حالت تاریک
شنبه, 14 مهر 1403
پاییزی به رنگ گرد و خاک در خوزستان
«رهیاب» گزارش می‌دهد؛

پاییزی به رنگ گرد و خاک در خوزستان

با شروع فصل پاییز ریزگرد و آلایندگی‌هایی که سال‌هاست زود به زود در جنوب غرب رقصان می‌شوند دست به دست هم دادند و همه زوایای زندگی مردم خوزستان را تحت تاثیر قرار داده است.

 به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ چندین دهه است که خوزستان با بحرانی به نام ریزگرد، گرد و خاک و یا بهتر بگوییم ریز مرگ و اسامی شبیه به این مواجه است.

متأسفانه تاکنون این معضل علی‌رغم گذر زمان و آمدن دولت‌های مختلف دست از سر خوزستان برنداشته و همچنان امرارمعاش و گذران زندگی را برای مردم صبور این استان با مشکل روبرو کرده است. 

در حالی مردم خوزستان فصل پاییز را پشت‌سر می‌گذارند که روزهای خود را با گرد و خاک و آلودگی هوا آغاز می‌کنند.

محمد سبزه‌زاری در این‌باره می‌گوید: امروز وزش بادهای متوسط تا نسبتاً شدید و تندبادهای لحظه‌ای سبب وقوع گرد و خاک موقتی و همرفتی در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی خواهد شد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان افزود: همچنین آخرین داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور نشان می‌دهد، وضعیت هوای روز چهارشنبه در ۲ ایستگاه پایش کیفی هوا در استان خوزستان خطرناک گزارش شده است.

بنابراین امروز شرایط آب‌وهوا، میزان ذرات آلاینده و گردوغبار به اوج خود رسیده و کودکان اهوازی در سایه غفلت و نبود تشخیص و تصمیم مسئولین خوزستان در هوای خطرناک راهی مدرسه شده‌اند تا با انواع بیماری تنفسی دست‌وپنجه نرم کنند هرچند این آلاینده‌ها تنها به داخل فضای شهر محدود نمی‌شوند و سر از داخل خانه‌ها نیز درمی‌آورند.

قطعاً در معرض گردوخاک قرارگرفتن مردم خوزستان تبعات منفی زیادی به‌ویژه برای کودکان و میان‌سالان دارد تبعات بی‌شماری که زبان از گفتن آنان قاصر است.

 هر بار با آمدن این پدیده مردم دچار مشکلات تنفسی، سوزش چشم یا مشکلات قلبی می‌شوند و بسیاری از آن‌ها مجبور می‌شوند به اورژانس و بیمارستان مراجعه کنند در این میان اما کودکان، سالمندان و البته جانبازان شیمیایی بیشتر از دیگران مشکل پیدا می‌کنند.

مدت‌هاست سازمان بهداشت جهانی در گزارشی، شهر اهواز را یکی از آلوده‌ترین شهرهای جهان معرفی کرد. ریزگردها و آلودگی هوا باعث بروز مشکلات تنفسی در مردم این شده و به‌عنوان نگران‌کننده‌ترین پدیده در این شهر شناخته می‌شود.

گلوله برفی؛ تعبیری است كه بالاترین مقام بهداشتی خوزستان از بحران «تنگی نفس» دارد و معتقد است گلوله برفی كه اگر بدون ‌چاره بماند، روز به روز بزرگتر می شود.

فرهاد قلی‌نژاد در گفتگو با رسانه‌ها اظهار کرد: در پاییز و زمستان آلودگی هوا بیشتر می‌شود و در باید تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود؛ بنابراین پایش زیست‌محیطی تشدید می‌شود. 

وی افزود: در این بازه زمانی آلودگی هوا با ذرت ۲.۵ میکرون و همچنین در شهرهای بزرگ و صنعتی، ترکیبات سولفور و نیترات را خواهیم داشت.

معاون محیط‌زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان با اشاره به استقرار ۲۶ دستگاه فعال سنجش آلودگی هوا در استان خوزستان گفت: پیش‌بینی‌ها برای کنترل منابع آلایندگی در پاییز و زمستان در حال انجام است؛ در این زمینه پیگیری توزیع سوخت استاندارد و یورو ۴، به سرانجام رساندن پروژه‌های بازیابی گازهای فلر، جلوگیری از آتش‌زدن پسماندها و دیگر منابع در برنامه است.

وی بیان کرد: هر چند با صنایعی که آلودگی ایجاد می‌کنند قطعاً مقابله می‌کنیم؛ اما آلودگی صنعتی در این فصل کمتر از دیگر منابع خواهد بود. بیشتر آلودگی هوا در فصل پاییز در پی گازسوزی فلرها، آتش‌زدن بقای کشت برنج و نیشکر و استفاده از انواع سوخت رخ می‌دهد.

هرساله با شروع فصل پاییز درخوزستان مراجعه بیماران تنفسی سیر صعودی پیدا می کند. این استان به دلیل موقعیت و شرایطی که دارد به شدت درگیر سه منبع آلایندگی صنعتی، کشاورزی و حمل و نقل است. در حوزه صنعت، نفت و گاز خوزستان یکی از منابع اصلی کشور است که این صنایع عمدتاً با تکنولوژی قدیمی کار می‌کند و از طرفی صنایع کشاورزی مانند نیشکر و سوختن هورالعظیم هم بی تاثیر نیستند. در بحث حمل و نقل نیز در اهواز همچنان بنزین معمولی در حال توزیع است در حالی‌که در یک کلانشهر حداقل باید بنزین یورو ۴ استفاده شود.

با این تفاسیر تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. آری خوزستان امروزه کلکسیونی از معضلات و مشکلات را در خود جای‌داده و باید اینجا باشید تا بتوانید مردم این استان را درک کرده و برای رهایی آن‌ها از این معضلات به ندای «هل من ناصر ینصرنی» پاسخ دهید.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از