حالت تاریک
دوشنبه, 26 شهریور 1403
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان مطرح کرد:

مقابله با فساد در حوزه ورزش

مقابله با فساد در حوزه ورزش

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان گفت: طبق تأکید وزارت ورزش و جوانان با هر سطحی از فساد مقابله خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم ساحت مقدس ورزش کشور، آلوده فساد و کارهای غیراخلاقی و غیراصولی شود.

 به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ سید محمد شروین اسبقیان در نشست خبری که امروز با حضور اصحاب رسانه در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، اظهار کرد: شهادت رئیس‌جمهور خستگی‌ناپذیر و شجاع و هیات همراه ایشان که در سانحه دلخراش سقوط بالگرد جان به جان‌آفرین تسلیم کردند را تسلیت می‌گوییم و نام و یاد رئیس‌جمهور شهید عزیز، در ویترین افتخارات جمهوری اسلامی به‌ویژه در حوزه ورزش به یادگار خواهد ماند و جامعه ورزش خدمات ایشان را فراموش نخواهند کرد.

وی افزود: دفتر فرهنگی به‌عنوان زیر مجموعه معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درآمد و به‌این‌ترتیب عنوان این معاونت به معاونت فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان، تغییر یافت.

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه درگذشته معاونت فرهنگی با معاونت همگانی ادغام شده بود و بعضاً عنوان می‌شود معاونت فرهنگی حذف شده است، بیان کرد: باید بدانیم نه‌تنها حوزه فرهنگی حذف نشده؛ بلکه به نظر کارشناسی اهمیت آن بالاتر رفته است و موضوعات فرهنگی بیشتر در حوزه باشگاه‌های پیگیری می‌شود که زیر مجموعه معاونت قهرمانی است و حرف‌شنوی باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها از این معاونت بیشتر است. در مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها همیشه به رؤسای منتخب می‌گوییم که شما را در وزارتخانه به لحاظ فرهنگی و عملکرد ارزیابی خواهیم کرد.

اسبقیان با اشاره اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی، عنوان کرد: تدوین حوزه فرهنگی و آئین‌نامه پیوست فرهنگی ورزش کشور، تدوین حوزه فرهنگی باشگاه‌های ورزش کشور و الزامات قراردادهای ورزشی از جمله مواردی است که مورد پیگیری قرار گرفته است و مورد تأکید مقام عالی وزارت است و ما هم در حال پیگیری آن هستیم. تقویت روحیه پهلوانی و پاسداشت ارزش‌های اخلاقی و معنوی در جامعه ورزش مورد تأکید این معاونت است و فعالیت‌های مهمی در بخش فرهنگی در دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

سید محمد شروین اسبقیان افزود: برگزاری اردوهای روایت پیشرفت برای ملی‌پوشان، اعزام ملی‌پوشان و چهره‌های شاخص ورزش کشور برای راهپیمایی اربعین و دیدار جامعه ورزش با رهبر انقلاب، تقویت جامعه ورزش کشور در حوزه ستادی، کارگروه ارتقاء فرهنگ هواداری، ستاد عفاف و حجاب و تشکیل کمیته صیانت از اخلاق حرفه‌ای از دیگر موارد قابل‌اشاره است و برنامه‌هایی برای تأمین نیروهای انسانی در جهت فعالیت‌های فرهنگی از جمله دوره‌های اخلاق حرفه‌ای برای کاپیتان‌های تیم ملی و ورزشکاران بازی‌های آسیایی و المپیک از مهم‌ترین دوره‌های برگزار شده طی مدت اخیر بوده است.

وی با اشاره به برگزاری شورای‌عالی ورزش با حضور رئیس‌جمهور شهید برای اولین‌بار در وزارت ورزش و جوانان، بیان کرد: تعیین تکلیف ۳ هزار و ۴۲۸ پروژه نیمه‌تمام ورزشی که بلاتکلیف مانده بود و تکمیل و مولدسازی پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی، تصویب برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور، تدوین سند ملی آمایش سرزمینی ورزش کشور، افتتاح یک هزار و ۸۰۹ پروژه ورزشی و ممنوعیت پروژه‌های جدید ورزشی، واگذاری قطعی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، احداث شهرک مسکونی مدال‌آوران و افتخارآفرینان با توجه به تأکید مقام معظم رهبری، مقوله استخدام قهرمانان ورزشی با استخدام ۲۹ قهرمان المپیک، آسیایی و پاراآسیایی، پرداخت پاداش مدال‌آوران، ارتقاء طبقه شغلی ورزشکاران از جمله مهم‌ترین اتفاقات صورت‌گرفته در دولت سیزدهم است.

