حالت تاریک
یکشنبه, 27 آبان 1403
چرا اسرائیل بر مذاکرات آتش‌بس پافشاری می‌کند؟

چرا اسرائیل بر مذاکرات آتش‌بس پافشاری می‌کند؟

آنچه جریان مقاومت و دولت لبنان بر آن تاکید دارند این است که سلاح مقاومت محل مذاکره با هیچ‌کسی نخواهد بود و پس از این جنگ، مقاومت گزینه‌ای لازم برای تمام سلایق در لبنان خواهد بود.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از شبکه اطّلاع رسانی «راه دانا»؛ در حالی رسانه های صهیونیستی مدعی هستند که مذاکرات آتش‌بس در لبنان به مراحل پیشرفته‌ای رسیده است و توافق برای آتش بس قریب الوقوع است که برخی منابع عبری تاکید دارند دولت لبنان و حزب‌الله هرگز با شروط اسرائیل در پیش‌نویس آتش‌بس از جمله آزادی عمل ارتش آن در لبنان، موافقت نمی‌کنند.

یک روزنامه لبنانی در این باره نوشت در حالی که تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان، جستجوی سازوکاری برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ و سپس حرکت به سمت فرمول سیاسی مرحله پساجنگ متمرکز است و در این فرایند بیش از یک کشور مشارکت دارند اما ظاهر وقایع نشان می‌دهد که این مذاکرات با وجود ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره قریب‌الوقوع بودن دستیابی به یک توافق، هیچ پیشرفتی نداشته است. 

آنچه مسلم است، حزب الله می‌تواند جنگ را ادامه دهد و به همین منظور برای پذیرش پیشنهاد آتش بس عجله ای نداشته و بنای دادن امتیاز به رژیم صهیونیستی را هم ندارد.

رژیم صهیونیستی عملیات زمینی در لبنان را در شرایطی دنبال می کند که از این طریق برای امتیازگیری در پرونده آتش بس حزب الله را تحت فشار قرار دهد در حالی که ادامه جنگ زمینی برای رژیم صهیونیستی می تواند زمینه ساز شکست جبران ناپذیر در یک نبرد فرسایشی باشد، روزنامه وال استریت ژورنال در این باره مدعی شده است که مقامات امنیتی اسرائیل نگرانند گسترش عملیات نظامی در لبنان، منجر به جنگ فرسایشی و غیرقابل تحمل شود.

اصرار دشمن بر مذاکره زیر آتش، نشان دهنده این واقعیت است که رژیم صهیونیستی بر روی فروپاشی مقاومت یا تضعیف حزب‌الله شرط بندی کرده است در حالی که پس از ترور سید حسن نصرالله و برخی دیگر از فرماندهان مقاومت از جمله شهید سید هاشم صفی الدین و شهید یحیی سنوار نیز رژیم صهیونیستی تصور می کرد که سرنوشت جریان مقاومت به پایان راه رسیده است در حالی که ضربات حزب الله علیه مواضع صهیونیستی بیشتر و با قدرت تر ادامه پیدا کرد.

شرایط کنونی مانع آتش بس پایدار در جنوب لبنان

حسن هانی زاده، کارشناس مسائل بین الملل در این باره در گفتگو با دانا با اشاره به اینکه در شرایط کنونی انجام مذاکرات بین حزب الله و دولت لبنان با نمایندگان رژیم صهیونیستی صرفا اتلاف وقت است، گفت: در شرایطی که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در جنئب لیتانی برا حمله زمینی به جنوب لبنان آرایش گرفتند و محتمل است که به داخل لبنان پیش روی کنند، بنابراین آتش بس از سوی لبنان امری منتفی تلقی خواهد شد.

وی مسئله حضور نیروهای چند ملیتی برای برقراری امنیت در لبنان را یکی دیگر از عوامل عدم نتیجه بخش بودن مذاکرات آتش بس عنوان کرد و ادامه داد: ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که نیروهای چند ملیتی از آمریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان و آلمان در منطقه حائل بین رژیم صهیونیستی و جنوب لبنان مستقر شده و در کنار نیروهای یونیفل که در شمال لیتانی  امنیت را در لبنان برقرار کنند که این امر نیز با مخالفت جدی لبنان مواجه شده است.

هانی زاده شرط خلع سلاح حزب الله لبنان را نیز یکی دیگر از موانع دست یابی به آتش بس پایدار عنوان کرد و گفت: بعید است در شرایط کنونی آتش بس پایدار در جنوب لبنان صورت گیرد.

سلاح حزب الله محل مذاکره نیست

در شرایطی که پس از گذشت چندین ماه از درگیری های رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان  اسرائیل قادر به رسیدن به هدف اصلی خود یعنی نابودی مقاومت در لبنان نبوده و حتی نمی‌تواند به هدف اعلام شده‌اش برای بازگرداندن آوارگان صهیونیست به شمال فلسطین اشغالی برسد، به نظر می رسد طرف های لبنانی با اشراف کامل به شرایط بحرانی رژیم صهیونیستی در حال ادامه مذاکرات و تغییر معادلات در میدان نبرد هستند.

آنچه جریان مقاومت و دولت لبنان بر آن تاکید دارند این است که سلاح مقاومت محل مذاکره با هیچ‌کسی نخواهد بود و پس از این جنگ، مقاومت گزینه‌ای لازم برای تمام سلایق در لبنان خواهد بود از این رو مقاومت برای حفظ این اهرم حیاتی ایستادگی خواهد کرد.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از