حالت تاریک
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
شیب تند گرانی در خوزستان زیر سایه نبود نظارت
رهیاب بررسی کرد؛

شیب تند گرانی در خوزستان زیر سایه نبود نظارت

در سایه نبود نظارت، ساز بازار ناکوک شده و گرانی و تورم افسارگسیخته بار دیگر باعث پایین آمدن قدرت خرید و دشواری زندگی مردم استان خوزستان شده است.

 به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»؛ روند افزایش قیمت‌ها در خوزستان همچنان بدون توقف روبه‌رشد است و دستگاه‌های نظارتی دیگر فقط نظاره‌گر هستند، این امر نارضایتی عمومی را در برداشته است.

 داده‌های مرکز آمار ایران حاکی از آن است که بیشترین نرخ تورم ماهانه در سال ۱۴۰۳ در استان خوزستان تجربه شده است و خوزستانی‌ها، شاهد رشد ۴.۸ درصدی سطح عمومی قیمت‌ها در سال جاری بوده‌اند.

بر اساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر اهواز، عرضه مرغ تنظیم بازاری ۸۰ هزار تومان افزایش‌یافته است و در حال حاضر مرغ گرم آماده طبخ باقیمت کیلویی ۱۰۰ هزار تومان و در برخی از مغازه‌ها با افزایش بیشتری به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

پرواز نرخ گوشت و مرغ در بازار پرهرج‌ومرج فروشش و درسایه بی‌برنامگی و عدم نظارت‌های کافی و به‌موقع به مسئله‌ای تکراری و عادی برای مسئولان اهواز و خوزستان تبدیل شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در نشست ستاد بازار خوزستان با تأکید بر اینکه مردم از وضعیت نظارت در بازار استان رضایت ندارند گفت: نظارت هر چه بیشتر بر اصناف و کنترل بازار مأموریت اصلی دستگاه‌های متولی در این حوزه است که باید بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد.

 در حالی محمد راضی جلالی در نشست ستاد تنظیم بازار خوزستان از سامانه هوشمند رسیدگی به تخلفات صحبت کرد که رئیس انجمن کشتارگاه طیور خوزستان بیان کرد: سامانه‌ای برای شفاف‌سازی مسیر کشتار و توزیع مرغ در استان طراحی شد که قرارداد آن مدتی است تمام شده است.

 مسعود باغدار اظهار کرد: مقرر شده بود تا در این سامانه میزان تولید، کشتار و توزیع مرغ در استان شفاف‌سازی شود که انجام نشد.

 وی با بیان اینکه این سامانه برای حذف دلالان در عرضه مرغ معرفی شد افزود: به دلیل دریافت هزینه‌های سنگین، کشتارگاه‌ها دیگر ثبت فاکتور در این سامانه را انجام نمی‌دهند.

 رئیس انجمن کشتارگاه‌های طیور خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر دلالان مرغ را از مرغداری‌ها پیش‌خرید می‌کنند افزود: مرغی که توسط دلالان در بازار عرضه می‌شود بدون فاکتور است و باعث ایجاد التهاب قیمت این کالا شده است.

 باغی بیان کرد: انجمن کشتارگاه‌های طیور استان آمادگی همکاری با سامانه جامع تجارت (سامانه رصد وزارت صمت) را دارد چرا که هزینه‌ای برای کشتارگاه‌ها نخواهد داشت.

 درحالی‌که این روزها بازار به‌شدت تشنه نظارت است و خوزستان با ۱۵۰ هزار واحد صنفی، در جایگاه سوم کشور در فراوانی اصناف قرار دارد رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه این نشست می‌گوید: از چند سال گذشته نظارت بر کالاهای اساسی و کشاورزی در بازار به سازمان جهاد کشاورزی محول شده این در حالی است که هیچ نیرو، زیر ساخت و تجهیزاتی برای انجام این کار به این سازمان اختصاص داده نشده است.

 مجید نبی‌پور بیان کرد: وظیفه سازمان جهاد کشاورزی استان تولید محصولات کشاورزی و آموزش است و نظارت بر بازار هیچ تناسبی با نوع فعالیت این سازمان ندارد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه در ۶ماهه نخست امسال با کاهش روند جوجه‌ریزی در خوزستان روبرو بودیم گفت: بالابودن قیمت جوجه یک‌روزه و پیش‌بینی افزایش قیمت نهایی تولید مرغ باعث کاهش جوجه‌ریزی در استان شده است.

کارشناسان و شهروندان یکی از دلایل اصلی گرانی را سوءمدیریت نبود نظارت کافی بر بازار و جولان دلالان می‌دانند.

 در سایه نبود نظارت، ساز بازار ناکوک شده و گرانی و تورم افسارگسیخته بار دیگر باعث پایین آمدن قدرت خرید و دشواری زندگی مردم استان خوزستان شده است.

 میوه از محوری‌ترین خوراکی‌هاست که خانوارها و اقشار مختلف جامعه در طول سال در سبد خرید غذایی خود لحاظ می‌کنند، اما متأسفانه در حوزه خوراکی‌ها از جمله میوه و تره‌بار شاهد افزایش سرسام‌آور و چندنرخی بودن قیمت‌ها هستیم.

