حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
اقتدار انقلاب در سپاه
یادداشت؛

اقتدار انقلاب در سپاه

فعال رسانه‌ای در یادداشت خود نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این پدیده شگفت‌انگیز انقلاب، به فرمان تاریخی امام خمینی(ره) در هنگامه ناامنی‌ها و تهدیدهای پیچیده داخلی و خارجی، متولد شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ سید تاج‌الدین ایزدگشب کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه در یادداشتی به رهیاب نوشت: پس از ظهور و استقرار انقلاب اسلامی معجزه ی بزرگ عصر حاضر، تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دستور بزرگ معمار نظام جمهوری اسلامی، دومین معجزه ی بزرگ رقم خورد.

اگر بخواهیم به عوامل چرایی تشکیل سپاه به عنوان مولود اعجاب انگیز عصر اخیر بپردازیم باید گفت؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران با چالش‌های امنیتی گسترده‌ای مواجه بود که به موارد ذیل می‌توان اشاره کرد؛

ضعف دستگاههای امنیتی پیشین: ساختارهای باقیمانده از رژیم پهلوی نظیر ساواک و ارتش، به دلیل وابستگی به نظام گذشته، مورد اعتماد نبودند.  

تهدیدات داخلی و خارجی: گروه‌های مسلح ضدانقلاب «مانند سازمان مجاهدین خلق»، تجزیه طلبان در کردستان و خوزستان، و خطر کودتا توسط قدرت‌های خارجی، امنیت کشور را تهدید می‌کردند. 

  نیاز به نیرویی وفادار به اصول انقلاب: امام خمینی (ره) بر ایجاد نهادی تأکید داشت که مستقیماً تحت نظارت رهبری عمل کند و از «حکومت اسلامی» دفاع نماید.  

این عوامل منجر به صدور فرمان تاریخی امام خمینی در دوم اردیبهشت ۱۳۵۸ برای تأسیس رسمی سپاه پاسداران شد.

برای اینکه به عمق تفکر شکل‌گیری چنین نهاد پر رمز و رازی و شجره طیبه‌ای پی ببریم باید به علت غایی آن که همانا حفاظت از انقلاب و دستاوردهای آن است پرداخته شود سپس به برکات و نتایج مطلوب این شاهکار بزرگ اشاره شود.

پرواضح یکی از اهداف اصلی سپاه، حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن بود. پس از پیروزی انقلاب، تهدیداتی از سمت افراد و گروه‌های ضدانقلاب وجود داشت که امنیت و ثبات کشور را به خطر می‌انداخت.

دومین علت؛ تأمین امنیت ملی: سپاه به‌عنوان یک نیروی نظامی و انقلابی تأسیس شد تا به دفاع از کشور در برابر تهدیدات داخلی و خارجی بپردازد. جنگ تحمیلی عراق به ایران در سال‌های اول انقلاب، نیاز به یک نیروی منسجم و کارآمد برای مقابله با این تهدید را بیش از پیش نمایان کرد.

سومین علت مشارکت در سازندگی: سپاه در کنار فعالیت‌های نظامی، به فعالیت‌های اجتماعی، عمرانی و سازندگی در مناطق محروم و آسیب‌دیده نیز پرداخته و در این راستا نقش مهمی ایفا کرده است.

چهارمین علت مدیریت بحران‌ها: با توجه به مسائل و بحران‌های مختلفی از جمله بلایایی طبیعی و حوادث غیر طبیعی که پس از انقلاب به وجود آمد، سپاه نقش کلیدی در مدیریت بحران‌ها و بروز پاسخ سریع به تهدیدات ایفا کرد.

پنجمین علت همراهی با مردم: یکی از ویژگی‌های برجسته سپاه، نزدیکی و تعامل با مردم و جامعه در مواقع بحران‌ است.

نویسنده: سید تاج‌الدین ایزدگشب کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!