یادداشت؛
خوزستان در انتظار تغییر
سفر رئیسجمهور به خوزستان فرصتی است تا مشکلات این استان کمبرخوردار حل شود. با توجه به بیکاری بالا و کمبود امکانات، مردم خوزستان انتظار تصمیمات مؤثر و عملی دارند تا عقبماندگیها جبران شود.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛مسلم غیبی فعال رسانهای در یادداشتی به «رهیاب» نوشت: تیترهای قلمبه سلمبه و تمجید از مردم بااستعداد و نجیب و القاب غرورآفرین اعم از پایتخت اقتصادی و منبع انرژی کشور و قطب کشاورزی و خطه پراستعداد و از این طیف تعاریف عامیانه و عوام پرست اینروزها در رسانهها، بهخصوص کانالها و پیجهای خبری خوزستان درباره سفر رئیسجمهور به خوزستان به وفور دیده میشود و در پاسخ باید گفت: عجب!!!
هرچند اغلب این تیترها واقعی و واقعیت است، اما خوزستان حداقل در این برهه دیگر نه نیازی به تعریف و تمجید دارد و نه وقتی برای تلف کردن با این اصطلاحات ناخوشایند. رتبه هفتم بیکاری در کشور برای خوزستان، قلب همه ایران باور نکردنی ولی واقعیست! و ای کاش که آن رسانهها که به هردلیلی و برهانی بدنبال ایجاد غرور کاذب در خوزستان هستند، در اندیشه حل ریشهای مشکلات خوزستان باشند و با مطالبهگری و معرفی کمبودها و نبودها به مسئولان از جمله رئیسجمهور و هیات همراه که دستشان برای برقراری عدالت امکانات در کشور باز است رسالت خود را به خوبی به جا آورند و به منفعت و روابط خود برای خوش آمدن فلانی و بهمانی نباشند.
حال رئیسجمهور، که بارها در مناظرهها و مصاحبهها بر رسیدگی متفاوتتر از همیشه به مناطق کمبرخوردار و مرزی از جمله خوزستان اصرار داشت، روز چهارشنبه سوم بهمنماه به این استان سفر میکند؛ انتظار آن است که تصمیماتی اتخاذ شود تا شاید جبرانی باشد بر عقب ماندگی امکانات خوزستان نسبت به دیگران استانهای پیشرفته و پرامکانات. تصمیماتی که یکی از آنها پیگیری دستور مقام معظم رهبری، یعنی طرح ۵۵۰ هزارهکتاری کشاورزی استان است و دیگر تصمیم حتما در اولویت قرار دادن استخدامیهای شرکتهای نفتی و فرآوردههای نفتی و امثالهم که سالهاست معضلی شده که نه دیده، نه شنیده و نه حتی حل میشود.
انتظار و اعتقاد مردم خوزستان از رئیسجمهور پزشکیان، متفاوت از انتظارشان از شهید جمهور آیتالله رئیسی نیست. شهید رئیسی که در مدت کمی سه مرتبه به خوزستان سفر کرد و از نزدیک شخصا به اغلب شهرستانهای استان سفر کرد تا هر آنچه را که باید ببیند و لمس کند و در همان شهرستان دستورات به معاونان و وزرای خود ابلاغ کرد و موجی از امید را در دل مردم ایجاد کرد که دارد بعد سالها به خوزستان نگاه دیگری میشود و حتما با آن روند بسیاری از نبودها، میآیند و مردم در خوزستان از رنجها و بیکاری فارغ میشوند. حال که شهید جمهور نیست، مردم از رئیسجمهور پزشکیان همان روال قبل در تصمیمات و پیگیریها در حل مشکلاتشان را میخواهند.
شاید تا چندسال پیش، حرکتهای پوپولیستی و تیتر روزنامه و رسانهها میتوانستند موج به راه اندازد و طیف و گروهای مردم را با خود همراه کند. اما حال تنها چیزی که میشود و میتوان امیدآفرینی کرد که بشود طمع آن را مزه کرد و در کف جامعه لمس کرد و در زندگی روزانه خود درک کرد. چیزی نه شبیه مصاحبه و وعده وعیدهای گذشته برخی از مسئولان. چیزی که شبیه آبگرفتگیهای خیاباناهواز در پس هر باران نباشد. چیزی که شبیه خیابانهای خاکی و بیِآسفالت یا بدآسفالت شهرستانهای بهخصوص مرزی نباشد. چیزی که شبیه در اولویت قرار دادن غیربومیها در پتروشیمیها نباشد. چیزی که شبیه به اجبار کوچ جوانان خوزستان به دیگر استانها نباشد.
خوزستان با همه اینها اما، هرگاه که لازم بود و لاز شد پای ایران و انقلاب بوده و هست. از روزهای ابتدایی جرقه انقلاب در اقدامات پارتیزانی انقلابیون در پیکار با رژیم پهلوی تا برچیده شدن بساط منافقین در شمال استان که آنها حساب ویژهای روی جغرافیای آن کرده بودند. و تا هشت سال دفاعی که مقدس شد چون خوزستان و خوزستانیها همه دردها و رنجها را در خود هضم کرد تا دیگر استانهای ایران در آرامش باشند.
ناگفتههای خوزستان آنقدر از گفته شدههای آن بیشتر است که شاید سالها بشود گفت و نوشت و جمله کم نیاورد. اما اکنون وقت گلایه و شکایت نیست وفتی حلوفصل است. و چه زمانی بهتر از حالا که رئیسجمهور و هیات وزیران به خوزستان سفر میکنند و میشود با کمک و بهرهگیری از نظر نخبگان و دلسوزان در کنار تصمیمسازان و نصمیمگیران استانی و در راس آن مدیران استانی چارهای اندیشیده شود تا سرعت پیشرفت خوزستان از قبل بسیار شود تا آن روزها که خوزستان پیشرفت را در خود نمیدید، جبران کرد.
وقتی با وجود این مشکلات گفته شده و نگفته شده و فشار رسانهها و بذل و بخششهای مالی معاندان گاهی در بین توده مردم باز هم خوزستان به انقلابش پایبند و وفادار است، حیف است مردم آن در رنجی باشند که لایق آن نیستند، بهخدا حیف است.
انتهای خبر/