در میزگرد تخصصی «رهیاب» مطرح شد؛
نقش پر رنگ زنان در مشارکت افزایی انتخابات

بانوان ایران اسلامی،قطعا پای صندوقهای رأی بصیرت و شعور سیاسی خود را به نمایش گذاشته و با خلق حماسه ماندگار نقش خود را در تحقق اقتدار ملی ایفا خواهند کرد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی«رهیاب»؛ میزگرد تخصصی «انتخابات و اهمیت مشارکت سیاسی زنان» با حضور مریم مراد اسکندری مشاور امور بانوان استانداری خوزستان، سمانه جمالپور مسئول بسیج جامعه زنان خوزستان، صغری محمدپور و کبری شاهولی کارشناسان مسائل سیاسی اهواز در دفتر شبکه اطلاعرسانی «رهیاب»؛ برگزار شد.
نقش زنان در فراهمشدن مشارکت اعضای خانواده برای حضور در پای صندوقهای رأی در روز ۱۱ اسفند در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری از جمله مقولههایی بود که در این میزگرد به آن پرداخته شد.
شرکتکنندگان در این میزگرد با بیان جایگاه زن از ابتدای انقلاب و نقش مؤثر در همراهی خانواده و افزایش حضور پررنگ آحاد جامعه در انتخاب افراد اصلح در حماسه پیش رو تأکید کردند.
یکی از اقشاری که نقش قابلتوجهی در انتخابات دارند بانوان هستند، بهطور کلی بانوان محور هدایت خانواده به سمت انتخابات اصلح هستند و در بنیان خانواده میتوانند برای تبیین این شاخصها اقدام کنند.
رهیاب: نقش زنان در مشارکت افزایی حضور حداکثری آحاد جامعه به چه میزان است؟
مریم اسکندری مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان: بر اساس فرهنگ دینی ما، زنان رکن اصلی و مدیریت خانواده را بر عهده دارند و باعث انسجام کانون خانواده هستند، بنابراین رسالت زن انقلابی در بنیان خانواده بسیار مهم است.
بانوان با نقش مبتنی بر مادری و فرزندپروری میتوانند داعیهدار هدایتگری خانواده در انتخابات باشند و آن را به سمتوسویی سوق دهند که با انتخاب اصلح باعث حفظ کیان نظام جمهوری اسلامی شود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان از نظر اجتماعی جایگاه والایی یافتند. حضور موفق زنان کشورمان در عرصههای مختلف اجتماعی، علمی، سیاسی، اقتصادی و ورزشی گواه نقشآفرینی مثبت و چشمگیر این قشر اثرگذار جامعه است. مشارکت حداکثری بانوان بهعنوان نیمی از جمعیت کشور میتواند تأثیرگذاری مضاعفی بر روند انتخابات داشته باشند.
تمام آحاد جامعه باید با آگاهی کامل و دید باز در انتخاب نامزد اصلح بر اساس شایستهسالاری و شایستهمحوری اهتمام ورزند و به دور از تعصبگرایی با حضور حداکثری پای صندوقهای رأی، دست رد بر سینه دشمنان این نظام بزنند.
کبری شاهولی تحلیلگر مسائل سیاسی در خوزستان: با توجه به ذاتی که زنان دارند و نقش مادری، همسری و آرامشی که خداوند در خلقت آنها قرار داده است میتوانند نقش پررنگی در هدایت خانواده که رکن اصلی یک جامعه است ایفا کنند. خانوادهها به هر نحوی که ساختار سازی کنند رشد و نمو در همان مسیر انجام میشود. آنچه اهمیت دارد این است که اعضای خانواده چگونه تربیت شوند و در چه مسیری قدم بردارند.
رهبر انقلاب فرمودند: هرعملی که نقطه مقابل راهبرد دشمن باشد بهعنوان عمل صالح محسوب میشود. آنچه لازم است در جامعه انجام شود؛ امید آفرینی و ایجاد انگیزه و علاقهمندی بهنظام است.
سمانه جمالپور مسئول بسیج جامعه زنان: تمام تلاش دشمن در جنگترکیبی به سمت خانوادهها و فرزندان آنها است بنابراین زنان باید با مدیریت خانواده در تمام عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بهعنوان یک مدیر به همسر و فرزندانش نحوه برخورد با این مشکلات را آموزش دهد.
