معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده:
خردهفرهنگها نیازمند توجه بومیاند
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: کاهش آسیبهای اجتماعی از دغدغههای مهم دولت چهاردهم است و فعالان اجتماعی بومی باید برای مقابله با پدیدهها و خردهفرهنگها وارد عمل شوند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب»؛ زهرا بهروزآذر شامگاه گذشته در آستانه سفر رئیسجمهور به خوزستان با حضور در اهواز و بازدید از یکی از مراکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی خوزستان اظهار کرد: خرسندیم که امروز توانستم در این بخش از سفر از مرکز کنترل آسیبهای اجتماعی بهزیستی بازدید داشته باشم و قطعاً یکی از دغدغه جدی ما نیز موضوع کاهش آسیبهای اجتماعی است.
وی افزود: آسیبهای اجتماعی حوزه زنان متأسفانه بخشهای زیادی دارد و شاید راهحل رفع تمامی مشکلات را ندانیم؛ اما باید جامعه مدنی، مؤسسات خیریه و متخصصین این حوزه برای رفع مشکلات این قشر آسیبدیده به ما کمک کنند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: برای رفع آسیبهای اجتماعی زنان و تمامی عواملی که دختران و زنان جوان ما را راهی این مراکز میکند؛ باید چارهاندیشی شود.
وی خاطرنشان کرد: توجه به این مراکز اولویت دولت است و تا جایی که میتوانیم، روشهای پیشگیری از آسیبها را باید با جدیت دنبال کنیم؛ همچنین با توجه به ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد باید تلاش کنیم تا شاهد کاهش آسیبها در حوزه زنان باشیم.
بهروزآذر تصریح کرد: یکی از ظرفیتهای بالایی که در این مراکز مشاهده شد، بحث بازتوانی و توانمندسازی زنان و دختران است که بی شک برای راهی کردن آنها به یک زندگی آرام، بدون خشونت و با امنیت بالا، مؤثر است.
وی بیان کرد: امیدوارم بتوانیم ظرفیت مشاغل خانگی و حتی کسبوکارهای خلاقانه را به این مرکز اضافه کنیم تا انگیزه آنها برای بازگشت به زندگی افزایش یابد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: اکنون حمایت از زنان و توانمندسازی آنها در لایحه بودجه دیده شده و امید است به تصویب برسد و گامهای مؤثری برای حمایت از جامعه زنان برداشته شود.
وی افزود: رویکرد دولت برای توانمندسازی زنان به طور کامل مثبت است و حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز جزو سیاستهای کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری است و همواره در بودجههای دولت، در اولویت است.
بهروزآذر یادآور شد: در حال حاضر درصد امید به زندگی در بخش زنان در کشور ما ۷۸ درصد است که باید همه تلاش کنیم که زنان بتوانند زندگی همراه با آرامش، رفاه و پایداری را در کنار سایر اعضای خانواده درسته باشند.
وی همچنین با اشاره به موضوع کودکهمسری گفت: در دو یا سه استان کشور به دلیل خردهفرهنگها، کودکهمسری مشاهده میشود که حل این موضوع قطعاً از تهران انجام نمیشود؛ بلکه توسط فعالان اجتماعی بومی خود این منطقه میتواند برطرف شود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: آنها با آدابورسوم و آیینها، ارزشها و باورهای این جامعه آشنا هستند و میتوانند از طریق گفتوگو و آگاهسازی از کودکهمسری جلوگیری کنند.
وی ازدواج به هنگام را یک رویداد خوب و ضروری عنوان کرد و گفت: این در حالی است که در پدیده کودکهمسری، پسر یا دختر هنوز به آگاهی کامل نرسیده و توان انتخاب یا شروع یک زندگی را ندارد؛ چراکه بهصورت ناخواسته وارد یک زندگی جدید شده است.
بهروزآذر تأکید کرد: قطعاً این خردهفرهنگها در کشور شیوع ندارد؛ اما حتی یک مورد هم زیاد است و باید حتماً متوقف شود و این موضوع تنها به دست خود مردم بومی این منطقه میسر است.
انتهای خبر/