رهیاب بررسی کرد:
خوزستان زخمخورده خصوصیسازی است
درحالیکه امید در هفتتپه زنده شده و کارگران با همه توان برای جهش تولیدات این شرکت در تلاش هستند بار دیگر زمزمه خصوصی شدن شرکت هفتتپه شوش در دولت چهاردهم پا گرفته است اما باید یادآوری کرد خوزستان زخمخورده خصوصیسازی است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب»؛ در سالهای نهچندان دور، کارگران نیشکر هفتتپه بهجای این که مشغول تولید و کار باشند از روی ناچاری دائماً دست به اعتصاب و اعتراض میزدند، مشکلات مدیریتی به بهانه خصوصیسازی موجب شد این شرکت یکی از پرحاشیهترین و دردسرسازترین شرکتهای ایران شود.
مشکلات کارخانه از جایی شروع شد که کارخانه مشمول قانون خصوصیسازی کردند و مدیریت، حقوق کارگران را پرداخت نکرد. این مسئله اعتصابهای گاهگاه کارگران هفتتپه را که از سال ۱۳۸۴ به دلیل پرداختنشدن حقوق آغاز شده بود، شدت بخشید.
پروسه به نابودی کشاندن کارخانه توسط مدیریت غیرخصوصی چند سالی طول کشید تا اینکه در نهایت واگذاری آن به دو جوان در هالهای از ابهام انجام شد.
سرنوشت دردناک هفتتپه نتیجه سالها بیتدبیری بود که با «انباشتگی بحران» مواجه شد و راهی برای احیای هفتتپه شوش نگذاشته بودند.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه که به دلیل واگذاری نادرست به بخش خصوصی در دولت تدبیر و امید به مرز نابودی کامل رفت و تجمعات و اعتصابات کارگری آن به سر خط اخبار بینالمللی تبدیل شده بود، با نگاه ویژه آیتالله رئیسی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به دوران طلایی بازگشت.
نیشکر هفتتپه قدیمیترین و بهترین کشت و صنعت نیشکری ایران بود که بهعنوان اولین تولیدکننده شکر از نیشکر در ایران در هجدهم آذرماه سال ۱۳۴۰ افتتاح شد.
این شرکت کشت و صنعت با وسعتی بیش از ۲۴ هزار و ۹۰۰ هکتار در نزدیکی شهر شوش و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال اهواز قرار دارد.
اکنون پس از پشت سر گذاشتن روزهای تلخ که کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در مسیر روزهای طلایی خود قرار گرفته و خاطرات تلخ گذشته این شرکت در حال فراموششدن است در حالی که امید در هفتتپه زنده شده و کارگران با همه توان برای جهش تولیدات این شرکت حتی بیش از وظایف قانونی در تلاش هستند بار دیگر زمزمه خصوصی شدن این شرکت در دولت چهاردهم پا گرفته است.
تجمع کارگران هفتتپه مقابل استانداری
حالا روز گذشته جمعی از کارگران شرکت نیشکر هفتتپه با حضور مقابل استانداری خوزستان نسبت به تعلل در واگذاری نهایی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان و همچنین برخی گمانهزنیهای اخیر پیرامون بازگشت به پروسه خصوصیسازی اعتراض کردند.
به عقب بر نمیگردیم
مجتبی یوسفی در گفتگو با خبرنگار ما تولید و اشتغال را مسئله مهم و اصلی کشور دانست و گفت: بازگرداندن هفتتپه به ریل تولید اقدامی جهادی بود که با تصمیم مشترک دولت، مجلس و قوه قضاییه محقق شد و به همّت مدیران و کارگران نیشکری به ثمر نشست و به شکوفایی رسید.
وی افزود: نیشکر ظرفیتی مهم در حوزه اشتغال است و استخدام و بهکارگیری جوانان بومی مناطق همجوار طرحهای نیشکر، موجب آبادانی و ایجاد امنیت پایدار در منطقه شده است.