از اینروتکلیف یک زن این است که پشتیبان نظام باشد و خانواده را طوری پرورش دهد که حافظ نظام جمهوری اسلامی باشند و این اهمیت نقشآفرینی باید برای تمام اقشار جامعه تبیین شود. امید آفرینی به آینده کلیدی است که میتوان بهراحتی از این مسیر عبور کرد. زنان میتوانند شور و نشاط خود را در مسیر انتخابات به کار گیرند. آگاهی به موضوع نقش مهم در تعیین آینده سیاسی نظام بسیار حائز اهمیت است.
بانوان کشور ما در معرض هجمههای زیادی از سوی دشمن هستند. نگاه بیگانگان به زن یک نگاه ابزاری است، درحالیکه جایگاه زن در نظام اسلامی در همه حوزههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بسیار ارزشمند است و این باعث امیدواری بانوان به نظام و انقلاب میشود؛ بهگونهای که با مشارکت بالایی پای صندوقهای رأی خواهند آمد.
صغری محمدپور کارشناس مسائل سیاسی در اهواز: بر اساس فرمایشات امام خمینی«ره»؛ زنان از نظر اسلام نقش حساسی در بنای جامعه اسلامی دارند و اسلام، جایگاه زن را از نگاه ابزاری به تا حدی ارتقاء میدهند تا بتوانند مقام انسانی خود را در جامعه بازیابند و متناسب با چنین رشدی، در ساختمان حکومت اسلامی مسئولیتهایی را به عهده بگیرند.
در کتاب کلمات قصار، پندها و حکمتها، ص ۲۱۰ به نقل از امام خمینی (ره) آمده است: در نظام اسلامی، زن همان حقوقی را دارد که مرد دارد؛ حق تحصیل، حق کار، حق مالکیت، حق رأیدادن و حق رأی گرفتن. ازنظر حقوق انسانی، تفاوتی بین زن و مرد نیست، زیرا هر دو انساناند و زن حق دخالت در سرنوشت خویش را همچون مرد دارد.
همچنین امام خمینی «ره» درباره آزادی زنان در اسلام فرمودند: اسلام به زنان آزادی داده است. اسلام با آزادی زنان نهتنها موافق است، بلکه خود پایهگذار آزادی زن در تمام ابعادی وجودی زن است. زن مانند مرد آزاد است که سرنوشت و فعالیتهای خود را انتخاب کند. تشیع نهتنها زنان را از صحنه زندگی اجتماعی طرد نمیکند؛ بلکه آنان را در جامعه، در جایگاه رفیع انسانی خود قرار میدهد. آنچه اسلام با آن مخالف است و آن را حرام میداند فساد است، چه از طرف زن باشد و چه از طرف مرد، فرقی نمیکند.
برخلاف نظریه فمینیسم و ادعای حقوق بشر غربی، اسلام خواسته است که زن و مرد حیثیت انسانیشان محفوظ باشد. اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته بشوند ملتها به شکست و انحطاط خواهند رسید.
امروزه مشارکت سیاسی از شاخصههای اقتدار در دنیاست که زنها باید نقشآفرین باشند، همانند زنانی که در تاریخ انقلاب پیشرو بودند و کنار مردها نقشآفرینی داشتند. زنها ۵۰ درصد جمعیت را تشکیل میدهند و باید در حوزه سیاسی نیز نقشآفرینی کنند. رهبر انقلاب فرمودند اگر مردی به میدان میآید فقط یک نفر میآید، اما زنی که به میدان میآید؛ یعنی دو نفر را با خود به عرصه آورده است.
رهیاب: با توجه به اینکه ساختار سیاسی جمهوری اسلامی مبتنی مردمسالاری دینی است به نظر شما مشارکت پایین آحاد مردم در انتخاب آینده چه آثار سوء برای نظام میتواند داشته باشد؟
مریم اسکندری مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان: یکی از هدفهای دشمنان انقلاب اسلامی از بدو شکلگیری آن، جداسازی مردم از بدنه دولت و حاکمیت بوده است که با فتنههای مختلف سعی در انجام آن داشتهاند. اولین سیلی که دشمن خورد در سال ۵۸ بود که ۹۸ درصد مردم رأی آری به نظام جمهوری اسلامی دادند که نشانگر مردمسالاری دینی و نقش مردم در تعیین سرنوشت خودشان بود.
