حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
انتخابات آمریکا بفرمایید دموکراسی
یادداشت؛

انتخابات آمریکا بفرمایید دموکراسی

کارشناس و مسائل تحلیلگر رسانه‌ای در یادداشت خود نوشت: انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده با همه غوغاسالاری رسانه‌های غربی، نظرسنجی‌های نمایشی و تحلیل‌های مختلف، ترامپ گزینه سیاست‌های حاکمه آمریکا به کاخ سفید برگشت!

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ سید تاج‌الدین ایزدگشب کارشناس و تحلیلگر رسانه در یادداشتی نوشت: انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده با همه غوغاسالاری رسانه‌های غربی، نظرسنجی‌های نمایشی و تحلیل‌های مختلف به پایان رسید و ترامپ گزینه سیاست‌های حاکمه آمریکا و لابی‌های سیاسی یهود به کاخ سفید برگشت!

فارغ از اینکه ترامپ فاسد‌ترین رهبر آمریکا با ده‌ها پرونده مالی و اخلاقی است و همچنان با پرونده غیر مختومه در دادگاه و دیوان عالی ایالات متحده ، در مسند بالاترین مقام این نظام قرارگرفته، با دموکراسیِ آمریکایی کار داریم که مضحک‌ترین و غیر مردمی‌ترین انتخابات در آن تأمل برانگیز و هویداست.

رهبر انقلاب در این باره فرموده‌اند: امروز در دنیای دموکراسی که انتخابات در آن جاها انجام میگیرد و پرچم دموکراسی را این‌ها بلند می‌کنند، آنچه وجود ندارد، «رضی العامّة» است؛ مسئله، صوری است؛ در واقع غالباً اینجور است. در کشور آمریکا اینجور است، در کشورهای معروف دموکراسی دنیا اینجور است. پشت سرِ این کسانی که می‌آیند وارد میدان انتخابات می‌شوند و مبارزه‌ی انتخاباتی می‌کنند، گروه‌هایی از جبهه‌ی خاصه وجود دارند؛ یعنی سرمایه‌دارها، کمپانیدارها، متنفذین مالی، باندهای عظیم مالی؛ این‌ها هستند که دارند کارها را روبه‌راه می‌کنند؛ با تبلیغات گمراه‌کننده و با روش‌های گوناگون، آراء مردم را به این سمت و آن سمت می‌کشانند. در واقع، دعوا بین کمپانیدارهاست؛ دعوا بین آراء مردم نیست؛ یک چیزِ تخیلی است. در واقع، حکومت دموکراسی در آن‌ جاها حکومت اقلیت است؛ حکومت خواصی است که خواص بودن آن‌ها، نخبه بودن آن‌ها، به خاطر امکانات مالی فراوان آن‌هاست؛ این‌ها هستند که دارند سیاستگذاری می‌کنند.

در دموکراسیِ آمریکایی مردم در انتخاب رئیس‌جمهور و معاون و کابینه هیچ نقش مستقیمی ندارند حتی برای انتخابات آن مجمع برگزینندگان یا «الکترال کالج‌ها» که به اذعان بسیاری از تحلیلگران غربی نقش سرمایه داران و کمپانی داران بزرگ پر رنگ تر از مردم در تعیین آن‌هاست.

روزنامه «گاردین» در گزارشی به این سیستم انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نیز پرداخت که در آن نگرانی مردم این کشور را نسبت به «نوع دموکراسی آمریکایی» برجسته می‌کند!

اما آنچه مقصود اصلی نگارنده است آنجاست که دموکراسی در روز روشن و در مقابل دیدگان جهانیان ذبح می‌شود و آن این است که در رقابت‌های انتخاباتی ایالات متحده اگر رئیس‌جمهور منتخب، برنده بیشترین تعداد آرای مردمی در کشور باشد معیار پیروزی نیست چرا که این «مجمع برگزینندگان » هستند که پیروز نهایی را اعلام می‌کنند!

حالا جالب است بدانیم؛ در همین احوال اگر در ایالتی نامزدی یک رأی بیشتر نسبت به رقیب داشته باشد کل آراء الکترال همان ایالت به سبد رأیش افزوده می‌شود و لو اینکه مردم آن ایالت اکثریت با نامزد رقیب موافق باشند!

سوال؛ آیا نظر الکتورها تماما با نظر اکثریت مردم آن ایالت همسوست؟

خیر، در بسیاری از ایالت‌های الکتورهای غیرمتعهد یا غیر وفادار بر خلاف رأی مردم انتخاب می‌کنند!

سوال؛ رأی مردم چه می‌شود؟

رأی مردم تنها برای مشروعیت بخشی به انتخابات است و گرنه چرا باید در پنج انتخابات آمریکا رای الکترال‌ها بر رأی مردم ارجحیت داشته باشد!

مع الوصف؛ به نظر نگارنده کشوری که رسانه‌هایش شبانه روز جمهوری اسلامی ایران را متهم به انتخابات انتصابی و نمایشی می‌کنند خود اینگونه آشکارا دموکراسی را ذبح می‌کند و حرف از آزادی بیان و حقوق شهروندی میزند!

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از