نماینده مردم پنج شهر خوزستان گفت: یکی از مهمترین موضوعات خصوصیسازی اصل ۴۴ است که در هیچ خصوصیسازی رعایت نمیشود، قانون خصوصی این است که اقتصاد به مردم بازگردد و از حالت دولتی خارج شود اما در یک فضای شفاف و روشن در اصل مردم مالک اصلی شرکتها و یا تولیدیها هستند.
یوسفی افزود: وقتی اصل ۴۴ رعایت نشود کارگر و کارمند ناراضی خواهند بود حدود دو دهه اخیر اصل ۴۴ در خصوصیسازی رعایت نشده است.
تسویه حسابهای سیاسی در خصوصیسازی
این نماینده درخصوص واگذاری به افراد غیر متخصص افزود: متأسفانه گاهی شرکتها به کسانی واگذار شد که در حوزه سیاست بهنوعی دارای تسویهحسابهایی برای برخی از جریانات سیاسی بودند و ازاینرو دیدیم که واگذاری بر اساس اقدامات کارشناسی و سپردن به مردم نبوده است و ازنظر اهلیت به افرادی فاقد اهلیت واگذار میشود.
همچنین سید محسن موسویزاده با بیان اینکه از خصوصیسازی هفتتپه خاطرات ناخوشایندی به یاد داریم، گفت: اگر دوباره خصوصیسازی انجام شود، مشکلات کارگران دوباره تکرار خواهد شد به همین دلیل اصلاً اجازه این اقدام را نخواهیم داد.
مردم خوزستان که خاطره تلخ شرکت «نیشکر هفتتپه» و حتی «گروه ملی» را دارد، این بار نگرانتر از همیشه شدهاند.
بازهم داستانی دیگر از سری ماجراهای پرفرازونشیب خصوصیسازی بخش صنعت در کشور که هر بار بهجای اینکه دری از پیشرفت را پیشروی تولید و صنعت باز کند و مرهمی بر زخمهای قشر کارگر باشد، باری بر دوش جامعه اقتصادی و صنعتی کشور بود؛ زمزمه میشود.
بارها در ماجراهای خصوصیسازی برخی صنایع بزرگ در ایران، آنچه در قالب نتیجه حاصل شد علاوه بر سرنوشت نامعلوم صنعت آینده موردنظر، مشکلاتی از قبیل تخلفات مالی مدیران جدید خصوصیسازی، تعدیلنیرو و وضعیت نابسامان حقوق و مطالبات کارگران بود که تجمعات اعتراضآمیز کارگران و نیروهای بیکار شده و یا در شرف بیکاری و محروم مانده از حقوحقوق چندماهه خود را هم به دنبال داشت.
خوزستان تجربه تلخ خصوصی شدن شرکت نیشکر هفتتپه را دارد که باعث تنشهای بیشمار کارگری در استان شده است، قبلتر شرایط برای شرکت گروه ملی فولاد ایران نیز چنین بود که اعتصابات کارگری بیشماری را به همراه داشت.
این استان زخمخورده خصوصیسازی است؛ استانی صنعتی که شرکتهای بزرگ و عظیمی را در دل خود جایداده است که بهراحتی قابلواگذاری به بخش خصوصی نیستند و باید پروسه خصوصیسازی برای شرکتهای بزرگ صنعتی مجدداً ویرایش و اصلاح شود تا شرکتهای بزرگ صنعتی ایران که بخشی از آنها در خوزستان هستند با خصوصیسازی، به سمت رکود و ورشکستی و متلاشیشدن نروند.
اکنون در خوزستان بحث بر سر خصوصیسازی کردن شرکت هفتتپه شوش است و کارکنان این شرکت با موجی از نگرانی مواجه شدهاند و ترس از خصوصیسازی و تکرار ماجرای دوباره هفتتپه و گروه ملی بر زندگی آنها سایه انداخته است.
انتهای خبر/