دولت رئیسی یک دولت مردمی است که تمام فعالیتها و برنامهریزیها به دست خود مردم انجام میشود بهویژه بانوان که در تمام عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی برای تعیین سرنوشت خودشان از آنها دعوت شده است. اگر این شور و هیجانی که در بین مردم وجود دارد کم شود؛ قطعاً با آراء کمتری در انتخابات روبرو خواهیم بود.
کبری شاهولی تحلیلگر مسائل سیاسی در خوزستان: حضور طیفهای مختلف با طرز فکرهای مختلف و احزاب متفاوت با رویکردهای فکری - سیاسی متفاوت، نشاندهنده برگزاری یک انتخابات رقابتی سالم است، هر چند دشمن سعی دارد با ایجاد شایعاتی مانند انتخابات از پیش تعیین و گزینش شده برای فتنهای دیگر زمینهسازی کند. ملت باید با آگاهی و هوشیاری کامل انتخاب اصلح داشته باشند و آنچه ملت ما را هوشیارتر کرده همین جدایی خط فکرهای آحادی بوده که به بدنه نظام ضربه وارد میکنند.
قطعاً این انتخابات به سمتی خواهد رفت که دولت تشکیل شده زمینهساز ظهور خواهد شد و این پیش داوری نیست نظر قاطع مردم است. وحدت کلمهای که باید بین مردم ایجاد شود؛ این است که اگر ما در انتخابات شرکت نکنیم، دیگران سرنوشت ما را رقم خواهند زد و دیگران برای ما تصمیمسازی خواهند کرد و دیگر نمیتوان مدعی بود که دولت همسو با افکار ما حرکت کند.
دغدغه اصلی مردم مشکلات اقتصادی و معیشتی نیست؛ بلکه مهمترین دغدغه حفظ نظام جمهوری اسلامی است. اجازه ندهیم طیفهای فکری بیگانه سوار بر انتخابات شوند و موجسواری کنند. بانوان باید در این زمینه بر جامعه و خانواده خود بهویژه رأی اولیها تأثیر مثبت داشته باشند.
سمانه جمالپورمسئول بسیج جامعه زنان استان خوزستان: مردمسالاری دینی مردم با رأی آری که به نظام جمهوری اسلامی دادند، آن را برگزیدند و این نشان از مقبولیت و تأیید این نظام از سوی مردم است،گفت: دشمن سعی در ایجاد دوقطبی در جامعه دارد و خواهان این مساله است که افکار مردم را به سمتی ببرد که نظام جمهوری اسلامی را متهم به نظام دیکتاتوری و غیرمردمی بودن کند. درحالیکه مبنای نظام جمهوری اسلامی احقاق حق مردم و اجرای احکام اسلامی است.
طبق بیانات رهبر انقلاب اگر ما به گذشته نظام، زمانی که علیه مشروطیت قیام کردند و به نظام اسلامی رأی دادند؛ برگردیم، میتوان گفت آن دوره، زمان شروع یک هدف بزرگ بود. مردم ما ثابتکردن آن چیزی را که به نفع نظام جمهوری اسلامی است تأیید میکند. وظیفه افرادی که نامزد انتخابات میشوند این است که از ایجاد ناامیدی در جامعه بپرهیزند و نگاه درستی برای مردم ایجاد کنند .
بانوان ایرانی امروز از عزت و بزرگی بهره میبرند و در هر عرصهای وارد شدند، نقشآفرینی کردند و بهطور قطع میدانداری آنان در عرصه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نیز حماسه میآفریند.
دشمن بر ناامید کردن مردم، دشمنان برنامهریزی کرده اند تا حضور مردم در انتخابات را کمرنگ و کشور را تضعیف کنند و مجلسی ضعیف با بدون پشتوانه شکل گیرد.
مجلس در همه ادوار باید تصمیمات شجاعانه و سخت بگیرد و مردان و زنانی میتوانند متولی این تصمیمات سخت باشند که در سایه یک مشارکت قوی انتخاب شوند، ما میتوانیم با انجام بحثهای تبیینی و رفع شبهاتی که درباره انتخابات وجود دارد،نقش خوبی در این زمینه ایفا کنیم.
