قائممقام وزیر میراثفرهنگی مطرح کرد:
مطالبههای میراثفرهنگی شوش در دستور کار وزارت
قائممقام وزیر میراثفرهنگی گفت: عزم دولت توسعه پایدار گردشگری خوزستان است، مطالبههای میراثفرهنگی شهرستان شوش برای فعالسازی ظرفیتهای گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی شوش در اولویت دستور کار وزارت میراثفرهنگی قرار دارد.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابطعمومی میراثفرهنگی؛ علی دارابی امروز در نشست بررسی ظرفیتهای میراثفرهنگی شوش در سالن نشستهای فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: میراث جهانی زیگورات چغازنبیل نگین درخشانی و دارای ارزشهای برجسته جهانی است.
وی با اشاره به بازدید میدانی خود از چغازنبیل افزود: توسعه زیرساختهای گردشگری شوش نقش تعیینکنندهای در ایجاد اشتغال و رونق گردشگری در این شهرستان دارد.
قائممقام وزیر میراثفرهنگی با اشاره به نگاه مثبت و سازنده وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به شوش عنوان کرد: شوش علاوه بر ظرفیتهای بیبدیل گردشگری، به دلیل منطقه عملیاتی بودن در دوران جنگ تحمیلی دارای ظرفیتهای مهم گردشگری دفاع مقدس است.
وی با بیان اینکه عزم دولت چهاردهم، توسعه پایدار گردشگری خوزستان است، افزود: مطالبههای مطرح شده در این نشست برای فعالسازی ظرفیتهای گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی شوش بهعنوان اولویت در دستور کار وزارت میراثفرهنگی قرار دارد.
دارابی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری چهارمین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراثفرهنگی به میزبانی خوزستان در سال آینده خاطرنشان کرد: شوش با داشتن ظرفیتهای مهم گردشگری میتواند برای معرفی ظرفیتهای این شهرستان برنامههای متعددی در حاشیه جشنواره برنامهریزی کند.
وی افزود: شوش از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.
وی عنوان کرد: پرونده میراثفرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها است.
دارابی با بیان اینکه باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوشها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را بهعنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند افزود: اما در بررسیهای باستانشناسی که از سوی کارشناسان میراثفرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش بهاضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.
انتهای خبر /