 قیمت میوه به حدی بالا رفته که خرید آن برای بسیاری از اقشار مردم سخت و دشوار شده و تداوم این وضعیت می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به خانواده‌ها و قشر کم‌درآمد خوزستان وارد کند.

 بر اساس مشاهدات عینی خبرنگاران «رهیاب» کالاهای اساسی در بازار استان خوزستان به‌صورت چندنرخی به فروش می‌رسد، ازآنجاکه نظارتی در کار نیست، به مسئولان پیشنهاد می‌شود اگر وقت کردند از پشت میز بلند شوند و یک سری هم به بازار بزنند تا حداقل گرفتاری این روزهای مردم و آشفته‌بازار را ببینند.

 یکی از بانوان اهوازی می‌گوید: به‌رغم اینکه مسئولان وعده نظارت بیشتر و جلوگیری از تخلف را می‌دهند، اما اولین چیزی که گران می‌شود میوه و کالاهای موردنیاز مردم است، مغازه‌داران به بهانه گرانی میدان تره‌بار و همه اجناس که صرفه اقتصادی هم برای آنها ندارد، این‌گونه قیمت‌ها را افزایش می‌دهند، و با هزاران دلیل دیگر، قیمت‌های خود را توجیه می‌کنند و خبری از نظارت مسئولان هم نیست.

 وی افزود: با این شرایط بد اقتصادی و پایین‌بودن توان خرید مردم، باید از بسیاری خریدهای روزانه کم کنیم تا شاید حقوق ناچیزمان به پایان ماه برسد.

 حمیدرضا فلاح نیز در ستاد تنظیم بازار خوزستان میانگین نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه کشور را ۳۳.۶ عنوان و اظهار کرد: از ۱۲۰ قلم کالای اساسی در سه ماه اخیر ۵۲ کالا روند کاهشی قیمت و ۲۱ قلم کالا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشتند.

 وی گفت: سه کالای حبوبات، لاستیک و مرغ در این مدت تا ۵۰ درصد شاهد افزایش قیمت بوده و قیمت جوجه یکروزه و گوجه‌فرنگی و خیار نیز بیش از ۵۰ درصد رشد قیمت داشتند.

 فلاح افزود: از ابتدای امسال تا کنون شاهد رشد تورم ۴.۶ درصدی در حوزه آموزش و ۳.۴ درصدی در بخش مسکن بودیم.

 گزارش‌های پرحجم با مستندات مردمی همخوانی ندارد

 بهای برخی داروها هم رشد داشته و باوجود سکوت و تماشای بی‌سروصدای برخی آقایان مسئول، گزارش‌های پرحجم و مستند مردمی از تأیید این موضوع حکایت دارد.

 کرایه تاکسی هم ماهانه در حال افزایش است، شوینده و حبوبات، صیفی‌جات و لبنیات هم به طور مستمر در حال افزایش است.

 خوزستان یکی از استان‌های تولیدکننده شکر در کشور محسوب می‌شود، اما در روزهای اخیر بازهم شاهد کمبود این محصول در بازار است.

 محمدرضا موالی‌زاده در ستاد تنظیم بازار خوزستان با تأکید بر اینکه فلسفه ستاد تنظیم بازار کنترل وضعیت بازار است بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از افزایش قیمت کالا در استان ضروری است تا از ایجاد التهاب در بازار جلوگیری شود.

 وی با بیان اینکه باید حجم واقعی از وضعیت کالاها در بازار استان برآورد شود گفت: تمامی دستگاه‌های استان به سمتی حرکت کنند که به یک هم‌افزایی در استان برای رفع مشکلات و کاستی‌ها برسند.

 تصمیمات ستاد تنظیم بازار زمینه رضایتمندی مردم را فراهم کند

 موالی‌زاده با تأکید بر اینکه افزایش قیمت‌ها نباید به‌صورت غیرمتعارف باشد ادامه داد: ستاد تنظیم بازار استان باید تصمیمات و مصوبات کارساز و مؤثری داشته باشد که نتیجه آن در بازار احساس و در نهایت باعث رضایتمندی مردم شود.

 استاندار خوزستان اظهار کرد: اقدامات ستاد تنظیم بازار بر زندگی جاری مردن اثرگذار است به همین دلیل نشست‌های تنظیم بازار به‌گونه‌ای ساماندهی شود تا بهره‌وری حداکثری را شاهد باشیم.

 وی با تأکید بر اینکه باید از همه ابزارهای لازم برای افزایش رضایتمندی مردم استفاده کرد افزود: عرضه، واردات و یا صادرات کالا از خوزستان باید با نظر مدیران استان انجام شود و دریافت اختیارات لازم برای تصمیم‌گیری‌های استانی در سطح ملی نیز قابل‌پیگیری است.

 موالی‌زاده تعدیل و تنظیم قیمت مرغ به‌عنوان یکی از کالاهای پرمصرف در استان را الزامی دانست و گفت: آمارگیری واقعی از تولید، توزیع و مصرف کالا باهدف رصد شفاف چرخه تولید و توزیع در استان انجام شود.

انتهای خبر/

 

 

 

 

 

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از