رهیاب: وظیفه جریان انقلاب در این بحبوحه چیست؟ آیا میزان رأی بر اساس لیست باشد یا انتخاب اصلح؟
سمانه جمالپورمسئول بسیج جامعه زنان استان خوزستان: اکنون مردم و جریان انقلابی و نظام پایکار هستند. وظیفه افراد انقلابی این است که با رفتار و وعدههای خود و ایجاد امیدواری در مردم به هدف مطلوب برسند.
همه جریانها و احزاب در حال فعالیت هستند؛ ولی لیست برای ما مهم نیست آنچه مهم است آرمانهای نظام و راهبردهایی است که رهبر انقلاب برای این نظام تدوین کردهاند، هر فردی که قرار است در این مسیر گام بردارد باید پیرو ولایتفقیه باشد.
یادمان نرود هر صندلی مجلس، حاصل خون شهداست، علاوه بر حضور حداکثری آنچه برای ما اهمیت دارد انتخاب فرد شاخص است، این دو عامل با هم مسیر درستی را رقم خواهد زد. زیرا هر صندلی مجلس حاصل خون شهیدان است که برای دفاع از این نظام از جان خود گذشتند؛ بنابراین وظیفه ماست که فرد شایسته و اصلح را برای نشستن بر روی این صندلی انتخاب کنیم.
وظیفه ما تبلیغ برای افراد نیست بلکه وظیفه ما این است شاخصههایی را که رهبر انقلاب برای افراد صالح بیان کردهاند و افرادی که متعهد هستند را به مردم معرفی کنیم و این یکی از خصوصیات بارز مردمسالاری دینی است.
مریم اسکندری امور بانوان استانداری خوزستان: وقتی لیستی از طیف فکریهای مختلف که با هم همسو هستند تهیه میشود، در بین افراد همان لیست نیز سنجش و رتبهبندی وجود دارد. در این شرایط وظیفه ما ایجاد بستر و زمینهای برای یک انتخابات پرشور، جلوگیری از تفرقه بین احزاب مختلف، مردم و دیگری حضور حداکثری در انتخابات است که با این روش نظام جمهوری اسلامی را تقویت خواهیم کرد و مشت محکمی بر سینه دشمنان این نظام خواهیم بود.
با توجه به اینکه دشمن امروز از ابزارهای مختلف فرهنگی بهویژه فضایمجازی علیه ایران استفاده میکند، باید آگاهی و بصیرت کافی داشت. نسلهای آینده ایران همان نسلی هستند که اجدادشان در این آبوخاک زندگی کردهاند و کشورشان را دوست دارند و به حرمت شهدا و بهپاس خون شهدا احترام زیادی برای کشور قائلاند و نگهبان این مملکت خواهند بود.
اگر همه افراد با دید باز و بصیرت کافی در این انتخابات شرکت کنند؛ این نسل، نسل ظهور آقا خواهد بود و پرچمدار آن رهبر انقلاب اسلامی خواهد بود.
کبری شاه ولی کارشناس مسائل سیاسی در اهواز: در ایران تا پایان دوره قاجار، نامی از زن، حقوق و آزادی زنان وجود نداشت هر چند گاهی زنان برجسته، تاریخ را رقم زدهاند؛ اما این امر عمومیت نداشت. باید یادآوری کرد که زنان ایرانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بسیاری از عرصههای نظام جمهوری اسلامی ایران موجب ایجاد قدرت ملی و وحدت شدهاند.
انتخابات در هیچ جای دنیا حتی در دموکراتیکترین کشورها از بیقیدی برخوردار نیست و همه کشورها در نظام انتخاباتی خود دارای محدودیتها و قوانین مختلفی هستند که اجازه کنشگری بیقیدوشرط را سلب میکنند.
حضور مردم ایران در انتخابات یک اصل راهبردی و فراموشنشدنی است، مردم باید با آگاهی، شناخت و توجه به برنامههای نامزدها در انتخاب افراد متعهد و اصلح دقت کنند. همه مردم ایران باید باهم متعهد شوند و اجازه دخالت بیگانگان در امور کشور را ندهند، دشمنانی که علیه کشور ما بسیج شدند و تحریمهای ناجوانمردانه راه انداختند، امروزه حقی برای دخالت در امور کشور ما از جمله انتخابات را ندارند.
مشارکت مردم در انتخابات نظام را بیمه میکند، تأثیر آرای مردم در زندگی اجتماعی و فردی باید مورد تبیین قرار گیرد تا مردم بدانند که هر رأی آنها چه تأثیر مهمی در جامعه دارد.
انتهای پیام/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!