در گفتگو با «رهیاب»؛
امام خمینی معمار منظومه مقاومت بود
فرمانده سپاه خوزستان گفت: امام خمینی مقاومت را در هیئت یک مکتب مطرح کرد و در برابر طاغوتها مقاومت خودش را به رخ همه دنیا کشید و رزمندگان نیز این راه را از ایشان آموختند.
سردار حسن شاهوارپور در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاعرسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: روز اول جنگ مقاومت از سوی مردم خوزستان شکل گرفت؛ اما دشمنی که برنامهریزی کرده بود سهروزه خوزستان را اشغال کند، ۳۵ روز پشت دروازههای خرمشهر گرفتار شده و تلفات سنگینی بر آنها وارد شد.
وی با بیان اینکه دشمن بعثی از پنج محور وارد مرزهای خوزستان شد، افزود: یکی از محورها به سمت آبادان و خرمشهر بود که لشکر سه زرهی و یک تیپ مکانیزه به همراه نیروهای پیاده بعثی وارد خرمشهر شدند در حالی که در روزهای اول برنامه مدون برای مقاومت نداشتیم؛ ولی با تکیه بر روحیه جهادی و انقلابی که در مردم و پاسداران، ارتشیها و بسیجیان، هستههای مقاومت در استان شکل گرفت.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) گفت: عملیات آزادسازی سوسنگرد، ویژگیهای بارزی داشت که آن را از سایر عملیاتها متفاوت کرد، هدف دشمن در آن زمان تصرف خوزستان بود، اما هنگامیکه در پیشروی به خرمشهر و جبهه شمال موفق نشد و تمرکز آنها به سمت جبهه مرکزی و شهر سوسنگرد رفت.
شاهوارپور ادامه داد: بعثیها اولینبار در ششم مهر ۱۳۵۹ یعنی هفت روز پس از شروع جنگ، سوسنگرد را به اشغال خود درآوردند و بهسوی اهواز حرکت کردند، لشکر ۹ زرهی دشمن با سرعت بهطرف اهواز پیشروی میکرد؛ اما مقاومت و پایمردی رزمندگان و کمکهای مردمی باعث شد بهرغم رسیدن به ۲۵ کیلومتری اهواز در شهر حمیدیه متوقف شود.
فرمانده سپاه خوزستان با اشاره به دستور امام خمینی (ره) گفت: با رسیدن واحدهای زرهی دشمن به شمال اهواز، امام خمینی (ره) خطاب به جوانان اهوازی اعلام کردند «مگر جوانان اهوازی مُردهاند که دشمن شهرشان را اشغال کند». وقتی پیام امام به رزمندهها ابلاغ شد، شهید علی غیوراصلی، از نیروهای زبده ارتش که به عضویت سپاه درآمده بود، تعداد اندکی از رزمندگان را بسیج کرد تا طی یک عملیات چریکی، نیروهای عراقی را از شمال اهواز فراری بدهند.
شاهوارپور بیان کرد: این عملیات که از آن با عنوان شبیخون «غیوراصلی» یاد میشود که منجر به عقبنشینی ۶۵ کیلومتری نیروهای دشمن در شهر حمیدیه تا پشت شهر بستان شد.
وی ادامه داد: در خلال این عقبنشینی، سوسنگرد تنها سه روز پس از اولین اشغال آزاد شد. اما علی غیوراصلی در حین عملیات شناسایی برای تعقیب دشمن بعثی به شهادت رسید؛ چون نیروی عمدهای در این منطقه وجود نداشت تا مانع ورود مجدد دشمن به خاک کشورمان شود، بعثیها پس از مدتی، راهرفته را بازگشتند و سوسنگرد برای دومین بار در خطر اشغال قرار گرفت.
شاهوارپور اضافه کرد: دشمن با اشغال شهر مرزی بستان و دهلاویه خود را به پشت سوسنگرد از محور غربی شهر و از سوی دیگر با عبور از رودخانه کرخه کور خود را به جاده اصلی سوسنگرد به اهواز رسانده و با قطع نمودن این جاده در ابوحمیظه در روز بیست و سوم مهرماه از سمت شرق وارد شهر شد بدین ترتیب شهر از سه محور شرق، غرب و جنوب محاصره شد و بخش عمدهای از شهر هم به اشغال دشمن درآمد.
فرمانده سپاه خوزستان عنوان کرد: در آن هنگام حدود ۳۰۰ نفر از رزمندگان سپاه و بسیج که از شهرهای مختلف خود را برای دفاع از این شهر رسانده بودند و نیروهای بومی عربزبان در سوسنگرد مقاومت میکردند.
وی ادامه داد: با شدتگرفتن محاصره سوسنگرد، نیروهای داخل شهر به فرماندهی سرلشکر شهید اسماعیل دقایقی فرمانده سپاه این شهر و سردار شهید علی تجلایی به مقابله با دشمن پرداختند؛ ولی از آنجایی که عراقیها ابوحمیظه را اشغال کرده و با قطع جاده مواصلاتی به اهواز امکان پشتیبانی از رزمندگان عملاً ناممکن بود و رسوخ برخی از نیروهای دشمن به داخل شهر، وضعیت مدافعان را هر لحظه وخیمتر میشد.
شاهوار پور عنوان کرد: در چنین شرایطی اخبار محاصره سوسنگرد و وضعیت وخیم رزمندگان که هر آن امکان قتلعام آنها میرفت توسط آیتالله خامنهای بهعنوان نماینده حضرت امام در شورایعالی دفاع و آیتالله شهید مدنی به اطلاع حضرت امام رسید. از این رو ایشان اعلام کردند: «سوسنگرد باید تا فردا آزاد شود».
فرمانده سپاه خوزستان خاطرنشان کرد: وقتی امام خمینی دستور آزادسازی را صادر کرد، سوسنگرد طعم پیروزی را چشید و این اولین عملیاتی بود که ارتش و سپاه و بسیج و نیروهای نامنظم شهید چمران و عشایر غیور سوسنگرد در آن یک عملیات مشترک را تجربه کردند و نشان دادند که نیروهای سپاه و ارتش و نیروهای بسیج مردمی میتوانند با اتکا به نیروی لایزال دشمن را ناکام کنند.
وی افزود: عملیات آزادسازی سوسنگرد جایگاه بسیار بالایی دارد و آزادسازی آن سرنوشت جنگ را تغییر داد و اجازه نداد دشمن به هدف خود یعنی فتح اهواز دست پیدا کند.
فرمانده سپاه خوزستان گفت: بزرگداشت چنین عملیات بسیار پیچیده و راهبردی در ارتش اهمیت ویژهای دارد تا نسل جوان ارتش با ابعاد مختلف این نبرد آشنا شوند.
شاهوارپور با یادآوری اینکه ملت ایران در زمان جنگ تنها، تحریم و فاقد امکانات بود، ادامه داد: با رهبری امام در برابر دشمن یاد گرفتیم که چگونه مقابله و برخورد کنیم و در این راه، مهم بود که به تکلیف عمل کنیم.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) با اشاره به اینکه راهبرد نظام و امام، پشتیبانی و برقراری ارتباط با ملتهای مظلوم بوده است، عنوان کرد: امنیت رژیم صهیونیستی بسیار متزلزل بوده و با حملات وحشیانه همانگونه که قبلاً نتوانسته لبنان را تسلیم کند این بار نیز شکست میخورد.
این مقام مسئول تکلیف عموم مردم را عدم بیتفاوتی به حوادث و دفاع از مظلوم عنوان کرد و گفت: قطعاً آنچه که پابرجا میماند خون مظلوم شهیدان است.
انتهای خبر/