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان افزود: ۵ هزار قهرمان و نخبه در استان‌های مختلف با وزیر ورزش و جوانان دیدار چهره‌به‌چهره داشته‌اند.

اسبقیان گفت: ۳ هزار و ۱۴۵ مدال توسط مردان در مسابقات بین‌المللی طی دولت سیزدهم کسب شده و بانوان نیز ۹۵۳ مدال به دست آورده‌اند و در ۲۱۴ رویداد بین‌المللی میزبان بوده‌ایم و احیای ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، آزادسازی یک هزار و ۵۰۰ مکان ورزشی، برگزاری مسابقات مینی‌فوتبال، برگزاری ۲ هزار رویداد ملی ورزش خیابانی، برگزاری مسابقات کارکنان دولت با حضور ۲۴ هزار نفر و برگزاری رویداد ملی گذرگاه ورزش با حضور ۵۰ هزار نفر از دیگر اقدامات صورت‌گرفته است.

وی در مورد حکم آرش میراسماعیلی و اینکه صلاحیت ادامه ریاست را دارد؟ بیان کرد: حکم جدیدی در خصوص آقای میراسماعیلی صادر نشده و در سال ۱۴۰۲ رأی قطعی صادر شده و عنوان محکومیت کاهش‌یافته است. محکومیتی که منجر به محرومیت ایشان از مسئولیت باشد به ما ابلاغ نشده و جرایم انجام شده و تا به امروز از نظر ما وی محکومیتی ندارد، چون به وزارت ورزش و جوانان محکومیتی ابلاغ نشده و محرومیت اجتماعی را شامل نمی‌شود.

اسبقیان در مورد عدم نتیجه‌گیری احتمالی برخی فدراسیون‌های ورزشی در المپیک و واکنش وزارت ورزش و جوانان نسبت به این مسئله، عنوان کرد: در مورد فدراسیون‌های ورزشی باید بگویم وزارت ورزش و جوانان فعالیت نظارتی خود را با جدیت دنبال می‌کند و تصمیم‌گیر در مورد ادامه فعالیت رؤسای فدراسیون‌های ورزشی، مجامع فدراسیون‌های ورزشی هستند و وزارتخانه به تصمیم مجامع احترام می‌گذارد. تذکر، پیگیری و یادآوری از جمله وظایف وزارت ورزش و جوانان است و این وزارتخانه با جدیت در این خصوص فعالیت خواهد کرد.

وی در مورد برگزاری انتخابات فدراسیون تنیس، گفت: مواردی وجود دارد که دستگاه‌های نظارتی از وزارت ورزش خواسته‌اند تا بررسی صورت گیرد و تا اواخر این هفته یا اوایل هفته آینده بررسی‌ها انجام خواهد شد و تاریخ جدید برگزاری مجمع اعلام می‌شود.

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌های اصفهان، تبریز و اهواز طی فصل آینده، بیان کرد: تصمیم‌گیری در این خصوص بر عهده مسئولان شورای تأمین استانی است و وزارت ورزش به دنبال حفظ کرامت بانوان است و مطمئناً به دنبال حضور بانوان با رعایت موازین هستیم و تابع نظرات شوراهای تأمین خواهیم بود و باید شرایطی را فراهم کنیم که ارزش و کرامت بانوان در ورزشگاه‌ها، حفظ شود و این مسئله اولویت وزارت ورزش و جوانان است.

اسبقیان در خصوص موضع وزارت ورزش و جوانان نسبت به پرونده فساد مالی در باشگاه مس رفسنجان، عنوان کرد: طبق تأکید وزارت ورزش و جوانان با هر سطحی از فساد مقابله خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم ساحت مقدس ورزش کشور، آلوده فساد و کارهای غیراخلاقی و غیراصولی شود و با جدیت با هر گونه فساد در هر سطحی مبارزه خواهیم کرد.

وی در پاسخ به اینکه ورزشکاران نابینا و ناشنوا از سال ۲۰۱۷ تا کنون حقوق ماهانه خود را از صندوق حمایت از قهرمانان و ورزشکاران دریافت نکرده‌اند، افزود: گزارشی تا به امروز به بنده نرسیده است و خواهش می‌کنم دوستانی که این مورد را مطرح کرده‌اند به وزارت ورزش و جوانان مراجعه کنند تا پیگیری لازم صورت گیرد. فردی که هم اکنون متولی صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان است آشنا به موارد مالی و اقتصادی بوده و از مدیران توانمندی است که ساماندهی نیز انجام داده و مطمئناً اگر چنین اتفاقی رخ‌داده باشد پیگیری می‌کنیم تا ورزشکاران به حق‌وحقوق خود برسند.

