حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
سلامت مردم قربانی بی‌تحرکی و تغذیه ناسالم
رئیس مرکز بهداشت خوزستان مطرح کرد:

سلامت مردم قربانی بی‌تحرکی و تغذیه ناسالم

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان خوزستان گفت: سلامت مردم اهواز خط قرمز ماست؛ با همکاری همه دستگاه‌ها و تغییر سبک زندگی، می‌توان از بروز بیماری‌های واگیر و غیرواگیر پیشگیری کرد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ نخستین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اهواز، روز شنبه ۳۰ فروردین‌ماه، با حضور فرماندار و مشارکت فعال اعضای کارگروه‌های تخصصی، در محل فرمانداری برگزار شد.

در ابتدای این نشست، مهرداد شریفی با بیان اهمیت ارتقاء سطح سلامت عمومی شهروندان اظهار کرد: تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت مردم اهواز نیازمند همکاری جدی، متعهدانه و مستمر همه دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط است. رسالت ما در این حوزه نه تنها اداری و سازمانی، بلکه انسانی و اخلاقی نیز هست.

وی با اشاره به سهم ۲۰ درصدی حوزه بهداشت و درمان در تأمین سلامت و نقش ۸۰ درصدی سایر دستگاه‌ها در قالب همکاری‌های بین‌بخشی، خاطرنشان کرد: نظارت‌های میدانی و پایش مستمر وضعیت بهداشتی شهر، با همکاری شهرداری‌ها، فرمانداری، دامپزشکی، آب و فاضلاب و دیگر دستگاه‌های مرتبط انجام می‌گیرد.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در ادامه به برخی از چالش‌های جدی حوزه سلامت در اهواز پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین معضلات، توزیع و مصرف قلیان در پارک‌هاست؛ به‌گونه‌ای که فضای پارک‌ها به جای سلامت‌محوری، به بستری برای بیماری‌محوری تبدیل شده‌اند. تنها یک بار مصرف قلیان معادل ۸۰ تا ۹۰ نخ سیگار دود وارد ریه‌ها می‌کند و همین موضوع عامل انتقال بیماری‌هایی نظیر سل و هپاتیت است.

وی افزود: نیکوتین موجود در تنباکوهای طعم‌دار اعتیادآورتر از هروئین بوده و حاوی بیش از ۸۰۰ نوع ماده سمی هستند که سلامت عمومی را تهدید می‌کنند. ۸۰ درصد مرگ‌ها به صورت غیرمستقیم به دلیل مصرف مواد دخانی رخ می‌دهد.

رئیس مرکز بهداشت استان، با اشاره به ورود به پیک اول بیماری وبا (التور)، از پایش شبانه‌روزی تأسیسات آب‌رسانی خبر داد و گفت: کارگروه‌های مشترک، با نمونه‌برداری‌های میکروبی و شیمیایی، کیفیت آب آشامیدنی را رصد می‌کنند تا از شیوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا جلوگیری شود.

وی همچنین از افزایش چشمگیر گزش‌های حیوانات ناقل بیماری خبر داد و افزود: سال گذشته بالغ بر ۵ هزار مورد گزش گزارش شد که هزینه درمان هر مورد برای دانشگاه علوم پزشکی حدود ۱۰ میلیون تومان بود. این در حالی است که منابع می‌بایست صرف پیشگیری می‌شد.

شریفی با اشاره به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی تأکید کرد: هرگونه تهدید سلامت عمومی بدون هیچ‌گونه ملاحظه‌ای پیگیری خواهد شد.

وی سپس به چالش‌های نوظهور حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: امروز بیش از ۹۰ درصد مرگ‌ومیرها در استان ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و سرطان‌هاست. این بیماری‌ها به دلیل سبک زندگی نامناسب، تغذیه ناسالم و کم‌تحرکی بروز می‌کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه ۸۰ درصد مردم استان خوزستان از تحرک کافی برخوردار نیستند، گفت: حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه، معادل ۵ هزار قدم، می‌تواند سلامت جسمی و روانی را ارتقاء دهد. ترشح هورمون‌هایی مانند آندورفین، دوپامین و سروتونین از نتایج مثبت فعالیت بدنی منظم است.

وی به سرانه مصرف بالای نمک و نوشابه‌های گازدار در استان نیز اشاره کرد و هشدار داد: مصرف نمک در استان حدود ۱۵ تا ۲۰ گرم است، در حالی‌که حد استاندارد جهانی ۳ تا ۵ گرم است. همچنین سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در استان بیش از ۴۰ لیتر در سال است که عامل پوکی استخوان و بیماری‌های مزمن است.

دکتر شریفی در پایان با تأکید بر لزوم اصلاح الگوی تغذیه و افزایش سواد سلامت جامعه تصریح کرد: مصرف روزانه سبزیجات، میوه‌جات، آب بهداشتی و پرهیز از مواد فرآوری‌شده، در کنار تحرک کافی، می‌تواند از بروز بیماری‌های مزمن جلوگیری کرده و ضامن سلامت پایدار باشد. پیشگیری همیشه کم‌هزینه‌تر، آسان‌تر و کم‌عارضه‌تر از درمان است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!