویژه در مقیاس گسترده‌ای؛ مانند مجتمع بنکداران اهواز، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی به شمار می‌رود. آلودگی‌های میکروبی ناشی از زباله‌ها می‌توانند از طریق تماس غیرمستقیم وارد چرخه مصرف شوند و باعث شیوع بیماری‌های عفونی شوند.» 

 مجتمع بنکداران که در منطقه مهدیس اهواز واقع شده است این مجموعه؛ شریان حیاتی اقتصاد غذایی خوزستان محسوب می‌شود؛ ازاین‌رو حفظ کارکرد بهینه آن نیازمند توجه ویژه مسئولان استانی و ملی است، چرا که هرگونه اختلال در فعالیت آن می‌تواند پیامدهای گسترده اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی برای کل استان به همراه داشته باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!