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درباره تعداد اعضای کاروان ایران در المپیک پاریس گفت: در دوره قبل دو رشته تیمی در المپیک حضور پیدا کرده بودند که سهم دو مدال داشتند که نبود آنها تعداد ورزشکاران اعزامی را کاهش داده است و اتفاق عجیب‌وغریبی رخ نداده است. درعین‌حال برای اولین‌بار در قایقرانی و شمشیربازی تیم‌های ایران به المپیک راه یافته‌اند. همچنین باید تأکید کنیم که در دوره‌های آینده باید با تمهیدات ویژه رشته‌های والیبال، بسکتبال و حتی هندبال به المپیک راه یابند و در این خصوص با رؤسای فدراسیون‌های ورزشی صحبت‌های لازم مطرح شده است.

اسبقیان در مورد میزان پاداش مدال‌آوران المپیک، بیان کرد: یک جلسه مشورتی با حضور رئیس کمیته ملی المپیک و رئیس کمیته ملی پارالمپیک با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شده و یک جلسه دیگر نیز برگزار خواهد شد تا به یک جمع‌بندی مطلوب برسیم و قبل از المپیک اعلام خواهد شد تا باانگیزه بیشتری در المپیک حضور یابیم هر چند که ورزشکاران علاوه بر انگیزه مالی از انگیزه‌های معنوی برخوردار هستند.

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان در مورد آخرین وضعیت ورزشگاهی که قرار بود در تهران احداث شود، گفت: فعالیت باقدرت و جدیت در دولت دنبال می‌شود و با تلاش هیات دولت و پیگیری سخت کوشانه وزیر ورزش و حمایت‌های مقام معظم رهبری مشکلی نخواهیم داشت و راه و روش رئیس‌جمهور شهید دنبال می‌شود.

اسبقیان افزود: این پروژه دنبال می‌شود و تفاهم‌نامه هم مدنظر قرار گرفته و مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری را به مساحت ۳۷۰ هکتار گرفته‌ایم و با رعایت قوانین ذیل معاونت ریاست‌جمهوری و نهادهای ذی‌ربط تنظیم شده است.

وی در مورد تغییر در مدیریت باشگاه استقلال از سوی هلدینگ خلیج‌فارس و اینکه آیا این تغییر با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت یا خیر؟ گفت: لازم نمی‌دانیم این اتفاق با هماهنگی وزارت ورزش صورت پذیرد و هیات مدیره باشگاه در این خصوص تصمیم‌گیرنده است. تا جایی که اطلاع دارم از زمان فعالیت جناب آقای هاشمی به‌عنوان وزیر ورزش و جوانان، هیات مدیره تصمیم‌گیرنده بوده است.

معاون فرهنگی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان در مورد میزان پاداش ورزشکاران پارالمپیکی و اینکه آیا این میزان با پاداش ورزشکاران المپیکی مغایر است یا خیر، گفت: عددی که دولت مصوب کرده و رئیس‌جمهور شهید بر آن تأکید داشته این است که هر تسهیلاتی برای ورزشکاران المپیکی در نظر گرفته می‌شود برای ورزشکاران پارالمپیکی هم در نظر گرفته شود و در این رابطه دستور ویژه دادند، بنابراین در مصوبه میزان پاداش‌ها بر اساس مدال، یکسان خواهد بود.

اسبقیان در مورد وحید مرادی، نایب‌رئیس فدراسیون والیبال و سرپرست تیم ملی والیبال که در دبی به دلیل دادن ضمانت بانکی بازداشت شده است نیز، گفت: کار دنبال می‌شود و موضوع شخصی است و امکان دارد در زندگی هر شخصی اتفاق بیفتد. رئیس فدراسیون والیبال هم توضیحات لازم را ارائه کرد و هر کمکی لازم باشد با هماهنگی فدراسیون والیبال انجام خواهد شد.

وی در خصوص واگذاری سرخابی‌ها و مشکلاتی که در خصوص واگذاری آنها وجود داشت، گفت: هیچ موردی در این خصوص به ما منعکس نشده است و با هماهنگی سازمان خصوصی‌سازی، مشکلی در روند واگذاری نداریم و سازمان خصوصی‌سازی هم این موضوع را کاملاً تأیید کرده و مشکلی خاصی در این خصوص نخواهیم داشت. پس از تأیید صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس، مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام باشگاه در فرابورس آغاز شد و سهام سرخابی‌ها به فروش رفت.

 انتهای خبر/

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از