سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بهبهان مطرح کرد:
سهم هر صنعت در آلودگی هوای شهر
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بهبهان گفت: برای تعیین سهم هر صنعت در آلودگی هوای شهر، نیاز به مطالعات پایش کیفی هوا داریم که برخی صنایع هنوز دستگاههای کنترل کیفیت هوا و دوربینهای مداربسته را نصب نکردهاند.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» از بهبهان؛ این روزها خبر آلودگی هوای شهرستان بهبهان تحتتأثیر حجم آلایندههای صنعتی و کشاورزی و بعضاً دخالتهای انسانی که به میزان ۱۶۰ میکروگرم مترمکعب هم رسیده بود به تیتر رسانههای کشوری هم تبدیل شده است و البته همچنان ادامه دارد.
ماجرای آلودگی هوا از زبان کارشناسان دستگاههای مربوطه و افراد صاحبنظر در این حوزه بر خلاف نگاه رسانههای محلی شهرستان بهبهان، آلودگی موجود صرفاً به پالایشگاه بید بلند خلیجفارس برنمیگردد و عوامل دیگری در این مسئله دخیل هستند که با جمعبندی ریشههای اصلی این پدیده مطرح خواهد شد.
عالیه چنگیزی در واکنش به این پدیده اظهار کرد: وجود شرایط فعلی عوامل متعددی نظیر، تغییر الگوی دمایی و فصل پاییز، وجود صنایع و کارخانههای مختلف در شهرستان بهبهان، وزش باد و انتقال آلاینده صنایع بهرهبرداری نفت و گاز و دیگر کارخانههای شهرستانهای همجوار همچنین آتشزدن مزارع کشاورزی جهت کشت، شرایط توپوگرافی بهبهان و قرارگرفتن بهبهان در کوهپایه را شامل میشود.
وی با بیان اینکه اعلام سهم هر صنعت در آلودگی هوای شهر بهبهان نیازمند مطالعات پایش کیفی هوا هستیم، افزود: همچنین افزایش دستگاههای سنجش آلودگی هوا و استقرار آنها در درون محدوده این مجموعهها صنعتی است که تعدادی از صنایع این شهرستان علیرغم پیگیریهای صورتگرفته از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان هنوز دستگاه کنترل کیفیت هوا و همچنین دوربین مداربسته رو به مشعل مجموعه خود را نصب ننمودهاند.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بهبهان گفت: اداره حفاظت محیط زیست شهرستان در راستای وظایف ذاتی خود برای پایشهای محیط زیست به جد پیگیر بوده و در راستای سلامتی مردم گام برخواهد داشت .
اظهارات کارشناس و سرپرست اداره محیط زیست نشان میدهد که عوامل متعددی در وقوع این پدیده دخالت دارد؛ اما از آنجایی که برخی نظرات در رسانههای محلی انگشت اشاره را سمت پالایشگاه گاز بید بلند بهعنوان تنها عامل موجود نشانه میرود مشخص میشود اهداف خاصی در جنجالهای اخیر دنبال میشود.
حمید بابلی نیز در این خصوص اظهار داشت: آلودگی هوا و به عبارتی افزایش بیش از حد استاندارد ذرات معلق موجود در جو به چند عامل مربوط میشود، عوامل محلی مانند اقلیم، توپوگرافی یا پستیوبلندی، عوامل انسانی و عوامل برون محلی مانند انتقال ریزگردها از مناطق دوردست است.
کارشناس جغرافیای طبیعی افزود: که سکون و پایداری هوا و در ادامه وارونگی دما در این فصل از سال ویژگی ذاتی اقلیم ایران است که در بخشهای زیادی از کشور از جمله منطقه ما اتفاق میافتد و راه گریزی از آن نیست .
اظهارات کارشناسان فوق نشان میدهد که وجود آلایندهها در استان خوزستان با توجه به شرایط اقلیمی و وجود تأسیسات انرژی غیر قابل انکار است؛ اما راههای مقابله با آن نیز بهصورت علمی و عملی میسور است.
گفتنی است پس از بارشهای اخیر وضعیت هوای بهبهان در شرایط قابلقبولی قرار دارد.
انتهای خبر/