حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
با پول می‌شود هر کاری کرد
مدارس غیرانتفاعی با بنگاه‌های اقتصادی؛

با پول می‌شود هر کاری کرد

امروزه جایگزین‌شدن روابط مالی به‌جای رابطه تحصیل و علم‌آموزی و سایه افکندن آن بر سیستم آموزشی کشور معضلی جدی برای آینده کشور است.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از شبکه اطّلاع‌رسانی «راه دانا»؛ بحث بر سر آموزش‌وپرورش و همچنین رایگان بودن تحصیل مقوله‌ای است که چندین دهه بر سر اساس و بنیاد آن مباحثه و تبادل نظر شده است.

همچنین به‌غیراز آن تغییر مداوم و هرچند یکبار سیستم آموزشی در مدارس ایران بعضاً معضل آموزش اصولی و پایه‌ای در کشورمان شده است که مکرراً باید کتاب‌های جدید، مقطاع جدید و سیستم آموزشی جدید طرح‌ریزی و به اجرا در آید و همچنین دوره‌های آموزش ضمن خدمت که معلمان باید در آن شرکت کنند تشکیل شود.

اما یکی از ویژگی‌های سیستم آموزشی ایران دارابودن مدارس غیرانتفاعی است. مدارسی که می‌توانست کیفیت آموزشی و علمی دانش‌آموزان را افزایش دهد؛ اما در کمال تأسف منبعی برای درآمد مسئولان آن و همچنین مرکزی برای صدور نمرات و مدارک فله‌ای شده است.

با پول هر کاری می‌شود کرد

امروزه هرکسی که نتواند در مدارس دولتی نمره بگیرد و یا از مدارس دولتی به هر دلیلی اعم از تحصیلی و انضباطی اخراج شده و یا در آن مدارس ثبت‌نام نشوند به مدارس غیرانتفاعی به‌عنوان مراکزی مطمئن و امن برای فارغ‌التحصیل شدن از تحصیل و یا به عبارت بهتر صدور مدرک مراجعه می‌کنند. چه بسیار کسانی که به کمک این مراکز و صدالبته به واسطه جیب پدرشان توانستند مدارک دیپلم خویش را با معدل‌های بالاتر از دانش‌آموزان درس‌خوان اخذ کنند.

مادی‌گرا بودن در آموزش و تحصیل و ورود پول به رابطه مقدس تدریس و تحصیل یکی از فاجعه‌بارترین اقداماتی است که نتایج فوق‌العاده منفی در سطح سواد و علم جامعه گذاشته و باعث بارآمدن افرادی بی‌سواد اما با مدارکی که می‌توان آنها را نوعی تقلب آموزشی عنوان کرد می‌شود.

افرادی که باوجود آمدن مؤسسات غیرانتفاعی دانشگاهی نیز به آنجا رفته و در عین بی‌سوادی صاحب مدرک کاردانی و کارشناسی می‌شوند و اقدامات اخیر که ثبت‌نام بدون آزمون در مؤسسات غیرانتفاعی و دانشگاه‌های آزاد انجام می‌پذیرد افراد پرمدعایی را پرورش می‌دهد که در آینده به واسطه داشتن بند پ مدعی تصاحب شغل‌ها و مناصب بعضاً تأثیرگذار اداری شده و معضلی برای جامعه درحال‌توسعه ما می‌شود.

چرا که این‌چنین افراد که خود از سواد و علم کافی برخوردار نیستند سعی در گسترش کذایی سواد و مدارک تحصیلی خواهند کرد و پشتیبان این‌چنین اقداماتی خواهند بود. اقداماتی که با اصل آموزش‌وپرورش و تربیت افراد باسواد و با علم کاربردی منافات دارد.

مدارس غیرانتفاعی فاقد محوطه برای ورزش، آزمایشگاه و کلاس‌های استاندارد هستند

متأسفانه، امروزه این قضیه در کشورمان و به‌تبع آن در آذربایجان غربی در حال گسترش و فزونی است و امروزه شاهد برپاشدن مؤسسه‌هایی مالی به‌عنوان مدارس غیرانتفاعی هستیم.

مدارسی که قبلاً خانه بوده و ابتدایی‌ترین امکانات را برای تبدیل‌شدن به محیط آموزشی اعم از محوطه برای ورزش، آزمایشگاه، کلاس‌های استاندارد و... ندارند و تنها مکانی شده‌اند برای اخذ هزینه از والدین دانش‌آموزان بعضاً درس نخوان. والدینی که با هزار و یک آرزو امیدوار به آینده فرزندانشان هستند و وقتی می‌بینند فرزندانشان توانایی رقابت با دیگر دانش‌آموزان در مدارس دولتی را ندارند به هر امری سر می‌نهند و حاضرند برای سواددار شدن فرزندشان به هر دری بزنند! و به سراغ بنگاه‌های اقتصادی گوشه‌وکنار شهر روی‌آورند.

همچنان در تحصیلات عالی نیز این‌کار ادامه پیدا می‌کند و معضلات و مشکلات متعددی به وجود می‌آید.

ضرورت ورود آموزش‌وپرورش و ایفای نقش ذاتی آن

اما با نهایت تأسف بحث تحصیل رایگان تقریباً رفته‌رفته از جامعه ایرانی در حال رخت بستن است و مدارس غیرانتفاعی از یکسو و همچنین اخذ شهریه‌های کهکشانی از طرف مدارس دولتی که با عبارات شاهد، هیئت‌امنایی و... شناخته می‌شوند مهر تصدیقی بر نوشتار ما هستند که زنگ خطری جدی برای آینده این مملکت است.

فارغ از همه اینها آموزش‌وپرورش باید دراین‌خصوص ورود و به‌طورجدی عملکرد مدارس غیرانتفاعی و بحث صدور مدرک و نمره‌دهی را کنترل کند و با بازرسی‌های مداوم و عملی به وظیفه ذاتی خویش که تربیت نسلی باسواد است دست یابد تا بتوانیم همه دست در دست هم در راه توسعه کشورمان گامی برداشته و پرچم ایران را بر بلندای قله‌های افتخار به اهتزاز درآوریم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از