حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
ایران در شاهراه اقتصاد جهانی ایستاده است
معاون سیاسی سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان:

ایران در شاهراه اقتصاد جهانی ایستاده است

معاون سیاسی سپاه استان خوزستان با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیکی ایران گفت: ایران با برخورداری از ذخایر عظیم زیرزمینی و قرار گرفتن در شاه‌راه‌های جهانی، توان تبدیل تهدیدها به فرصت را دارد.

بهمن شهریاری در گفتگو با گروه سیاسی خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»؛ پیرامون موقعیت ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامی ایران و ظرفیت‌های راهبردی آن اظهار کرد: خداوند ایران را در جغرافیایی قرار داده که برخوردار از بیشترین ذخایر زیرزمینی و معدنی، و یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های حیاتی جهان است؛ آبراه‌هایی که مورد نیاز شرق و غرب جهان‌اند. ایران در گذشته تاریخی، جاده ابریشم بوده و امروز نیز در مسیر طرح «یک کمربند، یک جاده» قرار دارد؛ طرحی که شرق آسیا را به غرب اروپا متصل می‌کند.

وی افزود: ما از منظر بین‌المللی در موقعیت ممتازی قرار داریم که مسیر ارتباطی چهار قاره را پوشش می‌دهد. این جایگاه جغرافیایی، نه‌تنها از منظر اقتصادی بلکه در معادلات استراتژیک جهانی حائز اهمیت است. ایران اسلامی در بُعد ژئوپلیتیکی، جغرافیای اقتصادی و حتی از نظر ژنتیکی، جایگاهی دارد که هر کشوری برای رسیدن به منافعش باید با آن تعامل کند یا فشار وارد نماید.

معاون سیاسی سپاه حضرت ولی‌عصر (عج) خوزستان گفت: این قدرت خدادادی جغرافیا، در تاریخ ایران همواره وجود داشته، اما همه حاکمان از آن بهره نگرفته‌اند. بسیاری از شاهان در برابر تهاجمات و جنگ‌ها شکست خوردند؛ به‌ویژه در ۲۰۰ سال اخیر. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران در هیچ جنگی شکست نخورده و این حاصل استفاده درست از موقعیت‌ها و ظرفیت‌های داخلی است.

وی ادامه داد: یکی از مؤلفه‌های برجسته انقلاب اسلامی، مردمی‌بودن آن است. برخلاف دیگر انقلاب‌ها مانند انقلاب فرانسه که پس از مدتی توسط نخبگان مصادره شد، امام خمینی (ره) انقلاب را در اختیار مردم قرار داد. با اولین رفراندوم، فرمان انقلاب را به مردم سپرد و تاکنون این فرمان در دستان مردم باقی مانده است. مردم همچنان پای انقلاب هستند، حتی زمانی که برخی مسئولان کم‌کاری می‌کنند.

شهریاری تأکید کرد: آنچه تفاوت جدی ایجاد کرده، قدرت بسیج‌گری انقلاب اسلامی است. در تاریخ ایران، بسیج‌گری در دوران شاهان وجود نداشت. در زمان جنگ تحمیلی، مردم از اقصی نقاط کشور مانند کرمان، مازندران و دیگر مناطق، به‌صورت خودجوش وارد میدان شدند؛ حتی شناسنامه‌ها را دست‌کاری کردند تا به جبهه‌ها برسند. این در حالی است که در دوران پادشاهان، چنین حضور گسترده مردمی دیده نشد.

وی اضافه کرد: هنوز هم روحیه بسیج‌گری در جامعه زنده است. نمونه‌های آن را می‌توان در واکنش‌های سریع مردمی هنگام حوادث دید؛ از کمک به مردم در انفجارها تا رساندن شربت به صفوف پمپ‌بنزین در گرمای تابستان. این، نشان از آن دارد که مردم مؤلفه «بسیج» را به قدرتی عملیاتی تبدیل کرده‌اند؛ همان‌گونه که امام حسین (ع) در عاشورا چنین کردند.

شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر آمریکا بخواهد فشار بیشتری وارد کند، یکی از اهرم‌های قدرت ایران، تنگه هرمز است. حدود ۳۵ درصد نفت جهان از این تنگه عبور می‌کند. اگر ایران تصمیم بگیرد عبور کشتی‌ها را برای بازرسی، حتی به‌صورت جزئی محدود کند، اقتصاد جهانی با اختلال جدی مواجه می‌شود. کشتی‌های نفتکش بزرگ، معطل نظارت جمهوری اسلامی ایران خواهند شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا بیش از ۳۲ پایگاه نظامی در منطقه دارد که با قراردادهایی با کشورهای حاشیه خلیج فارس تأسیس شده‌اند. این پایگاه‌ها امنیت این کشورها را تأمین نمی‌کنند، بلکه زمینه غارت آن‌ها را فراهم کرده‌اند. انقلاب اسلامی در سال ۵۷ آمریکا را از ایران بیرون کرد و اکنون در حال بیرون‌کردن او از کل منطقه است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!